Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Θεσσαλονίκη – Γονείς σπεύδουν να πάρουν τους εγκλωβισμένους μαθητές – Τι καταγγέλλουν οι φοιτητές

 Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2021 

Δεκάδες προσαγωγές και 5 συλλήψεις

Κουκουλοφόροι προσκείμενοι στη Χρυσή Αυγή επιτέθηκαν στη συγκέντρωση των φοιτητών. Μαθητές έμειναν εγκλωβισμένοι σε αίθουσες, με τους γονείς τους να σπεύδουν στο σχολείο.

Θεσσαλονίκη – Γονείς σπεύδουν να πάρουν τους εγκλωβισμένους μαθητές – Τι καταγγέλλουν οι φοιτητές | tovima.gr

Εγκλωβισμένοι μαθητές υπάρχουν σε αίθουσες των ΕΠΑΛ στη Σταυρούπολη, στα σχολεία όπου σημειώθηκαν νέα επεισόδια το πρωί της Τετάρτης μετά τη νέα επίθεση κουκουλοφόρων, που στηρίζονται από τη Χρυσή Αυγή, στην αντιφασιστική συγκέντρωση των φοιτητών.

Τρομοκρατημένοι γονείς μαθητών σπεύδουν στο σχολικό συγκρότημα για να διαπιστώσουν αν είναι καλά τα παιδιά τους. «Δεν γίνεται να ζούμε με το άγχος το τι θα γίνει με τα παιδιά μας στο σχολείο», σημειώνει χαρακτηριστικά γονέας μαθήτριας της Ά Λυκείου του ΕΠΑΛ Σταυρούπολης. «Πρέπει να είναι και μαθητές αυτοί που συμμετέχουν στα επεισόδια αλλά πρέπει να μπαίνουν και άλλα άτομα από πίσω. Δεν πιστεύω ότι βγαίνουν από την τάξη για να πετάξουν και ξαναμπαίνουν. Εγώ προσωπικά δεν γίνεται να είμαι στη δουλειά μου και να έχω το μυαλό μου εδώ πέρα», κατέληξε.

Αρκετά παιδιά έχουν αποχωρήσει από το σχολείο μετά τα εκτεταμένα επεισόδια.

Οι δηλώσεις γονέα έξω από τα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

Τι καταγγέλλουν οι φοιτητές

Για οργανωμένη επίθεση από ομάδες φασιστών κατά των φοιτητών και των αντιφασιστικών οργανώσεων και μάλιστα για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα καταγγέλλει ο Γιάννης Βασιλειάδης, γραμματέας της ΚΝΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε αυτές οι ομάδες επί δύο ημέρες, εχθές και σήμερα πιο οργανωμένα επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ, πέτρες, και άλλα αντικείμενα κατά των φοιτητών και άλλων φορέων που ήρθαν να διαμαρτυρηθούν για τα περιστατικά βίας των τελευταίων ημερών. Όπως σημειώνει οι κουκουλοφόροι δεν έχουν καμία σχέση με τους μαθητές αλλά είναι «ακροδεξιά, φασιστικά και χουλιγκάνικα στοιχεία».

Ο ίδιος καταγγέλλει την Αστυνομία καθώς όπως λέει δεν προστάτεψε τους φοιτητές, αντίθετα έριξε στους ίδιους χημικά, επιρρίπτοντας ταυτόχρονα ευθύνη στις διευθύνσεις των σχολείων καθώς όπως είπε δεν κατονομάζουν αυτά τα άτομα για να διαπιστωθεί αν είναι ή όχι μαθητές.

Δείτε βίντεο από το MEGA για ό, τι συμβαίνει στη Σταυρούπολη

Να σημειώσουμε ότι οι κουκουλοφόροι νωρίτερα πέταξαν αντικείμενα, πέτρες, φωτοβολίδες, κροτίδες και βόμβες μολότοφ κατά της συγκέντρωσης των φοιτητών, έξω από το σχολείο.

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου