Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

Δεν θα συναντήσει τον Ελπιδοφόρο στη Νέα Υόρκη ο Μητσοτάκης

   Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Μετά το Νίκο Αναστασιάδη και ο Έλληνας πρωθυπουργός σε ένδειξη δυσαρέσκειας για την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής στα εγκαίνια του Τουρκικού Κέντρου στη Νέα Υόρκη δεν θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ελπιδοφόρο με τον οποίο όχι μόνο η Ελληνική κυβέρνηση αλλά σύσσωμος ο Ελληνισμός νιώθει «αποτροπιασμό» για την παρουσία του Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια για το Τούρκικο Σπίτι όπου παρευρέθηκαν οι Ερντογάν και Τατάρ (τον κουβαλάει ο Ερντογάν σαν πρόεδρο του "κράτους της Βορείου Κύπρου").

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του paneliakos.com ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα πάει το πρωί της Παρασκευής στο Ground Zero όπου εκεί επρόκειτο να συναντήσει τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, στον απόηχο της δυσαρέσκειας που εξέφρασε η Αθήνα για την παρουσία του κ. Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του Τουρκικού κέντρου.

Επισήμως οι λόγοι της μη πραγματοποίησης της συνάντησης των κ.κ. Μητσοτάκη και Ελπιδοφόρου είναι το ότι στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού προστέθηκε την ίδια ώρα συνάντηση με το Editorial Board της Wall Street Journal.

Ωστόσο είναι φανερό ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν επιθυμεί να συναντήσει τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο λόγω της παρουσίας στα εγκαίνια του Τουρκικού κέντρου.

Μάλιστα την Πέμπτη το μεσημέρι κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και μετά από σχετική ερώτηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, εξέφρασε την ενόχληση της Αθήνας για την κίνηση του κ. Ελπιδοφόρου.

«Μας ενόχλησαν οι κινήσεις του Αρχιεπισκόπου. Η ελληνική κυβέρνηση εκφράζει τη δυσαρέσκειά της» ήταν το λακωνικό σχόλιο του κ. Οικονόμου.

Οι εξηγήσεις του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου

Στον απόηχο των αντιδράσεων, κύκλοι της Αρχιεπισκοπής επισήμαιναν πως ο κ. Ελπιδοφόρος «συνομιλεί και θα συνομιλεί με αξιωματούχους της Τουρκίας, όπως και κάθε άλλης χώρας, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του για στήριξη του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Οικουμενικής Ορθοδοξίας, της παγκόσμιας και περιφερειακής ειρήνης και του διαθρησκευτικού διαλόγου». 

Η σκληρή αλήθεια είναι ότι ο κ. Ελπιδοφόρος έκανε μέγα λάθος γιατί δεν εκπροσωπεί τον εαυτό του αλλά την Ελληνική Ορθοδοξία.  Επαναλαμβάνω, την Ελληνική Ορθοδοξία και όλα τα άλλα είναι... «Φαναριώτικα». 

Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Ελπιδοφόρος έκανε λάθος.  

Την πρώτη φορά είχε πει ότι είναι «αρχηγός του Ελληνισμού».  Ενώ έπρεπε να πει ότι είναι «θρησκευτικός ηγέτης»!  Άντε να γίνει Πατριάρχης ο κ. Ελπιδοφόρος...  

Να δούμε τι θέση θα πάρει ο Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.

Θα σταματήσουμε εδώ για το καλό του Ελληνισμού.

paneliakos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου