Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

Νησιά Φερόε – H θάλασσα βάφτηκε ξανά «κόκκινη» – Σφαγιάστηκαν άλλα 52 δελφίνια

 Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Οι ακτιβιστές κάνουν λόγο για «ασυγχώρητες» σφαγές και αποκαλύπτουν τους πραγματικούς λόγους που τα θαλάσσια θηλαστικά έχασαν τη ζωή τους. Τις προηγούμενες ημέρες είχαν εκτελεστεί άλλα 1.428 δελφίνια.

Νησιά Φερόε – H θάλασσα βάφτηκε ξανά «κόκκινη» – Σφαγιάστηκαν άλλα 52 δελφίνια | tovima.gr

Νέα κτηνωδία έλαβε χώρα την Τετάρτη (22/9) στα Νησιά Φερόε. Δύο εβδομάδες μετά τη μαζική σφαγή 1.428 δελφινιών πραγματοποιήθηκε νέα εκτέλεση των θαλάσσιων θηλαστικών, με τις εικόνες να σοκάρυν και τους κατοίκους να γίνονται έξαλλοι.

Η σφαγή έγινε σε μια παραλία που πρόσφατα είχε πάρει άδεια για τη θανάτωση θαλάσσιων θηλαστικών.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε σε απόσταση μικρότερη των 10 χιλιομέτρων από το μέρος όπου σφαγιάστηκαν τα πάνω από 1.4οο λευκά δελφίνια τις προηγούμενες ημέρες για… λόγους παράδοσης.

Τα 52 δελφίνια που έχασαν τώρα τη ζωή τους, «συμμετείχαν» σε ένα επιστημονικό ερευνητικό προόγραμμα. Το σχέδιο ήταν να καταγραφούν και να απελευθερωθούν.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας των Νήσων «δεν υπήρχε αρκετό προσωπικό για να πραγματοποιηθεί η καταγραφή και η σήμανση».

Έτσι, αντί να αφήσουν τα δελφίνια να επιστρέψουν στον ωκεανό, τα έδωσαν για σφαγή.

Οι ακτιβίστες έχουν ξεσηκωθεί και κάνουν λόγο για «ασυγχώρητη» πράξη.

Μάλιστα, ακτιβίστρια από την ομάδα προστασίας θαλάσσιας ζωής, Sea Shepherd, ανέφερε: «Προφανώς το τελευταίο κυνήγι δελφινιών και η κριτική που ακολούθησε δεν τους έκανε να ξανασκεφτούν τη συμπεριφορά τους», αναφερόμενη και στην προηγούμενη μαζική εκτέλεση των 1.428 δελφινιών.

«Αρχικά επρόκειτο για ένα ερευνητικό πρόγραμμα, στη διάρκεια του οποίου παρακολουθούσαν τα δελφίνια και την πορεία τους, αλλά επειδή δεν είχαν αρκετό κόσμο για να κάνουν την καταγραφή και τη σήμανση, αποφάσισαν να τα σκοτώσουν. Θα μπορούσαν να τα είχαν οδηγήσει στη θάλασσα», υπογράμμισε στη συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου