Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

Πρόεδρος λιβυκής Βουλής: Αν χρειαστεί, θα ζητήσουμε στρατιωτική παρέμβαση της Αιγύπτου

Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου, 2020

Ο πρόεδρος της λιβυκής Βουλής βρίσκεται στο Κάιρο, καθώς την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του αραβικού κοινοβουλίου όπου θα συζητηθούν οι εξελίξεις στη Λιβύη και στο Ιράκ.
Σήμερα, ο Ακίλα Σάλεχ μίλησε στο Αιγυπτιακό κοινοβούλιο,  δίπλα στον πρόεδρο της αιγυπτιακής Βουλής Άλι Άμπντελ Άαλ, ασκώντας σκληρή κριτική στην Τουρκία. 
Ο πρόεδρος της λιβυκής Βουλής υποστήριξε ότι «η Τουρκία κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να εξαπλωθεί το χάος στο έδαφος της Λιβύης» και - σύμφωνα με την Egypt Today και την ιστοσελίδα «Σάντα ελ Μπάλαντ» - «η χώρα του ενδέχεται να χρειαστεί να ζητήσει την παρέμβαση των αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων εάν λάβει χώρα ξένη παρέμβαση στη Λιβύη».
Ο  Ακίλα Σάλεχ εξέφρασε παράλληλα θερμές ευχαριστίες προς την Αίγυπτο «για τη σαφή και καθοριστική στήριξη του Εθνικού Στρατού της Λιβύης στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την αντιμετώπιση της ξένης ανάμειξης στις εσωτερικές υποθέσεις της Λιβύης»,
Η «Αλ Αχράμ» καταγράφει στο ρεπορτάζ της ότι ο κ. Σάλεχ ανέφερε πως «η κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας στην Τρίπολη άνοιξε την πόρτα στις τρομοκρατικές και παραστρατιωτικές οργανώσεις για τον έλεγχο της Λιβύης», καταλήγοντας ότι «τα μνημόνια που συνήφθησαν με την Τουρκία δεν έλαβαν την έγκριση του Κοινοβουλίου της Λιβύης και γι' αυτό πρέπει να θεωρηθούν άκυρα και κενά περιεχομένου».
Συνάντηση Αλ Σίσι - Σαρλ Μισέλ στο Κάιρο για το θέμα της Λιβύης
Υπέρ της πολιτικής λύσης για την επίλυση της κρίσης στην Λιβύη, τάχθηκε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, κατά τη σημερινή του συνάντηση με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.
Ο κ. Μισέλ, προερχόμενος από την Τουρκία όπου είχε συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πραγματοποίησε την πρώτη του επίσκεψη στο Κάιρο από την εκλογή του ως προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η κρίση στη Λιβύη ήταν στο επίκεντρο της συζήτησης των κ.κ. Μισέλ και Αλ Σίσι. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου επανέλαβε πως η πολιτική διαδικασία είναι ο μοναδικός τρόπος προς τα εμπρός και πως οι Λίβυοι πρέπει να είναι αυτοί που θα καθορίσουν το μέλλον τους. Και οι δύο εξέφρασαν την υποστήριξή τους στη διαδικασία του Βερολίνου και στις πρωτοβουλίες του ΟΗΕ που είναι κεντρικής σημασίας προκειμένου να επιτευχθεί μια πολιτική λύση. Για το Ιράν, ο Σαρλ Μισέλ εξέφρασε μεγάλη ανησυχία και επανέλαβε την έκκληση για μέγιστη αυτοσυγκράτηση.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγνωρίζει τις προσπάθειες της Αιγύπτου στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και στη φιλοξενία προσφύγων στη χώρα, αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου