Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Ο πατέρας της Τοπαλούδη έδωσε το χέρι στους γονείς των κατηγορούμενων

 Στις 28 Ιανουαρίου θα συνεχιστεί η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, η οποία είχε πέσει θύμα βιασμού και στη συνέχεια δολοφονήθηκε από δύο συνομηλίκους της πριν από έναν χρόνο στη Ρόδο. Η χθεσινή ακροαματική διαδικασία ήταν ιδιαιτέρως φορτισμένη, καθώς κατέθεσαν οι γονείς της δολοφονηθείσας, ενώ σοκαριστικές ήταν και οι αποκαλύψεις που έγιναν στη δικαστική αίθουσα. Η δίκη για την άγρια δολοφονία και τον βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη ξεκίνησε υπό αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Στο εδώλιο, αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες – ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία και βιασμό – κάθισαν ένας 21χρονος Ροδίτης και ένας 20χρονος αλλοδαπός, οι οποίοι αμέσως μετά την κύρια ανάκριση για την υπόθεση είχαν κριθεί προφυλακιστέοι. Αίσθηση, μάλιστα, προκάλεσε η άσεμνη χειρονομία που έκανε ο 21χρονος κατά τη μεταγωγή του στο δικαστήριο. Στο δικαστήριο βρέθηκε και η μητέρα του δολοφονηθέντος Παύλου Φύσσα, Μάγδα Φύσσα, η οποία συνομίλησε με τη μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη.
Πρώτος κατέθεσε ο Ιωάννης Τοπαλούδης, ο πατέρας της άτυχης φοιτήτριας, ο οποίος αναφέρθηκε στις αρχές με τις οποίες το ζευγάρι μεγάλωσε το κορίτσι, τις τραγικές ώρες αγωνίας που έζησαν με την εξαφάνισή της και την απέραντη θλίψη που βίωσαν στη συνέχεια, όταν πήγαιναν στο Διδυμότειχο για την κηδεία με το φέρετρο στο αεροπλάνο. Ζήτησε, μάλιστα, από τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων να σταθούν με ευλάβεια στη μνήμη του παιδιού τους υποστηρίζοντας ότι κανονικά θα έπρεπε στο εδώλιο να κάθονται και οι γονείς των κατηγορουμένων για τον τρόπο που ανέθρεψαν τα παιδιά τους.
Ο συντετριμμένος πατέρας μίλησε στην κάμερα του Open Tv και με πόνο καρδιάς δήλωσε: «Η πιο δύσκολη στιγμή ήταν το να αντικρίσεις τα άτομα αυτά που έκαναν αυτά που έκαναν στην Ελένη μας».
Ο ίδιος, συνέχισε μπροστά στην κάμερα του Ανοιχτού καναλιού: «Συκοφαντίες και ψέματα ότι είχε δώσει τη συναίνεσή της για συμμετοχή σε ερωτική πράξη. Αφού υπήρξε συναίνεση, γιατί τη δολοφόνησαν, με αυτόν τον τρόπο, τη βασάνισαν με μαχαιριές στον λαιμό και την πέταξαν στη θάλασσα;».
Ο πατέρας της άτυχης φοιτήτριας περιγράφει, μάλιστα, πως σε ένα διάλειμμα της δίκης έκανε μια κίνηση που ξάφνιασε…
«Πρώτος πήγα στους γονείς των κατηγορούμενων και τους έδωσα το χέρι μου. Τους είπα μακάρι να ζωντάνευε το παιδί μας και να μην ήμασταν σε αυτή την κατάσταση». Σύμφωνα με τον πατέρα της Τοπαλούδη, λίγο αργότερα, η γιαγιά του Ροδίτη ψέλλισε: «Συγγνώμη».
Ο ίδιος μίλησε, πάντα στο Open, και για την έλευση της Μάγδας Φύσσα: «Ηρθε να μας συμπαρασταθεί και είναι πολύ σημαντικό και συμβολικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου