Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Συμφωνία στο Κογκρέσο, αλλά με πολύ λιγότερα χρήματα από όσα ήθελε ο Τραμπ για το τείχος


Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου, 2019



(AP Photo/Eric Gay, FILE)

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Τα μέλη του Κογκρέσου που συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό κατέληξαν σε συμφωνία ώστε να αποτραπεί νέο κυβερνητικό «shutdown» και για τη χρηματοδότηση νέων «εμποδίων» στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, ξεπερνώντας δυσκολίες που απειλούσαν να τερματίσουν τις συζητήσεις.
Οι Ρεπουμπλικανοί, ανέφερε το «ΑΡ», ήταν απεγνωσμένοι να αποτρέψουν μία ακόμη μερική παύσης λειτουργίας της κυβέρνησης που τους «πλήγωσε».
Συμφώνησαν έτσι για πολύ λιγότερα χρήματα για το τείχος από τα 5,7 δισ. δολάρια που ήθελε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Το ποσό της συμφωνίας είναι σχεδόν 1,4 δισ. δολ. ανέφεραν πηγές.
Αυτό «μεταφράζεται» σε νέο τείχος σε 55 μίλια, αλλά κατασκευασμένο όπως τα υπάρχοντα σχέδια από μεταλλικό φράχτη και όχι τσιμέντο, κατά πολύ μικρότερο από τα 215 μίλια που ζητούσε ο Λευκός Οίκο τον Δεκέμβριο. Αυτό θα χτιστεί στην Κοιλάδα του Ρίο Γκράντε στο Τέξας.
Το σχέδιο εναλλακτικής χρηματοδότησης
Ο Λευκός Οίκος ολοκληρώνει την κατάρτιση σχεδίων για την διάθεση αζήτητων ομοσπονδιακών κονδυλίων στην χρηματοδότηση της κατασκευής του συνοριακού τείχους που προωθεί ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, χωρίς να απαιτηθεί η δραματική εξέλιξη της κήρυξης μιας κατάστασης έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με το Politico.
Η παραπάνω εξέλιξη μπορεί να δρομολογηθεί μέσω της υπογραφής ενός προεδρικού διατάγματος, με το σχέδιο αυτό να επιτρέπει στον Λευκό Οίκο την διάθεση κονδυλίων από διαφορετικούς κωδικούς του προϋπολογισμού, χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου