Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

Κατεπείγουσα έρευνα από την εισαγγελία στα social media για τους αντιεμβολιαστές

   Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2021

Για το ενδεχόμενο διάπραξης σειράς αξιόποινων πράξεων όπως απάτη, απόπειρα απάτης, διέγερση σε ανυπακοή, πρόκληση σε τέλεση αδικημάτων κ.ά.

Το ενδεχόμενο διάπραξης σοβαρών αδικημάτων ερευνά η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση που ξεκίνησε με υλικό τους πρώτους φακέλους που διαβιβάστηκαν από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία ερευνά ιστοσελίδες και αναρτήσεις που αμφισβητούν την πανδημία και την αναγκαιότητα εμβολιασμού.

Η κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση ξεκινά με εντολή της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών και ήδη ανατέθηκε στον εισαγγελέα Νίκο Στεφανάτο, στο πλαίσιο ευρύτερης δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για ανάλογα ζητήματα.

Η εντολή που έχει στα χέρια του ο εισαγγελικός λειτουργός είναι να ερευνήσει το ενδεχόμενο διάπραξης σειράς αξιόποινων πράξεων όπως απάτη, απόπειρα απάτης, διέγερση σε ανυπακοή, πρόκληση σε τέλεση αδικημάτων κ.ά.

Ο εισαγγελέας καλείται να διεκπεραιώσει ταχύτατα την έρευνα και για τον λόγο αυτό ζητήθηκε η συνδρομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία υπό την εποπτεία του κ. Στεφανάτου θα διενεργήσει έρευνες με στόχο τον εντοπισμό περιστατικών από πρόσωπα ή ομάδες προσώπων που μέσω του διαδικτύου παρεμβαίνουν, συμβουλεύουν, απειλούν και αμφισβητούν επιστημονικά δεδομένα για την πανδημία και τα πρωτόκολλα ασφάλειας, θέτοντας σε κίνδυνο την δημόσια υγεία και την δημόσια ασφάλεια.

Δεν αποκλείεται μάλιστα εφόσον προκύπτουν δεδομένα και ενδείξεις για την τέλεση αδικημάτων, να εφαρμόζεται η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος των υπευθύνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί πολίτες έχουν ενημερώσει την Αστυνομία για τέτοιου είδους συμπεριφορές, υποδεικνύοντας συγκεκριμένα διαδικτυακά ”προφίλ” και σελίδες που ήδη ελέγχονται. Σε κάποιες από αυτές τις περιπτώσεις δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα ώστε να ελεγχθεί αν τίθενται ζητήματα διάπραξης οικονομικών και φορολογικών εγκλημάτων καθώς φαίνεται πως από πρόσωπα που έχουν τεθεί υπό διερεύνηση ζητούνται χρηματικές καταβολές για νομικές ή άλλες υπηρεσίες από όσους επιθυμούν να παρακάμψουν τους κανόνες για την πανδημία.

Η έρευνα της αρμόδιας Διεύθυνσης της Αστυνομίας ξεκίνησε μετά από εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, ενώ πριν λίγες ημέρες με εγκύκλιο του ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας αναφερόμενος σε συμπεριφορές και ενέργειες αντιεμβολιαστών «οι οποίες εκφεύγουν της νομιμότητας, στρεφόμενες σε βάρος της δημόσιας υγείας και του κοινωνικού συνόλου», ζήτησε να διερευνάται εάν διαπράττονται αδικήματα όπως αυτά της απείθειας διέγερσης σε ανυπακοή, πρόκλησης και προσφοράς σε τέλεση πλημμελήματος, παράνομης βίας και απάτης.

HuffPost Gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου