Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021

Γερμανικές εκλογές – O «γρίφος» της νέας κυβέρνησης δίνει παράταση στη θητεία Μέρκελ

Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, 2021

Η επί 16 χρόνια καγκελάριος θα παραμείνει στη θέση της για όσο διάστημα διαρκέσουν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στα κόμματα. Κι αυτό, όπως δείχνει και η εμπειρία του 2017, ενδέχεται να διαρκέσει μήνες.

Γερμανικές εκλογές – O «γρίφος» της νέας κυβέρνησης δίνει παράταση στη θητεία Μέρκελ | tovima.gr

Θέλουμε η νέα κυβέρνηση στη Γερμανία να σχηματιστεί και να ορκιστεί το συντομότερο δυνατό και πάντως πριν τα Χριστούγεννα και πριν την έναρξη της προεδρίας της Γερμανίας στην ομάδα της G7. Σε αυτό συμφώνησαν τόσο ο Όλαφ Σολτς και ο Άρμιν Λάσετ, ηγέτες των δύο ισχυρότερων εκλογικά κομμάτων μετά και την αναμέτρηση της Κυριακής όσο και οι επικεφαλής των Πρασίνων και των Φιλελευθέρων Δημοκρατών (FDP), που κατά πάσα πιθανότητα θα κληθούν να συμμετέχουν στο νέο σχήμα.

Στην πράξη, όμως, δεν θα είναι τόσο εύκολο, ό,τι κι αν ειπώθηκε στην πρώτη κοινή εμφάνιση των πολιτικών ηγετών, που έγινε στη δημόσια τηλεόραση περίπου δύο ώρες αφότου έκλεισαν οι κάλπες. Κι αυτό διότι οι διαφορές μεταξύ των κομμάτων παραμένουν σημαντικές, με αποτέλεσμα να είναι αρκετοί εκείνοι που προβλέπουν επανάληψη του θρίλερ που εκτυλίχθηκε μετά τις εκλογές του 2017, όταν οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης είχαν διαρκέσει περίπου ένα εξάμηνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου