Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

Στο Λιν Μασαχουσέτης η κηδεία του Νώντα Λαγκωνάκη

 Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου, 2021

Εθνικός Κήρυξ

Ο αείμνηστος επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος Νώντας Λαγκωνάκης, στο γραφείο του στο εστιατόριο του Bill & Bob’s Roast Beef στην πόλη Σάλεμ της Μασαχουσέτης. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟ "Ε.Κ."/ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ

Όπως έγραψε ο «Ε.Κ.», απεβίωσε στην Κρήτη στις 27 Αυγούστου όπου διέμενε το τελευταίο διάστημα. Το σκήνωμά του θα τεθεί σε κοινό προσκύνημα την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου από τις 4 η ώρα το απόγευμα μέχρι τις 8 το βράδυ στο νεκροπομπείο Solimine Funeral Home στη διεύθυνση 67 Ocean St. (Rt 1A), του Λιν. Επίσης, το προσκύνημα θα συνεχιστεί τη Δευτέρα το πρωί από τις 10 μέχρι τις 11 στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου του Λιν στη διεύθυνση 54 South Common St., του οποίου ήταν μέλος και ευεργέτης επί μακρά σειρά ετών, ενώ στις 11 θα τελεστεί η Εξόδιος Ακολουθία του. Ακολούθως θα ενταφιαστεί στο κοιμητήριο Pine Grove Cemetery πλησίον της αείμνηστης συζύγου του Αδαμαντίας, η οποία απεβίωσε πριν από τέσσερα χρόνια.

Καταλείπει τις θυγατέρες του Μαρίνα Καργάκη και τον σύζυγό της Γεώργιο, την Βασιλεία Λαγκωνάκη, την Μαρία Λαγκωνάκη –McNulty, τον γιο του Ευάγγελο Λαγκωνάκη και τη σύζυγό του Heather. Επίσης, καταλείπει τα αγαπητά του εγγόνια Στέφαν Καργάκη και τη σύζυγό του Μόνικα Αλταμάρ, τον Νώντα και Τζέισον Καργάκη, την Κατερίνα Γεροντή και τον μνηστήρα της Αλεξ Υψηλάντη και τον Κωνσταντίνο Γεροντή. Την Αλεξάνδρα, τον Νώντα και τον Δημήτριο Λαγκωνάκη, την Αριάνα, τον Ντόνοβαν και Λόγκαν McNulty, καθώς και το δισέγγονό του Γεώργιο Ρενέ Καργάκη. Ακόμα, καταλείπει τον αδελφό του Εμμανουήλ και την σύζυγό του Καλλιόπη, καθώς επίσης και τις αδελφές του Χριστίνα και Φωτεινή Γαλιοτζάκη, πολλά εξαδέλφια, ανιψιούς και ανιψιές.

Η έδρα του αείμνηστου Νώντα ήταν η πόλη Σάλεμ της Μασαχουσέτης αν και είχε εστιατόρια ταχείας εξυπηρετήσεως και σε άλλες πολλές πόλεις, όπως το Λιν, το Πίμποντι, το Γούμπερν, το Ριβίερ, με το όνομα «Bill & Bob's Roast Beef». Μια εποχή έφτασε να έχει μέχρι και 17.

Ξεκίνησε μικρό και φτωχό παιδί, κοπέλι στη δική του ντοπιολαλιά, από την Κρήτη, ήλθε στην Αμερική κι από το πλύσιμο των πιάτων αναδείχθηκε σε επιφανή επιχειρηματία, οικογενειάρχη, αγαπημένο σύζυγο, στοργικό πατέρα και παππού, φιλάνθρωπο και φιλόθεο, έχοντας βοηθήσει δεκάδες ομογενών να αποκτήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις.

Ο «Εθνικός Κήρυκας» είχε αφιερώσει το «Περιοδικό» του Σαββατοκύριακου 12-13 Οκτωβρίου 2013 στον αείμνηστο Νώντα Λαγκωνάκη.

Μπαίνοντας στο γραφείο του αντίκριζες μία τεράστια φωτογραφία του χωριού του, Πλάτη, στο Οροπέδιο Λασιθίου, που πάνω της είχε καρφιτσώσει διακήρυξη του συντοπίτη του Νίκου Καζαντζάκη: «Δεν φοβάμαι τίποτε, δεν ελπίζω τίποτε, είμαι λεύτερος». Δίπλα είχε τοποθετήσει μία φωτογραφία του Ελευθέριου Βενιζέλου.

Υπηρέτησε επί πολλά χρόνια στο κοινοτικό συμβούλιο του Αγίου Γεωργίου του Λιν, αλλά και στους Κρητικούς Συλλόγους και την Παγκρητική.

Συνδεόταν με πολύχρονη γνωριμία και φιλία με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Είχε πει πως «τον γνώρισα όταν ήμουν στρατιώτης στο Μαράτι, ερχόταν για μπάνιο, πήγαινα κι εγώ και ψαρεύαμε κι όταν πιάναμε τα ψάρια, την αθερίνα, τα βάζαμε κατευθείαν στο τηγάνι».

Αντί ανθέων όσοι επιθυμούν να τιμήσουν τη μνήμη του μπορούν να στείλουν χρηματικές δωρεές στο Τμήμα Καρδιολογίας του νοσοκομείου του Σάλεμ ως εξής: Cardiology Department c/o Salem Hospital, Development Office 81 Highland Ave, Salem MA 01970, ns mc giving.partners.org; ή στην κοινότητα του Αγίου Γεωργίου του Λιν ως εξής: St. George Greek Orthodox Church 54 South Common Street, Lynn, MA 01902.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου