Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

ΗΠΑ – Στα ύψη η τιμή του μπέικον ως συνέπεια του πληθωρισμού

 Παρασκευή, 1η Οκτωβρίου, 2021

Η μέση τιμή για το κομμάτι μπέικον που συνοδεύει το κυριακάτικο πρωινό, αυξήθηκε σχεδόν κατά 28% τον τελευταίο χρόνο, όπως δείχνουν τα στοιχεία του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή.

ΗΠΑ – Στα ύψη η τιμή του μπέικον ως συνέπεια του πληθωρισμού | tovima.gr

Στα ύψη έχει φτάσει και η τιμή του μπέικον για τους Αμερικάνους, καθώς η τιμή του είναι η υψηλότερη που έχει σημειώσει τα τελευταία 40 χρόνια.

Το εν λόγω χοιρινό κρέας κοστίζει περίπου 7% περισσότερο σε σχέση με 12 μήνες πριν. Η μέση τιμή για το κομμάτι μπέικον που συνοδεύει το κυριακάτικο πρωινό, αυξήθηκε σχεδόν κατά 28% τον τελευταίο χρόνο, όπως δείχνουν τα στοιχεία του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή.

Τα ζητήματα που έχουν ανακύψει στην αλυσίδα εφοδιασμού και οι πληθωριστικές πιέσεις εν καιρώ πανδημίας, συνέβαλαν στην αύξηση των τιμών του χοιρινού κρέατος, παράλληλα με την επιρροή που σχετίζεται με τη βιομηχανία.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν, πιστεύει ότι οι τιμές είναι υψηλές επειδή μερικές εταιρείες ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος του μεριδίου της αγοράς.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις ορισμένων αναλυτών, το φαινόμενο της ακρίβειας δεν αναμένεται να σταματήσει σύντομα.

Τι συνέβη

Η εγχώρια αλυσίδα εφοδιασμού χοιρινού κρέατος ήταν μια από εκείνες που επλήγη άμεσα όταν ο ιός Covid-19 άρχισε να εξαπλώνεται στις ΗΠΑ.

Πολλοί πανικόβλητοι καταναλωτές αγόρασαν καταψύκτες και «άδειασαν» τους πάγκους κρέατος και ουσιαστικά μέσα σε μια νύχτα «έσπασε» ένα μεγάλο σκέλος της αλυσίδας εφοδιασμού.

Τα εργοστάσια συσκευασίας κρέατος – όπου μεγάλος αριθμός υπαλλήλων εργαζόταν σε κοντινή απόσταση, εμφανίστηκαν ως εστίες μόλυνσης.

Όταν έκλεισαν αυτές οι εγκαταστάσεις εκατομμύρια γουρούνια υποβλήθηκαν σε ευθανασία χωρίς να μεταποιηθούν σε τροφή.

Επιπλέον, οι παραγωγοί, φοβούμενοι να μην ξεπεράσουν τη ζήτηση με υπερβολική προσφορά, άρχισαν να αραιώνουν τα κοπάδια αναπαραγωγής τους – μειώνοντας εν τέλει τη φετινή προσφορά χοιρινού κρέατος, δήλωσε ο Adam Speck, οικονομολόγος της IHS Markit.

Η παραγωγή χοιρινού κρέατος αναμένεται να κλείσει το έτος σε ποσοστό 2% χαμηλότερα από τα επίπεδα του 2020, είπε ο ίδιος.

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου