Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

Ολυμπιακός – Αντβέρπ 2-1

  Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου, 2021

Με γκολ του Ρέαμπτσιουκ στο 87’, ο Ολυμπιακός έριξε στο καναβάτσο την Αντβέρπ και επικράτησε με 2-1 – Ο Ελ Αραμπί είχε ανοίξει το σκορ στο 52’, ενώ οι Βέλγοι είχαν ισοφαρίσει στο 75’ με τον Σαμάτα.

Ολυμπιακός – Αντβέρπ 2-1 – Ρέαμπτσιουκ και… πάρτους κάτω! | tovima.gr

Με πρωταγωνιστή τον Ρέαμπτσιουκ, ο οποίος στο 87’ πέτυχε μια ασύλληπτη γκολάρα, ο Ολυμπιακός επικράτησε εντός έδρας με 2-1 της Αντβέρπ, για την 1η αγωνιστική των ομίλων του Europa League και ξεκίνησε με το… δεξί την περιπέτειά του στη φετινή διοργάνωση.

Οι Πειραιώτες ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού και προηγήθηκαν στο 52’ με την κεφαλιά του Γιουσέφ Ελ Αραμπί, αλλά οι Βέλγοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 75’ με τον Σαμάτα. Οι Ερυθρόλευκοι, όμως, δεν πτοήθηκαν και στο 87’ ο Ρέαμπτσιουκ με τρομερό σουτ με το αριστερό έκανε το 2-1 και έδωσε το τρίποντο στον Ολυμπιακό.

Με αυτή τη νίκη η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς βρίσκεται στην πρώτη θέση του ομίλου, αφού καθώς στο άλλο ματς η Αιντραχτ Φρανφκούρτης έμεινε στο 1-1 με την Φενερμπαχτσέ.

Τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων ο Ολυμπιακός παίζει στην Τουρκία με την Φενέρ και η Αντβέρπ υποδέχεται την Αιντραχτ στο Βέλγιο.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με 4-3-3, έχοντας τον Βατσλίκ μπροστά από την εστία και τους Καρμπόβνικ, Σισέ, Σωκράτη και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Στα χαφ ήταν οι Μαντί Καμαρά, Εμβιλά και Μπουχαλάκης, ενώ στην τριάδα της επίθεσης ήταν οι Αγκιμπού Καμαρά, Ονιεκούρου και Ελ Αραμπί. Από την άλλη πλευρά, ο προπονητής της Αντβέρπ, Μπρίαν Πρίσκε, ξεκίνησε την ομάδα του με την εξής 11άδα: Μπουτέζ, Μπατάιγ, Ντε Λαέτ, Αλμέιδα και Μπούτα, Ναιγκολάν – Βεστράετε, Σαματά, Μιγιόσι και Φίσερ, Φρέι.

Ο Ολυμπιακός

Οι Ερυθρόλευκοι μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, πήραν την κατοχή της μπάλας και προσπάθησαν να δημιουργήσουν φάσεις στα καρέ των φιλοξενούμενων. Στο 9ο λεπτό, ο Ονιεκούρου έκανε την προβολή, μετά τη σέντρα που έγινε από δεξιά, αλλά δεν την έπιασε όπως θα ήθελε και η μπάλα έφυγε άουτ.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Ανδρέας Μπουχαλάκης έκλεψε, γύρισε στον Γιουσέφ Ελ Αραμπί, αυτός σούταρε με τη μία, αλλά η μπάλα κόντραρε στα σώματα και βγήκε κόρνερ. Στο 19’ ο Μαντί Καμαρά βρήκε χώρο, πήρε μέτρα, σούταρε με το αριστερό από το ημικύκλιο, αλλά ο Μπουτέζ έπεσε στην αριστερή του γωνία και μπλόκαρε. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει την κατοχή και στο 29’ απείλησε ξανά, αυτή τη φορά με τον Παπέ Αμπού Σισέ.

Ο Μπουχαλάκης εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Ερυθρόλευκοι από αριστερά, ο Σενεγαλέζος πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας των φιλοξενούμενων, πήρε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Μπουτέζ.

Ακυρώθηκε γκολ του Ελ Αραμπί

Στο 37’ ο Ολυμπιακός σκόραρε ένα απίθανο γκολ με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί, αλλά το τέρμα του Μαροκινού ακυρώθηκε για οφσάιντ. Ο Μαντί Καμαρά έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο στράικερ των Πειραιωτών με τρομερή προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Όμως, ο βοηθός σήκωσε τη σημαία του για οφσάιντ, με τον Ιταλό VARίστα να ελέγχει τη φάση και τον Ούγγρο διαιτητή στη συνέχεια να ακυρώνει το γκολ που πέτυχει ο πολύπειρος φορ.

Στο 41’ και στο 44’ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τους Φίσερ και Σαμάτα αντίστοιχα, αλλά τόσο το σουτ του πρώτου όσο και η κεφαλιά του δεύτερου, έφυγαν άουτ. Ετσι, το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με το σκορ στον πίνακα του Γ. Καραϊσκάκης να δείχνει 0-0.

Ελ Αραμπί και 1-0!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές, με τον Ολυμπιακό στο 52’ να ανοίγει το σκορ με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο Μαντί Καμαρά με ωραία σέντρα βρήκε τον Μαροκινό φορ και αυτός με τρομερή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπουτέζ για το 1-0.

Αυτό ήταν το 58ο γκολ του Αφρικανού με τα ερυθρόλευκα, με τον πολύπειρο στράικερ να βάζει μπροστά στο σκορ την ομάδα του μεγάλου λιμανιού. Στο 59’ ο Ολυμπιακός άγγιξε το 2-0, αλλά η κεφαλιά του Σισέ έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπουτέζ.

Ισοφάρισαν οι Βέλγοι

Οι Πειραιώτες δεν κατάφεραν να κάνουν το 2-0 και στο 75’ η Αντβέρπ ισοφάρισε σε 1-1 με κεφαλιά του Σαμάτα, μετά τη σέντρα του Μπένσον, ο οποίος είχε μπει ως αλλαγή στο 67’.

Μετά το γκολ ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή, με τον Πορτογάλο να βάζει στο ματς τον Βαλμπουενά αντί του Εμβιλά (76’), ενώ στο 81’ ο Ιβηρας τεχνικός έκανε τρεις ακόμα αλλαγές. Οι Τικίνιο, Κούντε και Βρουσάι μπήκαν στο ματς, με τους Αγκιμπού, Μαντί και Ονιεκούρου να περνούν εκτός αγωνιστικού χώρου.

Γκολάρα ο Ρέαμπτσιουκ

Το γκολ των Βέλγων δεν πτόησε τον Ολυμπιακό, με τον Ρέαμπτσιουκ στο 87’ να πετυχαίνει μια τρομερή γκολάρα και να κάνει το 2-1 για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού.

Ο Βρουσάι είδε την κίνηση του Μολδαβού μπακ, του γύρισε ωραία την μπάλα και αυτός με τρομερό σουτ στην κίνηση με το αριστερό νίκησε τον Μπουτέζ για το 2-1.

Το πρώτο ευρωπαϊκό γκολ του Ρέαμπτσιουκ, με τον διεθνή άσο να πετυχαίνει μια γκολάρα και να δίνει το τρίποντο της νίκης στον Ολυμπιακό. Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης οι Βέλγοι έμειναν με δέκα παίκτες, όταν ο Μπατάιγ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη με 2-1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου