Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Αγρίεψε η Ελίζαμπεθ Γουόρεν και δεν θα ψηφίσει τον Jerome Powell για την Ομοσπονδιακή Τράπεζα

 Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2021 


Η Δημοκρατική Γερουσιαστής των ΗΠΑ Ελίζαμπεθ Γουόρεν (Elizabeth Warren, D-Massachusetts) αποκάλεσε την χθες Τρίτη, τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας Τζερόμ Πάουελ (Jerome Powell) "επικίνδυνο άνθρωπο" και δήλωσε ότι θα εναντιωθεί σε οποιαδήποτε κίνηση του Λευκού Οίκου Μπάϊντεν (Biden White House) για να του δώσει δεύτερη τετραετή θητεία.

Κατά τη διάρκεια ακρόασης της Τραπεζικής Επιτροπής της Γερουσίας, ο Γουόρεν δήλωσε ότι ο Πάουελ έχει λάβει "πολλά μέτρα" για να αποδυναμώσει την εποπτεία της Fed (Ομοσπονδιακής Τράπεζας) στις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας. Οι ίδιες τράπεζες επωφελήθηκαν από την κρατική στήριξη στις χρηματοπιστωτικές αγορές μετά την περσινή κρίση που προκλήθηκε από τον κορωνοϊό, ανέφερε.

"Ξανά και ξανά, έχετε ενεργήσει για να κάνετε το τραπεζικό μας σύστημα λιγότερο ασφαλές. Και αυτό σε κάνει επικίνδυνο άνθρωπο να ηγηθείς της Fed. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα αντιταχθώ στην υποψηφιότητά σας", δήλωσε ο Γουόρεν.

Ο Γουόρεν είπε ότι το να δοθεί στον Πάουελ άλλη μια τετραετής θητεία «σημαίνει ότι για τα επόμενα πέντε χρόνια, μια ρεπουμπλικανική πλειοψηφία στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα, με ρεπουμπλικάνο πρόεδρο, ο οποίος έχει ψηφίσει τακτικά για την απορρύθμιση της Wall Street, δεν θα οδηγήσει ξανά αυτή την οικονομία σε οικονομικό γκρεμό».

"Δεν νομίζω ότι αυτό είναι ένα ρίσκο που αξίζει να πάρουμε", δήλωσε η Γουόρεν.

Αναλυτές που παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Ουάσιγκτον για τη Wall Street πιστεύουν ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα αποφασίσει να δώσει στον Πάουελ δεύτερη θητεία ως πρόεδρος της Fed. Η πρώτη θητεία του Πάουελ λήγει το Φεβρουάριο.

Μέχρι στιγμής ο Λευκός Οίκος έχει παραμείνει σιωπηλός σχετικά με το ζήτημα της ηγεσίας της Fed.

Οι αμερικανικές μετοχές διαπραγματεύονταν χαμηλότερα την Τρίτη με τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones S&p 500 και τον Σύνθετο Δείκτη Nasdaq να υποχωρούν περισσότερο από 1%, καθώς η απόδοση του 10ετούς ομολόγου του Δημοσίου αυξήθηκε πάνω από 1,5%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου