Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

Αυστραλία – Γιατί ο Μόρισον ανακοίνωσε την ακύρωση της συμφωνίας για τα γαλλικά υποβρύχια

  Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου, 2021

Σοβαρές παρενέργειες προκαλεί η ανακοίνωση της τριμερούς συμμαχίας ΗΠΑ, Βρετανίας και Αυστραλίας, με τον αυστραλό πρωθυπουργό Σκοτ Μόρισον να ανακοινώνει την ακύρωση αγοράς των γαλλικών υποβρυχίων.

Αυστραλία – Γιατί ο Μόρισον ανακοίνωσε την ακύρωση της συμφωνίας για τα γαλλικά υποβρύχια | tovima.gr

Οπρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον επιβεβαίωσε σήμερα την ακύρωση της γιγαντιαίας σύμβασης που σύναψε η χώρα του το 2016 με τη Γαλλία για την προμήθεια συμβατικών υποβρυχίων, προτιμώντας την κατασκευή πυρηνικών υποβρυχίων με αμερικανική και βρετανική τεχνολογία.

«Αλλαγή νοοτροπίας»

«Η απόφαση που λάβαμε να μην συνεχίσουμε με τα υποβρύχια κατηγορίας Attack και να ακολουθήσουμε άλλο δρόμο δεν είναι αλλαγή νοοτροπίας, είναι αλλαγή ανάγκης», δήλωσε ο Μόρισον, ο οποίος ανακοίνωσε επίσης την αγορά αμερικανικών πυραύλων Tomahawk.

Η ανακοίνωση του Σκοτ Μόρισον ακολουθεί εκείνη, νωρίτερα, της τριμερούς συμμαχίας των ΗΠΑ, Βρετανίας, Αυστραλίας και τη γνωστοποίηση προγράμματος κατασκευής πυρηνοκίνητων υποβρυχίων αμερικανικής και βρετανικής σύγχρονης τεχνολογίας.

Ο Μακρόν

Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είχε επιβεβαιώσει την «πλήρη δέσμευση» της Γαλλίας στην τήρηση του δικού της μέρους της σύμβασης με την Αυστραλία για την κατασκευή των υποβρυχίων, αξίας περίπου 31 δισ. ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου