Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

Ν. Αναστασιάδης: Πικρία για Ελπιδοφόρο αλλά να διαγράψουμε ό,τι συνέβη

  Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, 2021

 Του Χριστόδουλου Αθανασάτου  


Την πικρία του για την στάση του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου εξέφρασε ο Νίκος Αναστασιάδης.  Φωτογραφία: Ε.Κ./Ζαφείρης Χαϊτίδης.


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Την πικρία του ιδίου αλλά και σύσσωμου του ελληνοκυπριακού ελληνισμού απέναντι στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο, με αφορμή την παρουσία του στα εγκαίνια του Τουρκικού Σπιτιού, εξέφρασε, μιλώντας στο ετήσιο δείπνο της Ομοσπονδίας Κυπριακών Σωματείων Αμερικής, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Ο κ. Αναστασιάδης έκανε λόγο για "στιγμές πικρίας" και άφησε σαφείς αιχμές για την επιλογή αυτή του κ. Ελπιδοφόρου, παρότι ξεκαθάρισε πως "δεν θέλει να δημιουργηθεί πρόβλημα με την παροικία".

"Τις τελευταίες μέρες βιώσαμε στιγμές πικρίας.  Στιγμές πικρίας,  γιατί δεν μπορεί κανένας επικαλούμενος τον δικό του πόνο να λησμονεί πως και κάποιοι άλλοι κατέστησαν πρόσφυγες από τους ίδιους που μετέτρεψαν και την δική του οικογένεια σε πρόσφυγες.  Θα έπρεπε να είμαστε πολύ προσεκτικοί.  Λέω με πολύ σεβασμό και πολύ εκτίμηση και δεν θέλω να δημιουργηθεί πρόβλημα μεταξύ της παροικίας, διότι έχει ρόλο να διαδραματίσει ο προϊστάμενος της εκκλησίας στην Αμερική.  Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως ανεξάρτητα της υπηκοότητας αυτό που στο DNA μας υπάρχει και δεν αλλοιώνεται με τις πολιτογραφήσεις είναι το DNA του Έλληνα", ανέφερε εμφανώς ενοχλημένος ο κ. Αναστασιάδης.

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κάλεσε άπαντες να ρίξουν τους τόνους, αναφέροντας πως "θα πρέπει να διαγράψουμε ό,τι συνέβη", τονίζοντας ότι θα εκφράσει την πικρία αυτή δια ζώσης στον κ. Ελπιδοφόρο.

 "Θέλω να σας διαβεβαιώσω πως παρά την πικρία που προκλήθηκε και θέλοντας να νοιώσω πώς  πρέπει να είμαστε ενωμένοι, θα πρέπει να διαγράψουμε ό,τι συνέβη, η σημείωση ετέθη, το σφάλμα θέλω να πιστεύω ότι ανεγνωρίσθη αύριο και δια ζώσης θα μεταβιβάσω στον Σεβασμιότατο την πικρία που έχει προκληθεί και την απογοήτευση που έχει προκαλέσει", κατέληξε ο κ. Αναστασιάδης.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου