Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

Ιάκωβος Τζαγκαράκης: Ο οικοδόμος που σκοτώθηκε από τον σεισμό στην Κρήτη

Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, 2021

«Αν έχεις τύχη, διάβαινε».

Δούλευε μαζί με τον γιό του στην ανακατασκευή της μικρής εκκλησίας του Προφήτη Ηλία, στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου.

VIANNITIKA.GR
Ο Ιάκωβος Τζαγκαράκης.

Ενας 65χρονος οικοδόμος από τη Μάρθα Ηρακλείου, πατέρας δύο παιδιών, είναι το θύμα του ισχυρού σεισμού που συγκλόνισε την Κρήτη λίγο μετά τις εννέα σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με το newshub.gr, ο Ιάκωβος Τζαγκαράκης δούλευε μαζί με τον γιό του, Μιχάλη, στην ανακατασκευή της μικρής εκκλησίας του Προφήτη Ηλία, στο Αρκαλοχώρι, όταν έγινε ο σεισμός. Το εκκλησάκι κατέρρευσε και στα συντρίμμια του εγκλωβίστηκαν πατέρας και γιός.

Οταν έφτασαν στο σημείο οι άνδρες της ΕΜΑΚ, ανέσυραν νεκρό τον Ιάκωβο Τζαγκαράκη και ο γιός του μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με κατάγματα. 

Όπως λέει ο πρόεδρος της κοινότητας Μάρθας Ηρακλείου, Κώστας Μαργαριταράκης, ο Τζαγκαράκης, που ζούσε μαζί με την οικογένεια του στις Μεσαμπελιές Ηρακλείου, είχε αναλάβει να αποκαταστήσει τις ζημιές της εκκλησίας που είχαν προκληθεί από τους προηγούμενους σεισμούς, που όλους αυτούς τους μήνες είχαν προκαλέσει αναστάτωση και φόβο στους κατοίκους της περιοχής.

«Δυστυχώς χάσαμε έναν δικό μας άνθρωπο είναι αλήθεια» δήλωσε ο κ. Μαργαιταράκης. «Η εκκλησία στο Αρκαλοχώρι είχε υποστεί κάποιες ζημιές από τους προηγούμενους σεισμούς. Είχε πάρει εκείνος την δουλειά εδώ και καιρό και την έφτιαχνε μαζί με άλλους εργάτες. Την ώρα που δουλεύανε έγινε το κακό και χάθηκε ο άνθρωπος τόσο ξαφνικά. Οι άνθρωποι εγκλωβίστηκαν μέσα στην εκκλησία. Είχε δυο παιδιά και όλοι ζούσαν στο Ηράκλειο. Γνωρίζω πως και το παιδί του δούλευε μαζί του...»

Ο άτυχος άνδρας πριν από λίγους μήνες είχε χάσει και τη μητέρα του.

«Ηταν ένας καλός άνθρωπος, οικογενειάρχης» πρόσθεσε ο κ. Μαργαριταράκης. «Ερχόταν συχνά στη Μάρτθα, εδώ ήταν το πατρικό του σπίτι. Πριν από πέντε μήνες είχε χάσει και τη μητέρα του και ερχόταν κάθε σαββατοκύριακο εδώ και τον βλέπαμε. Κρίμα τον πατριώτη μας, θα τον θυμόμαστε πάντα».

Ο Ιάκωβος Τζαγκαράκης υπήρξε ποδοσφαιριστής του Πατούχα αλλά και παράγοντας, τόσο στην ομάδα της Άνω Βιάννου, όσο και στον Πήγασο Εμπάρου, επί σειρά ετών.

HuffPost Gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου