Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021

Στο επίκεντρο της 85ης ΔΕΘ η Ηλεία και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

 Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου, 2021

Η 85η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι γεγονός, και μετά από ένα χρόνο απουσίας λόγω κορωνοϊού, άνοιξε και πάλι χθες τις πύλες της αποτελώντας την πρώτη Covid-free Γενική Εμπορική Έκθεση που πραγματοποιείται στην Ευρώπη, κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η φετινή ΔΕΘ είναι αφιερωμένη στην Ελλάδα με κεντρικό θεματικό άξονα το τρίπτυχο Παρελθόν – Παρόν- Μέλλον στο πλαίσιο και της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και η εφ. «Πατρίς» βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη αφού τόσο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας όσο και η Ηλεία ειδικότερα βρέθηκαν στο επίκεντρο συζητήσεων, συσκέψεων αλλά και αποφάσεων.

Σύσκεψη για την υγεία

Η άρτια λειτουργία των νοσοκομείων την Ηλείας για την άμεση και αντιμετώπιση της πανδημίας ήταν το κύριο αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποίησαν στο περίπτερο της περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάς, ο νέος Υπουργός Υγείας Αθανάσιος Πλεύρης μαζί με τον Βουλευτή Ηλείας, Ανδρέα Νικολακόπουλο, τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη,τον αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Φίλια και τον δήμαρχο Ήλιδας, Γιάννη Λυμπέρη. Ο κ. Νικολακόπουλος είχε ενημερώσει ήδη τον κ. Πλεύρη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας  «υγεία» στον Νομό και χθες η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από θέματα οργάνωσης αλλά και λειτουργικότητας των νοσηλευτικών ιδρυμάτων προκειμένου να αυτά να αντεπεξέλθουν καλύτερα στις αυξημένες ανάγκες της εποχής.

Έρχεται στην Ηλεία!

Ένα από τα πρώτα περίπτερα που επισκέφθηκε κατά την επίσκεψη του στην ΔΕΘ, ο νέος Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας ήταν αυτό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Εκεί τον υποδέχτηκαν ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης και ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νίκος Κοροβέσης. Όπως μάλιστα τους αποκάλυψε στο σύντομο πηγαδάκι που έστησαν οι τρεις άνδρες, ο κ. Κικίλιας στο άμεσως προσεχές διάστημα σκοπεύει να επισκεφτεί την Ηλεία αφού γνωρίζει την τουριστική δυναμική που έχει ο τόπος, θέλει να επενδύσει σε αυτήν και γιατί όχι να την κάνει ακόμα μεγαλύτερη.

Δεν έχασαν χρόνο!

Μπορεί η Διεθνής Έκθεση να έχει πολλά πράγματα να δεις και να κάνεις όμως για κάποιους ανθρώπους είναι και μια μεγάλη ευκαιρία να συνδυάσουν το τερπνόν μετά του ωφελίμου! Έτσι έπραξε λοιπόν και ο νέος υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης ο οποίος έχοντας στο πλευρό του τον Ηλείο Γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου συγκάλεσε αμέσως σύσκεψη με τους συνεργάτες του μέσα στο περίπτερο της Πολιτικής Προστασίας γιατί τα μέτωπα που καλείται να αντιμετωπίσει μετά την ανάληψη των καθηκόντων του είναι πολλά και ο χρόνος είναι χρήμα!

H αγαπημένη του

Εγκάρδια συνομιλία είχαν στο περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης και ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Κυμπουρόπουλος. Ο κ. Φαρμάκης μάλιστα, αποκάλυψε την αγάπη που τρέφει ο κ. Κυμπορουρόπουλος για όλα τα μέρη της περιφέρειας τονίζοντας πως είναι η αγαπημένη του!

«Αδυνάτισες!»

Ο Νεκτάριος Φαρμάκης όπως είναι φυσιολογικό καθ’ ότι περιφερειάρχης ήταν το κεντρικό πρόσωπο του περιπτέρου της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Αυτό που δεν γνωρίζαμε είναι το πόσο συμπαθής είναι ο κ. Φαρμάκης και εκτός των ορίων της περιφέρειας μας αφού τόσο ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας όσο και ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης ήρθαν στο  περίπτερο της Περιφέρειας μόνο και μόνο για να τον συναντήσουν. Ο τελευταίος μάλιστα είχε να τον δει καιρό όπως φαίνεται η πρώτη κουβέντα που του είπε ήταν: «Νεκτάριε αδυνάτισες!»

Eίχαν πολλά να πουν

Οι συνθήκες καθόδου της Λίνας Μενδώνη τον περασμένο Αύγουστο στην Ηλεία δεν ήταν και οι καλύτερες δυνατές γι’ αυτό και η Υπουργός Τουρισμού μόλις συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη και τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και τουρισμού Νίκο Κοροβέση είχαν πολλά να πουν. Ελπίζουμε την επόμενη φορά που η κα Μενδώνη θα επισκεφθεί την Ηλεία να είναι μόνο για θέματα πολιτισμού και όχι γιατί κινδυνεύει ο Αρχαιολογικός χώρος της Ολυμπίας από τις φωτιές.

Τον στήριξε

Στην αποκάλυψη πως στήριξε και συνεχίζει να στηρίζει τον Νίκο Κοροβέση προχώρησε χθες ο Ηλείος οικονομολόγος Νίκος Καλάκος. Ο κ. Καλάκος μάλιστα αποκάλυψε πως μαζί με τον νυν αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού στήριξε δυο ακόμα άτομα στις τελευταίες εκλογές, όμως για τον έναν το μετάνιωσε και του τη… φυλάει! Όσο και αν τον πιέσαμε δεν καταφέραμε να μάθουμε το όνομα του τελευταίου, όσον αφορά το πρώτο όμως ο κ. Κοροβέσης έδειξε ενήμερος αφού τόνισε πως «όπου πήγαινα μου έλεγαν ότι μας μίλησε για σένα ο Καλάκος».

Εντυπωσιάστηκε!

Εντυπωσιασμένος δήλωσε Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Ελλάδας  Σπήλιος Λιβανός από το υπό δημιουργία ψηφιακό θεματικό πάρκο που ετοιμάζει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με σκοπό την ανάδειξη της ιστορικής και πολιτισμικής ταυτότητας με αφορμή τα 200 χρόνια από το 1821. Ο κ. Λιβανός μάλιστα δήλωσε ότι με χαρά θα παραβρεθεί στα «εγκαίνια» εφόσον καλεστεί ενώ τόνισε πως μετά σειρά πρέπει να πάρει μια ανάλογη πρωτοβουλία, αυτή τη φορά για την αγροτική ζωή του τόπου!

Παρών και αυτός!

Παρών και ο πρώην βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας και δημοσιογράφος Γιώργος Κοντογιάννης στην 85η ΔΕΘ! Όπως είναι φυσιολογικό, το μεγαλύτερο μέρος της επίσκεψης του, ο κ. Κοντογιάννης το πέρασε στο περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας όπου και συνομίλησε αρκετά τόσο με τον περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη όσο και με τον Δήμαρχο Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη.

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου