150.000 νέους εργαζομένους επιδιώκει να προσλάβει η κορυφαία αλυσίδα λιανικής των ΗΠΑ, η Walmart, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την εορταστική περίοδο.

Βέβαια, το βασικό είναι πως η πλειονότητα αυτών δεν θα είναι εποχικό προσωπικό, αλλά θα προσληφθούν ως μόνιμο προσωπικό με πλήρες ωράριο εργασίας. Παράλληλα, η διοίκηση θα ζητήσει υπερωρίες από το σημερινό προσωπικό κατά τη διάρκεια των γιορτών, εκτιμώντας πως φέτος οι συνθήκες θα είναι πολύ διαφορετικές και καλύτερες σε σχέση με πέρυσι.

«Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να ψωνίσουν με όποιο τρόπο θέλουν, είτε μέσα από ένα κατάστημα, είτε με το σύστημα pickup, είτε ψωνίζοντας online» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά από την εταιρεία.

Θυμίζουμε επίσης πως νωρίτερα αυτό το μήνα, ο όμιλος ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε αυξήσεις ανεβάζοντας το ωρομίσθιο κατά τουλάχιστον 1 δολάριο για τουλάχιστον 565.000 υπαλλήλους. Με τον τρόπο αυτό το ωρομίσθιο κατά μέσο όρο διαμορφώθηκε γύρω στα 16,40 δολάρια.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα και η έτερη μεγάλη αλυσίδα του Target ανακοίνωσε, εν όψει της εορταστικής περιόδου, πως θα προχωρήσει σε σημαντικές προσλήψεις τουλάχιστον 100.000 επιπλέον υπαλλήλων στα καταστήματα της σε όλη τη χώρα. Αν και θα πρόκειται κυρίως για εποχικούς εργαζομένους.