Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

Απεβίωσε η Σοφία Σγουράκης, SOPHIA G. SGOURAKES, το γένος Παναγουλόπουλος, γεννηθείσα στον Πύργο Ηλείας και από τα ιδρυτικά μέλη του Πανηλειακού Συλλόγου Βοστώνης

 Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021


Η μεταστάσα γεννήθηκε ανήμερα Των Φώτων, 6 Ιανουαρίου 1939 στον Πύργο, Ηλείας και απεβίωσε την 21 Σεπτεμβρίου, 2021.

Ήταν κόρη των αειμνήστων Βασιλείου και Χρυσής Παναγουλόπουλου.  Ήρθε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1955 όταν υιοθετήθηκε από τον θείο της μητέρας της και έζησε στην συνοικία της Βοστώνης Jamaica Plain με τους θετούς γονείς της George και Amalia Kanell μέχρι το γάμο της με τον Γεώργιο Σγουράκη το 1960. Η Σοφία ήταν μια εξαιρετικά πιστή του Αγίου Δημητρίου στο Weston και προηγουμένως στον καθεδρικό ναό Βοστώνης «Κοίμηση της Θεοτόκου» όπου και εργάστηκε ανιδιοτελώς στις παραπάνω ενορίες και όχι μόνο.

Για την εργασία της στις ενορίες/κοινότητες έλαβε την αναγνώριση/βραβείο Greek Orthodox Metropolis of Boston Ministry award. Εκτός από τον σύζυγό της (επί 60 χρόνια)  Γεώργιο Σγουράκη αφήνει πίσω της την κόρη της Amalia (και τον σύζυγο αυτής Isaac Machado) από το Dorchester και Christine Skalkotos (σύζυγος αυτής Demetrios) από το Short Hills, New Jersey και τέσσερα εγγόνια -- Nikolas, Sophia, Marina and Zachary, όπως επίσης και τα αδέλφια της George Panagoulopoulos, και πολλούς άλλους συγγενείς. Ήταν αδελφή της αείμνηστης Maria Panagoulopoulos.

Η σορός της αείμνηστης Σοφίας Σγουράκη θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα την Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου στον ιερό ναό St. Demetrios Greek Orthodox Church at 57 Brown Street,  Weston, Massachusetts, από τις 9:30 μέχρι τις 10:30πμ. και θα ακολουθήσει η εξόδιος ακολουθία.  Αντί ανθέων μπορείτε να στείλετε χρηματικές δωρεές εις μνήμη της Σοφίας Σγουράκης για την εικονογραφία του Ναού του Αγίου Δημητρίου, St. Demetrios Greek Orthodox Church at 57 Brown Street, Weston, Massachusetts 02493.

ΑΙΩΝΙΑ ΤΗΣ Η ΜΝΗΜΗ

Ο Πρόεδρος του Πανηλειακού Συλλόγου Βοστώνης (και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων) Βασίλειος Καυκάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:  

Η Σοφία Σγουράκη το γένος Παναγουλόπουλου ήταν μία Άγια γυναίκα και καλή Πατριώτισσα.  Μαζί με τον σύζυγό της Γεώργιο Σγουράκη ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του Πανηλειακού Συλλόγου Βοστώνης και διετέλεσαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.  Η συνεργασία τους ήταν απαράμιλλη και ουσιαστική.  Θα μας λείψει πολύ.  Ελαφρύ να είναι το χώμα που θα σε σκεπάσει Πατριώτισσα.

Καλό ταξίδι Σοφία

ΘΕΡΜΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΕΙΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου