Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 9 Απριλίου 2019

Η Βοστώνη έδειξε τον δρόμο

Τρίτη, 9 Απριλίου, 2019

 

Μαθητές του σχολείου της κοινότητας του Σόμερβιλ μεταφέρουν την Ελληνική σημαία. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Θεόδωρος Καλμούκος.
Η 25η παρέλαση της Ομογένειας της Βοστώνης και Νέας Αγγλίας ήταν κατά κοινή ομολογία η καλύτερη των τελευταίων ετών σε συμμετοχή παρελαυνόντων αλλά και θεατών. Βέβαια βοήθησε πολύ η καλοκαιρία και ένα καινούργιο ξύπνημα που αρχίζει να συντελείται στις καρδιές των ανθρώπων, ότι μπορούμε να κάνουμε καλύτερα και να πάμε ψηλότερα στη Βοστώνη.
Στην προκειμένη περίπτωση της παρέλασης η Βοστώνη έδειξε το δρόμο και για άλλες παρελάσεις που θα ακολουθήσουν παντού. Ηταν κι ένα βροντερό μήνυμα σ’ εκείνους που άλλοτε συγκεκαλυμμένα, άλλοτε απροσχημάτιστα εκφράζονται για την κατάργησή της. Στο κάτω –κάτω της γραφής αν δεν την θέλουν την παρέλαση ας μην έρχονται, δεν θα τους αναζητήσει και κανείς. Την παρέλαση την θέλουν τα παιδιά, οι νέες γενιές, τα οποία είπαν την Κυριακή με τα συνθήματα και τα τραγούδια τους στην ελληνική γλώσσα όσα δεν τολμούν προύχοντες και «ηγέτες» για τη Μακεδονία, τον μαρτυρικό Πόντο, την κατατρεγμένη Βόρειο Ηπειρο.
Η Ομογένεια της Βοστώνης έχει όλες τις δυνάμεις και τις δυνατότητες να ξεφύγει από την κακομοιριά της φθίσης που βασανίζει πολλές εκκλησιαστικές κοινότητές της, αλλά και πολλούς συλλόγους. Η Ομοσπονδία απέδειξε ότι μπορεί. Αλλωστε, ουσιαστικά εκείνη διοργάνωσε και συντόνισε την παρέλαση, καθαρές κουβέντες.
Εύγε σε όλους και συγχαρητήρια στα μικρά παιδιά.
Θ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου