Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

Σας ευχόμαστε Υγεία, Προκοπή και ΕΙΡHNH.

Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020

Η ρωσική κυβέρνηση υπέβαλε την παραίτηση της (βίντεο)


Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου, 2020Βλαντιμίρ Πούτιν και Ντμίτρι Μεντβέντεφ (αριστερά) κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου στην Μόσχα, την Τετάρτ, 15 Ιανουαρίου, 2020. (Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)
ΜΟΣΧΑ. Η ρωσική κυβέρνηση υπέβαλε σύσσωμη χθες την παραίτηση της, μετά τις προτάσεις που έκανε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν για συνταγματικές αλλαγές κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (άνω Βουλή).
Την παραίτηση της κυβέρνησης ανακοίνωσε ο ίδιος ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ σε ζωντανή μετάδοση της ρωσικής τηλεόρασης. Αναφερόμενος στις προτάσεις του Ρώσου Προέδρου, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ είπε ότι «σ’ αυτές τις συνθήκες, νομίζω ότι θα ήταν σωστό, σύμφωνα με το άρθρο 117 του Συντάγματος, η κυβέρνηση στην υπάρχουσα σύνθεσή της να υποβάλει την παραίτησή της».
Ο Ρώσος Πρόεδρος ευχαρίστησε την κυβέρνηση του Ντμίτρι Μεντβέντεφ για το έργο της.
«Από την πλευρά μου επίσης θέλω να σας ευχαριστήσω για κάθε τι που κάνατε σ’ αυτή την φάση της κοινής μας συνεργασίας, να εκφράσω την ικανοποίησή μου για τα αποτελέσματα, που επετεύχθησαν» δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με το υπουργικό συμβούλιο, που έγινε στο κυβερνητικό μέγαρο.
«Δεν επιτεύχθηκαν τα πάντα, αλλά ποτέ δεν επιτυγχάνονται πλήρως τα πάντα», δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος, προσθέτοντας ότι προσεχώς θα συναντηθεί με κάθε μέλος του υπουργικού συμβουλίου και ζήτησε από την απερχόμενη κυβέρνηση να συνεχίσει να ασκεί πλήρως τα καθήκοντά της έως τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.
Ο Ρώσος Πρόεδρος ανακοίνωσε την πρόθεσή του να θεσπίσει τη θέση του αναπληρωτή πρόεδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας , προτείνοντας γι’ αυτή τη θέση τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
Οπως δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος, από τη θέση αυτή ο νυν επικεφαλής της κυβέρνησης θα μπορεί να ασχοληθεί με ζητήματα εθνικής άμυνας και ασφαλείας.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου