Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

40ο Ολυμπιακό Ράλλι: Ανίκητοι οι Μπαντούνας – Σούκουλης (VIDEO)


Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ


Για 3η σερί χρονιά, οι Γιάννης Μπαντούνας – Κώστας Σούκουλης (Mitsubishi Lancer EVO VI) ήταν οι μεγάλοι νικητές του Ολυμπιακού ραλλυ.


Στο 40ο Ολυμπιακό που ήταν και επετειακό, οι πρωταθλητές Ελλάδας Γιάννης Μπαντούνας-Κώστας Σούκουλης υπερασπίστηκαν επάξια τον τίτλο τους, έκαναν έναν καταπληκτικό αγώνα και νίκησαν τους Γιώργο Κεχαγιά – Μάριο Τσαούσογλου, ενώ στην τρίτη θέση της γενικής ήταν ο Δημήτρης Τσαπέκης με τον Φώτη Αλεξανδρόπουλο της ΑΟΛΑΠ.
Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσαν οι Στέλιος Λαινόπουλος – Διονύσης Κολοτούρος της ΑΟΛΑΠ, Ιωάννης Άκρατος – Ευάγγελος Άκρατος και Ιωάννης Μποζονιέλος –  Ευάγγελος Παναρίτης.
Από τα ηλειακά πληρώματα οι Ανδρέας Κομιώτης – Ανάργυρος Λυμπέρης της ΑΟΛΑΠ ήταν 9οι, οι Αντώνης Αγγελόπουλος – Χρήστος Δίπλας επίσης της ΑΟΛΑΠ ήταν 11οι και πρώτοι στην C6, οι Παναγιώτης Πανούτσος – Θοδωρής Πανούτσος της ΑΟΛΑΠ ήταν 12οι και δεύτεροι στην C6, οι Αναστάσιος Παπαδόπουλος της ΑΟΛΑΠ – Ανδρέας Βασιλόπουλος της ΑΣΜΑ Ηλείας ήταν 15οι και τρίτοι στην C6, o Ευστάθιος Δρίβαλος της ΑΣΜΑ Ηλείας με συνοδηγό τον Χρήστο Λυμπερόπουλο της ΑΛΑΚ ήταν 17οι, οι Αναστάσιος Παρασκευόπουλος – Σπύρος Σπυρόπουλος της ΑΣΜΑ Ηλείας ήταν 18οι και 2οι στην C5, οι Νίκος Μοσχόπουλος – Γιώργος Μανέτας της ΑΟΛΑΠ ήταν 21οι, οι Διονύσης Μαρούδας – Ευάγγελος Έξαρχος της ΑΣΜΑ Ηλείας ήταν 22οι, ενώ οι Ηλίας Τσετσώνης – Διονύσης Χριστόπουλος της ΑΟΛΑΠ ήταν 24οι.
Συνολικά τερμάτισαν 26 πληρώματα, ενώ εγκατέλειψαν 10.
Συναρπαστικός αγώνας, με ανατροπές σε κάθε ειδική!
Ο αγώνας κράτησε σε αγωνία τους θεατές έως την τελευταία ειδική διαδρομή, όπου και ξεχώρισαν οι νικητές.
Μετά την πρώτη ειδική του Λάλα οι Παπαδημητρίου-Πετρόπουλος ήταν στην πρώτη θέση, ενώ 16 δευτ. πίσω τους ήταν οι Κεχαγιάς-Τσαούσογλου, και τρίτοι οι Μπαντούνας-Σούκουλης. Στα 28 δευτ. από την κορυφή βρίσκονταν οι Κύρκος-Πολυζώης.


Στο τέλος πρώτου loop του αγώνα είχαμε τους Παπαδημητρίου-Πετρόπουλο να εγκαταλείπουν από πρόβλημα στη μετάδοση και τους Μπαντούνα-Σούκουλη να ανεβαίνουν στην κορυφή. Σε απόσταση αναπνοής πίσω τους οι Κεχαγιάς-Τσαούσογλου με τους Panagiotis Roustemis-Κολτσίδα να είναι τρίτοι. Πρόβλημα στη μετάδοση και εκτός αγώνα και οι Κύρκος-Πολυζώης.
Στην 3η ειδική διαδρομή πέρασαν μπροστά οι Κεχαγιάς-Τσαούσογλου, ενώ 6 δευτερόλεπτα πίσω τους ήταν οι Μπαντούνας-Σούκουλης με τους Λαϊνόπουλο-Κολοτούρο να είναι τρίτοι. Σε ρυθμό διατήρησης της 3ης θέσης της γενικής οι Panagiotis Roustemis-Κολτσίδας!
Με τη βροχή να πέφτει ακατάπαυστα, οι Μπαντούνας-Σούκουλης τέθηκαν μετά το τέλος της 4ης ειδικής και πάλι επικεφαλής με τους Κεχαγιά-Τσαούσογλου να ακολουθούν 2 δευτ. πίσω τους.
Τρίτοι σταθερά οι Panagiotis Roustemis-Κολτσίδας, μετά από ώριμη οδήγηση για τη διατήρηση της θέσης τους.
Για να φτάσουμε στις δυο τελευταίες ειδικές όπου έγινε μεγάλη μάχη για την πρωτιά!
Στην 5η ειδική είχαμε εκ νέου μεταβολή στην κορυφή! Με μια ειδική να απομένει οι Κεχαγιάς-Τσαούσογλου βρέθηκαν μπροστά με διαφορά 11 δευτ. από τους Μπαντούνα-Σούκουλη που είχαν μια μικροέξοδο.
Και στην τελευταία διαδρομή της Φολόης, έγινε η μεγάλη ανατροπή με τους Γιάννη Μπαντούνα-Κωνσταντίνο Σούκουλη να ανακηρύσσονται νικητές του επετειακού 40ού Ολυμπιακού Ράλλυ! Δεύτεροι οι Γιώργος Κεχαγιάς-Μάριος Τσαούσογλου που έχασαν χρόνο στο τέλος! Τρίτοι οι Τσαπέκης-Αλεξανδρόπουλος.


Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών
Γιάννης Μπαντούνας
«Ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας, ο πιο δύσκολος της καριέρας μου, οι καιρικές συνθήκες ήταν δύσκολες όλη την ημέρα, αφού είχε βροχή και λάσπη. Ήταν ένας αγώνας επιβίωσης, αφού σε αυτούς τους αγώνες δεν κερδίζει ο πιο γρήγορος, αλλά αυτός που θα κάνει τα λιγότερα λάθη. Εμείς ήμασταν τυχεροί, κάναμε τα λιγότερα λάθη απ’ όλους και κατακτήσαμε τη νίκη».

Γιώργος Κεχαγιάς
«Παλέψαμε για την πρώτη θέση με τον Γιάννη, είχαμε έντονο συναγωνισμό και ήταν ποιος θα κάνει το λάθος. Το λάθος το κάναμε εμείς, αλλά και η δεύτερη θέση δεν είναι άσχημη για μας. Ο κόσμος που παρακολούθησε τον αγώνα ήταν πολύς και πρώτη φορά βλέπω τόσο κόσμο, παρότι οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν καλές, με πολύ βροχή και πολύ λάσπη».

Δημήτρης Τσαπέκης
«Ο αγώνας ήταν πολύ δύσκολος και λόγω των καιρικών συνθηκών, ήθελε κάποια στρατηγική για να μπορέσεις να κρατηθείς πάνω στον δρόμο, και συνάμα ότι ξέμειναν κάποια αυτοκίνητα στο τέλος του αγώνα καταφέραμε και πήραμε την τρίτη θέση. Ο καιρός ήταν ο πλέον ακατάλληλος για αγώνα ραλλυ, αλλά τι να κάνουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου