Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Τρίτη, 9 Απριλίου 2019

Η Βοστώνη έδειξε τον δρόμο

Τρίτη, 9 Απριλίου, 2019

 

Μαθητές του σχολείου της κοινότητας του Σόμερβιλ μεταφέρουν την Ελληνική σημαία. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Θεόδωρος Καλμούκος.
Η 25η παρέλαση της Ομογένειας της Βοστώνης και Νέας Αγγλίας ήταν κατά κοινή ομολογία η καλύτερη των τελευταίων ετών σε συμμετοχή παρελαυνόντων αλλά και θεατών. Βέβαια βοήθησε πολύ η καλοκαιρία και ένα καινούργιο ξύπνημα που αρχίζει να συντελείται στις καρδιές των ανθρώπων, ότι μπορούμε να κάνουμε καλύτερα και να πάμε ψηλότερα στη Βοστώνη.
Στην προκειμένη περίπτωση της παρέλασης η Βοστώνη έδειξε το δρόμο και για άλλες παρελάσεις που θα ακολουθήσουν παντού. Ηταν κι ένα βροντερό μήνυμα σ’ εκείνους που άλλοτε συγκεκαλυμμένα, άλλοτε απροσχημάτιστα εκφράζονται για την κατάργησή της. Στο κάτω –κάτω της γραφής αν δεν την θέλουν την παρέλαση ας μην έρχονται, δεν θα τους αναζητήσει και κανείς. Την παρέλαση την θέλουν τα παιδιά, οι νέες γενιές, τα οποία είπαν την Κυριακή με τα συνθήματα και τα τραγούδια τους στην ελληνική γλώσσα όσα δεν τολμούν προύχοντες και «ηγέτες» για τη Μακεδονία, τον μαρτυρικό Πόντο, την κατατρεγμένη Βόρειο Ηπειρο.
Η Ομογένεια της Βοστώνης έχει όλες τις δυνάμεις και τις δυνατότητες να ξεφύγει από την κακομοιριά της φθίσης που βασανίζει πολλές εκκλησιαστικές κοινότητές της, αλλά και πολλούς συλλόγους. Η Ομοσπονδία απέδειξε ότι μπορεί. Αλλωστε, ουσιαστικά εκείνη διοργάνωσε και συντόνισε την παρέλαση, καθαρές κουβέντες.
Εύγε σε όλους και συγχαρητήρια στα μικρά παιδιά.
Θ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου