Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021

ΔΕΘ – Μητσοτάκης κατά Τσίπρα με φόντο τη μεσαία τάξη – «Μας χωρίζει αξιακό και πολιτικό χάσμα»

  Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου, 2021

«Αυτό δεν σημαίνει ότι διχάζεται η κοινωνία. Χρέος μου είναι να συνομιλώ με την κοινωνία και να αποφεύγω εντάσεις. Αν κάποιοι νομίζουν ότι η κοινωνία βρίσκεται στο 2011 και ονειρεύονται κίνημα νεοαγανακτισμένων είναι βαθιά νυχτωμένοι. Μπορείτε να ρωτήσετε τον ίδιο τον κ. Τσίπρα τι επιδιώκει με όλες αυτές τις προσωπικές επιθέσεις» είπε ο κ. Μητσοτάκης

ΔΕΘ – Μητσοτάκης κατά Τσίπρα με φόντο τη μεσαία τάξη – «Μας χωρίζει αξιακό και πολιτικό χάσμα» | tovima.gr

Με τον ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζει χάσμα διεμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα ως ενορχηστρωτή των επιθέσεων σε βάρος του ίδιου και της οικογένειάς του.

Βαθιά νυχτωμένοι όσοι ονειρεύονται νεοαγανακτισμένους

Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ σχετικά με το αν υπάρχει διχασμός στην κοινωνία ο πρωθυπουργός σημείωσε:

«Ο κ. Τσίπρας έχει επιλέξει μια προσωπική επίθεση σε βάρος μου, σε βάρος της οικογένειά μου. Ο οχετός του διαδικτύου μην έχετε αμφιβολία από ποιον κατευθύνεται. Αισθάνομαι ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζει αξιακό και πολιτικό χάσμα».

Πρόσθεσε ωστόσο ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι διχάζεται η κοινωνία. Χρέος μου είναι να συνομιλώ με την κοινωνία και να αποφεύγω εντάσεις. Αν κάποιοι νομίζουν ότι η κοινωνία βρίσκεται στο 2011 και ονειρεύονται κίνημα νεοαγανακτισμένων είναι βαθιά νυχτωμένοι. Μπορείτε να ρωτήσετε τον ίδιο τον κ. Τσίπρα τι επιδιώκει με όλες αυτές τις προσωπικές επιθέσεις».

Δεν υπάρχει διάθεση συναίνεσης από τον Τσίπρα

Νωρίτερα μάλιστα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στον πρόσφατο ανασχηματισμό και στο ναυάγιο της αρχικής επιλογής Αποστολάκη άφησε αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα χωρίς να τον κατανομάσει.

«Θεωρώ ότι έχω εξαντλήσει την πρόθεσή μου να είμαι συναινετικός με ανθρώπους και χώρους που δεν έχουν διάθεση για συναίνεση. Με τους πολίτες θέλω συναίνεση.
Με ανθρώπους που ζητούσαν λίγες μέρες πριν αυτό που έκανα και μετά ασκούν κριτική δεν έχω κανένα λόγο να συζητάω για συναίνεση».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθαρίζοντας ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας παρέπεμψε στην πολιτική του Αλέξη Τσίπρα την περίοδο του 2015.

Οι Έλληνες δεν θέλουν να επιστρέψουν στο 2015

«Είναι πολύ αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Οι συνθήκες θα είναι κατάλληλες όταν θα ζητήσουμε εκ νέου την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού» συνέχισε και αναφερόμενος εν τάχει στα εκλογικά δικλήμματα του 2023, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «θα κριθεί η αξιοπιστία αυτής της κυβέρνησης με την αξιοπιστία της προηγούμενης κυβέρνησης».

Πρόσθεσε δε με νόημα: «Στο τέλος της τετραετίας θα συγκριθεί η επιλογή μιας παράταξης που λέει ότι θέλει να είναι αυτοδύναμη, με την επιλογή της άλλης παράταξης που δεν καταλαβαίνω ποια είναι, όταν μιλάει για προοδευτική διακυβέρνηση. Να κυβερνήσει ο κ. Τσίπρας με τον κ. Βαρουφάκη; Δεν νομίζω ότι οι Έλληνες θέλουν να επιστρέψουν στο 2015».

Η γαλοπούλα και η μεσαία τάξη

Μάλιστα οι αιχμές του κ. Μητσοτάκης δεν περιορίστηκαν εκεί, αλλά διαψεύδοντας σενάρια πρόωρων εκλογών είπε: «Θα ήθελα να μείνετε στις δικές μου διαβεβαιώσεις. Έχω μπλεχτεί με το τι ζητάει ο κ. Τσίπρας. Αυτό που ξέρω είναι ότι κατά κανόνα οι γαλοπούλες δεν βιάζονται για να έρθουν τα Χριστούγεννα».

Σημειώνεται δε ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα αναφερόμενος στην μεσαία τάξη.

«Δεσμεύτηκα να επιστρέψω στη μεσαία τάξη ότι της πήρε ο κ. Τσίπρας και αυτό κάνω» είπε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας ότι τη μεσαία τάξη αφορούν οι φοροελαφρύνσεις.

«Ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας μεσαία τάξη είναι. Ο κ. Τσίπρας τη διέλυσε με ιδεολογική εμμονή. Η μεσαία τάξη δεν μπορεί να μας κατηγορήσει ότι δεν είμαστε συνεπείς με αυτά που της είπαμε προεκλογικά» τόνισε ο πρωθυπουργός.

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου