Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Η αμερικανική οικονομία θα επιταχύνει ρυθμό μετά την υποχώρηση της Δέλτα

  Παρασκευή, 1η Οκτωβρίου, 2021

Αssociated Press

Κατάστημα στο Κόραλ Γκέιμπλς της Φλόριδας αναζητεί υπαλλήλους, 21 Μαίου, 2021.(AP Photo/Marta Lavandier)


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. («WSJ»). Η μετάλλαξη Δέλτα του Covid-19 φάνηκε να μετριάζει την οικονομική ανάπτυξη αυτό το καλοκαίρι, αλλά οι οικονομολόγοι αναμένουν ότι η ανάκαμψη από την πανδημία θα επιταχυνθεί καθώς θα μειώνεται η πορεία του ιού.

Τις τελευταίες εβδομάδες, πολλοί οικονομολόγοι μείωσαν τις προβλέψεις τους για την οικονομική ανάπτυξη του τρίτου τριμήνου σε μεγάλο βαθμό επειδή οι καταναλωτές επιβράδυναν τις δαπάνες για γεύματα έξω, ξενοδοχεία και αεροπορικά εισιτήρια εν μέσω της εξάπλωσης της εξαιρετικά μεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα. Η έξαρση του Covid-19 περιπλέκει επίσης το άνοιγμα των γραφείων και των σχολείων, μετατρέποντας την αναμενόμενη έκρηξη του Σεπτεμβρίου σε ύφεση.

Οι περιορισμοί στην προσφορά -συμπεριλαμβανομένων των ελλείψεων προϊόντων και εργαζομένων- ήταν επίσης πιο σοβαροί από ό,τι πολλοί αναλυτές περίμεναν νωρίτερα, συμβάλλοντας στην υποβάθμιση των προσδοκιών για ανάπτυξη.

Η εταιρεία πρόβλεψης IHS Markit προέβλεψε στα τέλη Σεπτεμβρίου ότι το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν θα αυξηθεί με ετήσιο ρυθμό 3,6% το τρίτο τρίμηνο. Αυτό είναι λιγότερο από το μισό της εκτίμησης της εταιρείας για τα μέσα Ιουλίου για αύξηση 7,8% το τρίτο τρίμηνο, αντανακλώντας εν μέρει τις δαπάνες από το στέλεχος Δέλτα. Η κυβέρνηση θα δημοσιεύσει την εκτίμησή της για το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν των ΗΠΑ το τρίτο τρίμηνο στις 28 Οκτωβρίου.

«Πιστεύω ότι αυτό το νέο στέλεχος έχει πυροδοτήσει ορισμένα κουδούνια συναγερμού που δεν χτυπούσαν πριν από τον Ιούλιο», δήλωσε ο Τζόελ Πράκεν (Joel Prakken), επικεφαλής Αμερικανός οικονομολόγος στην IHS Markit. «Η ανάκαμψη βρίσκεται σε σταθερή βάση. Αλλά δεν είναι τόσο ισχυρή όσο αυτή που είδαμε το πρώτο εξάμηνο του έτους».

Πολλοί οικονομολόγοι έχουν αυξήσει τις προβλέψεις για την ανάπτυξη για το επόμενο έτος, υποδεικνύοντας ότι ορισμένες δαπάνες και παραγωγή έχουν καθυστερήσει λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, και δεν χάθηκε από αυτήν, καθώς και από τις διαταραχές της αλυσίδας εφοδιασμού.

Υπάρχουν πρώιμα σημάδια ότι η επιβράδυνση των δαπανών φτάνει στο τέλος της καθώς μειώνονται τα κρούσματα Covid-19. Την εβδομάδα που έληξε στις 28 Σεπτεμβρίου, ο αριθμός των επισκεπτών που κάθονταν σε εστιατόρια μειώθηκε μόλις 8% από την ίδια περίοδο του 2019, μια λιγότερο σοβαρή πτώση από ό,τι νωρίτερα τον μήνα, δείχνουν τα στοιχεία από τον ιστότοπο κρατήσεων OpenTable.

Η πληρότητα των ξενοδοχείων στις ΗΠΑ ήταν στο 63% για την εβδομάδα που έληξε στις 18 Σεπτεμβρίου, το υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Αυγούστου, δείχνουν τα στοιχεία της STR, μιας παγκόσμιας εταιρείας δεδομένων φιλοξενίας και ανάλυσης. Τα αεροπορικά ταξίδια έδειξαν σημάδια ανάκαμψης στα μέσα Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Ασφάλειας Μεταφορών που συγκρίνουν την επιβατική κίνηση με το 2019.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, τα κρούσματα Covid-19 είναι πιθανό να συνεχίσουν να μειώνονται. Αν συμβεί αυτό, τα νοικοκυριά θα μπορούσαν να κάνουν ρεκόρ αξίας $142 τρισ. και να αυξήσουν τις δαπάνες για προσωπικές υπηρεσίες, λένε οι οικονομολόγοι. Οι καταναλωτικές δαπάνες είναι η μεγαλύτερη κινητήρια δύναμη της οικονομικής ανάπτυξης των ΗΠΑ.

«Ο καταναλωτής είναι σε εξαιρετική κατάσταση», δήλωσε η Ανέτα Μάρκοβσκα (Aneta Markowska), επικεφαλής οικονομολόγος της Jefferies LLC. «Εχουν τη δύναμη πυρός, έχουν την ικανότητα να ξοδεύουν».

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα αύξησε τις προβλέψεις για την ανάπτυξη για το 2022 στο 3,8% στις προβλέψεις του Σεπτεμβρίου που κυκλοφόρησαν την περασμένη εβδομάδα, από 3,3% στις προβλέψεις του Ιουνίου.

Εθνικός Κήρυξ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου