Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

ΗΠΑ: Ελεύθερος χωρίς όρους ο επίδοξος δολοφόνος του προέδρου Ρίγκαν

   Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2021

Μετά από 40 χρόνια ο Τζον Χίνκλεϊ απελευθερώνεται άνευ όρων.

Ενας Αμερικανός δικαστής δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα χορηγήσει «άνευ όρων αποφυλάκιση» στον Τζον Χίνκλεϊ, ο οποίος τραυμάτισε τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Ρόναλντ Ρίγκαν, και άλλα τρία άτομα σε απόπειρα δολοφονίας το 1981.

HANDOUT . VIA REUTERS

«Μετά από όλα αυτά τα χρόνια, θα δώσω άνευ όρων αποφυλάκιση στον κ. Χίνκλεϊ», δήλωσε ο δικαστής Πολ Φρίντμαν κατά τη διάρκεια ακροαματικής διαδικασίας στην περιφέρεια της Κολούμπια.

Το 2016, ο Φρίντμαν επέτρεψε στον Χίνκλεϊ να φύγει από ένα ψυχιατρικό νοσοκομείο της Ουάσινγκτον, όπου ζούσε για τρεις δεκαετίες, αλλά επέβαλε περιορισμούς στα ταξίδια και τη χρήση του διαδικτύου.

Ο Φρίντμαν δήλωσε κατά τη διάρκεια της ακρόασης ότι σχεδιάζει να άρει αυτούς τους εναπομείναντες περιορισμούς. Τα προβλήματα ψυχικής υγείας του Χίνκλεϊ βρίσκονται σε ύφεση και δεν αποτελεί πλέον κίνδυνο, σύμφωνα με τον Φρίντμαν.

Ο δικαστής είπε ότι θα εκδώσει μια γραπτή εντολή αργότερα αυτήν την εβδομάδα για να επικυρώσει την απόφασή του.

Η ομοσπονδιακή εισαγγελέας, Κάσι Γουέστον, δήλωσε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ότι το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης συμφώνησε πως ο Χίνκλεϊ πρέπει να αφεθεί χωρίς όρους. Αλλά  υποστήριξε ότι οι περιορισμοί δεν πρέπει να αρθούν μέχρι τον Ιούνιο του 2022, έτσι ώστε οι εισαγγελείς να μπορούν να συνεχίσουν να τον παρακολουθούν καθώς μεταβαίνει σε μια ζωή μόνος του μετά το θάνατο της μητέρας του.

Ο Ρίγκαν υπέστη διάτρηση στον πνεύμονα κατά την απόπειρα δολοφονίας, αλλά συνήλθε γρήγορα. Μεταξύ των άλλων τραυματιών ήταν ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζέιμς Μπρέιντι, ο πράκτορας των Μυστικών Υπηρεσιών, Τιμόθι ΜακΚάρθι και ο αστυνομικός της Ουάσινγκτον,Τόμας Ντελαχάντι.

Ο Χίνκλεϊ κρίθηκε αθώος λόγω παραφροσύνης στη δίκη του 1982 από τους ένορκους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου