Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

Γερμανικές εκλογές – Καταποντίστηκε το κόμμα της Μέρκελ – Το χειρότερο αποτέλεσμά του από τον Β’ Παγκόσμιο

Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, 2021

Μόνο ο Τσίπρας... την "ψήφισε", lol

Το συντηρητικό μπλοκ υπέστη μεγάλες απώλειες, καθώς η εποχή της Άνγκελα Μέρκελ τελειώνει. Σημείωσε πτώση μεγαλύτερη από 8% σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, καταγράφοντας το χειρότερο αποτέλεσμά του από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Γερμανικές εκλογές – Καταποντίστηκε το κόμμα της Μέρκελ – Το χειρότερο αποτέλεσμά του από τον Β’ Παγκόσμιο | tovima.gr

Τα κεντροαριστερά κόμματα αναδείχθηκαν οι μεγαλύτεροι νικητές των γερμανικών εκλογών. Τόσο το SPD όσο και οι Πράσινοι κέρδισαν περισσότερο από 5% σε σύγκριση με τα αποτελέσματά τους στις τελευταίες ομοσπονδιακές εκλογές το 2017.

Το συντηρητικό μπλοκ υπέστη μεγάλες απώλειες, καθώς η εποχή της Άνγκελα Μέρκελ τελειώνει. Σημείωσε πτώση μεγαλύτερη από 8% σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, καταγράφοντας το χειρότερο αποτέλεσμά του από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Συγκεκριμένα, το SPD συγκεντρώνει το 25,7% των ψήφων, το καλύτερο αποτέλεσμα που έχει καταγράψει εδώ και πολλά χρόνια, ενώ τα CDU/CSU έλαβαν 24,1% (-8,9% σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές). Σημείωσαν με άλλα λόγια τη χειρότερη επίδοση στην ιστορία τους, καθώς το χαμηλότερο ποσοστό που είχε εξασφαλίσει ποτέ το κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ, του Χέλμουτ Κολ και του Κόνραντ Αντενάουερ ήταν 31% το 1949.

Μούδιασμα

Καθώς το πρώτο exit poll εμφανίστηκε στις οθόνες μέσα στο Konrad Adenauer Haus, τα κεντρικά γραφεία της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης στο Βερολίνο, οι οπαδοί του κόμματος που είχαν συγκεντρωθεί σιώπησαν αμέσως.

«Ψηφίστε για αυτό που κάνει τη Γερμανία ισχυρή» προέτρεπε ένα μεγάλο πανό έξω από το κτίριο, που έδειχνε τον επικεφαλής του CDU, Άρμιν Λάσετ. Αλλά το CDU φαινόταν αδύναμο, το ίδιο και ο Λάσετ, σχολιάζει ο «Guardian».

Ο υποψήφιος των Χριστιανοδημοκρατών για την καγκελαρία είπε ότι το συντηρητικό μπλοκ θα κάνει «ό,τι μπορεί για να σχηματίσει νέα κυβέρνηση, παρά την εκλογική πτώση». «Δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα των εκλογών» τόνισε ο Λάσετ στους υποστηρικτές του.

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να οικοδομήσουμε μια κυβέρνηση υπό τους συντηρητικούς, επειδή οι Γερμανοί χρειάζονται τώρα έναν συνασπισμό που να εκσυγχρονίσει τη χώρα μας. Πιθανότατα θα είναι η πρώτη φορά που θα έχουμε κυβέρνηση με τρεις εταίρους» πρόσθεσε.

Όπως αναφέρει ο «Guardian», πολλοί θα χρεώσουν την ευθύνη στον Λάσετ, ο οποίος έτρεξε μια καμπάνια που δεν είχε ενέργεια και ένα συνεκτικό μήνυμα. Ο ανεπαρκής «αέρας» που τον ακολούθησε καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ήταν εμφανής ακόμη και την ημέρα της ψηφοφορίας: καθώς ο Λάσετ πόζαρε μπροστά στους φωτογράφους στο εκλογικό κέντρο, ήταν προφανές ότι είχε διπλώσει το ψηφοδέλτιό του λάθος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου