Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

Ερωτηματικά από την αναφορά του Τσίπρα σε αεροδρόμιο «Μίκρας» από τα Σκόπια

Πέμπτη, 4/4/19
Κάπου εδώ ήταν η φωτογρφία του Τσίπρα.  Η ιστοσελίδα μας έχει επιλέξει να μη προβάλλει τον κ. Τσίπρα και δεν βάζουμε φωτογραφίες του.  Αυτό για τη στάση του κ. Τσίπρα με το Σκοπιανό και όχι μόνο.  Επίσης φωτογραφία δεν βάζουμε το κ. Νικου Κοτζιά τον οποίο θεωρούμε συνυπεύθυνο.

ΑΘΗΝΑ. Ερωτηματικά αλλά και ανησυχία προκαλεί η αναφορά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, την Τρίτη, στα Σκόπια, στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» με την παλιά του ονομασία «Μίκρα», αυτή δηλαδή που χρησιμοποιούνταν προ του 1992.
Η αναφορά έγινε ενώπιον του Σκοπιανού πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ στο πλαίσιο των κοινών δηλώσεων των δύο ανδρών και έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης που κατηγορεί τον Τσίπρα ότι η χρήση του ονόματος «Μίκρα» έγινε συνειδητά για να μην έρθει σε δύσκολη θέση ο οικοδεσπότης Ζάεφ ακούγοντας το όνομα «Μακεδονία» για το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.
Η επίμαχη αναφορά έγινε όταν ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να αναλάβει «καθήκοντα εναέριας αστυνόμευσης στην περιοχή της Βόρειας Μακεδονίας». Συνέχισε όμως μιλώντας για τη συμφωνία ανάμεσα στις Υπηρεσίες Πολιτικής Αεροπορίας των δύο χωρών, όταν έκανε λόγο για «αεροδρόμιο της Μίκρας στη Θεσσαλονίκη».
Συγκεκριμένα, είπε: «Για να μην μιλάμε μόνο για το στρατιωτικό σκέλος, σημαντική είναι και η συμφωνία ανάμεσα στις Υπηρεσίες Πολιτικής Αεροπορίας, για τη βοήθεια που θα δώσουμε και σε ό,τι αφορά την εκπαίδευση στελεχών της Βόρειας Μακεδονίας, ό,τι αφορά όμως και την τεχνική βοήθεια μέσω του ραντάρ υψηλής τεχνολογίας που διαθέτουμε στο αεροδρόμιο της Μίκρας στη Θεσσαλονίκη, να μπορέσουμε να δώσουμε σημαντική τεχνική υποστήριξη στον τομέα της ασφάλειας των πτήσεων».
Μετά τον θόρυβο που ξέσπασε κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου αλλά και του υπουργείου Αμυνας θέλησαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, λέγοντας ότι «το ραντάρ της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας που θα χρησιμοποιηθεί για την υποβοήθηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Βόρειας Μακεδονίας και στο οποίο αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός, βρίσκεται στο Τρίλοφο της Μίκρας, εκτός του αεροδρομίου ‘Μακεδονία’ της Θεσσαλονίκης και σε αυτό αναφερόταν ο Πρωθυπουργός και όχι σε αυτό καθ’ αυτό το αεροδρόμιο».
Κι όπως αποκαλύπτεται, σύμφωνα πάντως με πρωτοσέλιδο της σκοπιανής εφημερίδας «Dnevnik» της 25/7/2008, τα Σκόπια στις διαπραγματεύσεις είχαν ζητήσει τη μετονομασία του αεροδρομίου «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης σε «Μίκρα». Η αποκάλυψη αυτή εντείνει την ανησυχία μήπως η αναφορά του Πρωθυπουργού υποδηλώνει ότι η ελληνική πλευρά έχει κάνει μεγαλύτερες υποχωρήσεις από αυτές που είναι γνωστές στην κοινή γνώμη, έναντι των Σκοπιανών.
Την ίδια στιγμή, την πεποίθηση ότι η αναφορά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης ως αεροδρόμιο της Μίκρας, δείχνει ότι υπάρχουν υποχωρήσεις από την ελληνική πλευρά (μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών), όχι μόνο σε θέματα εμπορικών επωνυμιών, «αλλά πολύ περισσότερο σε ονομασίες που είχαν καθιερωθεί στη δημόσια συνείδηση» εξέφρασε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του «ΑΠΕ-ΜΠΕ», «Πρακτορείο 104,9» ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Κωνσταντίνος Τσιάρας.
Πρόσθεσε ότι «ο κ. Τσίπρας για ακόμη μια φορά αποδείχτηκε κατώτερος των περιστάσεων βαφτίζοντας με διαφορετικό όνομα το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και ισχυρίστηκε ότι «οι διαρροές που δόθηκαν κυρίως από το υπουργείο Αμυνας δεν πείθουν κανέναν».
Οπως υποστήριξε, δεν πείθουν, γιατί είναι σαφές ότι εκείνη τη στιγμή ο κ. Τσίπρας αναφερόταν στην πολιτική αεροπορία και όχι στη στρατιωτική.
«Αλλά εν πάση περιπτώσει τώρα νομίζω πρέπει ο ίδιος να βγει και να μας πει γιατί κατάφερε να αναβαπτίσει το αεροδρόμιο ‘Μακεδονία’ και βεβαίως αν έχει σκοπό τελικά να αλλάξει και την ονομασία του, γιατί όλα αυτά τα οποία γίνονται, για άλλη μία φορά ερήμην ενός μεγάλου τμήματος της ελληνικής κοινωνίας, δημιουργούν και πολύ μεγάλες ανησυχίες και πολύ μεγάλα ερωτηματικά» υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου