Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου, 2019

  • Η συγκλονιστική αφήγηση της 86χρονης που την έκαψαν με σίδερο οι ληστές. «Σε δέκα λεπτά θα είσαι νεκρή», της είπε ένας από τους βασανιστές της, αφού άφησε στο σώμα της το ηλεκτρικό σίδερο και της έδειξε τους δείκτες του ρολογιού. .
  • Χάος στην πυροπροστασία: Τα συμπεράσματα της επιτροπής 6 μήνες μετά το Μάτι. Δεκάδες φορείς που δεν συντονίζονται ή που είναι υπόλογοι σε πολλά διαφορετικά υπουργεία, απουσία κεντρικού σχεδίου, άναρχη δόμηση και κακή διαχείριση των δασών, αυτή είναι η εικόνα που φέρνει στην επιφάνεια η έκθεση της ανεξάρτητης επιτροπής που ανέλαβε δράση μετά την τραγωδία στο Μάτι. 
  • Έξι μήνες φυλακή σε κτηνοτρόφο για κακοποίηση των ζώων του. Είχε τα πρόβατά του μέσα στη λάσπη και απροστάτευτα μέσα στην καταιγίδα. Ακόμα και πρόβατο σε ημιθανή κατάσταση βρέθηκε μέσα στη λάσπη. Σκύλοι και πρόβατα σε άθλια κατάσταση .
  • Σάμος: Απεργία και συγκέντρωση για μεταναστευτικό - προσφυγικό (video). Μετά τη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε πορεία προς το νοσοκομείο. 
Κόσμος
  • «Οι βομβαρδισμοί των ΗΠΑ στη Σομαλία δεν θα σταματήσουν τη Σεμπάμπ». Η εκστρατεία αεροπορικών πληγμάτων που διεξάγουν οι ΗΠΑ στη Σομαλία δεν θα σταματήσει τους τζιχαντιστές, έκρινε χθες ο επικεφαλής του μεικτού διοικητηρίου των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την Αφρική (USAFRICOM), επισημαίνοντας ότι οι σομαλικές δυνάμεις πρέπει να επωμιστούν μεγαλύτερες ευθύνες στον αγώνα αυτόν. .
  • Ο στρατός των ΗΠΑ αποχωρεί τον Απρίλιο από τη Συρία. Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ ετοιμάζονται να αποσύρουν τα στρατεύματά τους που είναι ανεπτυγμένα στη Συρία ως τα τέλη Απριλίου, σύμφωνα με την εφημερίδα The Wall Street Journal. .
  • Αναγνωρίστηκε η σορός του ποδοσφαιριστή Σάλα. Αναγνωρίστηκε επίσημα η σορός του Αργεντινού επαγγελματία ποδοσφαιριστή Εμιλιάνο Σάλα, μετά τη μεταφορά της στο λιμάνι του Πόρτλαντ την Πέμπτη, σύμφωνα με ανακοίνωση των βρετανικών αρχών. .
  • ΗΠΑ: Απαγόρευση εισόδου σε μέλη οργάνου που ελέγχει ο Μαδούρο. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ επέβαλε ταξιδιωτική απαγόρευση εισόδου στη χώρα, σε μέλη της Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας, το σώμα που ελέγχει ο πρόεδρος, Νικολάς Μαδούρο, κι έχει χαρακτηριστεί παράνομο από την αντιπολίτευση. .
  • Οι ΗΠΑ επιλέγουν Βιετνάμ για τη νέα συνάντηση Τραμπ-Κιμ . «Η επιλογή του Βιετνάμ ως τόπος της δεύτερης συνόδου κορυφής ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας αυτόν τον μήνα δείχνει τη δυνατότητα για μια υπέρβαση από τη σύγκρουση και το διαχωρισμό προς μια ακμάζουσα συνεργασία» δήλωσε ο Ρόμπερτ Παλαντίνο, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. .
Πολιτική
  • Σε προεκλογικό τανγκό ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ: Τα σχέδια και τα σενάρια. Οι προετοιμασίες στην Κουμουνδούρου έχουν ενταθεί, ενώ ή ΝΔ μιλά ανοιχτά για ενδεχόμενο τριών αναμετρήσεων τον Μάιο. .
  • Καμμένος: Κυβέρνηση αποστασίας των αχάριστων - Πρωτοφανές πραξικόπημα. Ο κ. Καμμένος κάνει λόγο για «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» και για «κυβέρνηση αποστασίας των αχάριστων». .
  • Προ των πυλών η διάλυση της ΚΟ των ΑΝΕΛ, αλλά και νέα σενάρια διάσωσης. Αρνητική είναι η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής για τη δυνατότητα διατήρησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ με 5 βουλευτές που δεν έχουν εκλεγεί με το ίδιο κόμμα, θέτοντας τους ΑΝΕΛ ένα βήμα πριν από τη διάλυση. .
  • Βουλή: Υψηλοί τόνοι στην συζήτηση για το πρωτόκολλο ένταξης ΠΓΔΜ σε ΝΑΤΟ . Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση για το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ στην Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής και αύριο θα τεθεί προς ψήφιση στην ολομέλεια με ονομαστική ψηφοφορία .
  • Κυρίτσης: Ελπίζω να αρθεί το εμπάργκο στον ΣΚΑΪ. ‘’Δεν είμαι υπέρ κανενός εμπάργκο. Θεωρώ ότι οπουδήποτε μας λένε κάτι πρέπει να είμαστε εκεί για να απαντάμε’’ .
Οικονομία
  • Άμεσες λύσεις για την ενίσχυση των τραπεζών ζητά εκ νέου το ΔΝΤ. Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ απέφυγε να μιλήσει για ενδεχόμενο ανακεφαλαιοποίησης. .
  • Τσακαλώτος: Να είμαστε σοβαροί όταν μιλάμε για διευθέτηση κόκκινων δανείων. «Οι τράπεζες έχουν δημιουργήσει ένα πλαίσιο για να μειώσουν τα κόκκινα δάνεια και να προσπαθήσουν να δανείζουν στην πραγματική οικονομία και όλοι έχουν ευθύνη να συμβάλουν σε αυτό» τόνισε ο κ Τσακαλώτος κατά τη συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, για την παράταση της σύμβασης ανάπτυξης του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλου που είχε κυρωθεί το 1995. .
  • Kλείνει το Notos Home στην Πλατεία Κοτζιά. Σημειώνεται πως το εν λόγω κατάστημα λειτουργούσε εκεί για 15 χρόνια. .
  • Κομισιόν: Κάτω των προβλέψεων οι στόχοι για την ανάπτυξη το 2019. Η Επιτροπή διαμηνύει ότι η ανάκαμψη της οικονομίας παραμένει, σε μεγάλο βαθμό, εξαρτώμενη από τη συνεχιζόμενη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. .
  • Ναυάγησε ο διαγωνισμός για την πώληση 4 λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ. Πλέον μετά από την αποτυχία του σχεδίου η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να ακυρώσει τον διαγωνισμό. .
Αθλητισμός
  • NBA: Οι επιλογές Γιάννη και Λεμπρόν για το All Star Game. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο λεμπρόν Τζέιμς, που πρώτευσαν στην ψηφοφορία για το All Star Game, «μοιράστηκαν» σε ζωντανή εκπομπή τους υπόλοιπους παίκτες που θα συνθέσουν τις δύο ομάδες στη μεγάλη γιορτή της Σάρλοτ στις 17 Φεβρουαρίου. .
  • Euroleague: Πάλεψε αλλά ηττήθηκε στο Τελ Αβίβ ο Ολυμπιακός. Η υπερπροσπάθεια του Σπανούλη στην τελευταία περίοδο δεν ήταν αρκετή για τους «ερυθρόλευκους», καθώς το καλάθι του Γουίλμπεκιν στα 4,4’’ πριν τη λήξη και το άστοχο του Πρίντεζη, τους υποχρέωσαν στην ήττα (65-64) από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, που ήταν η τρίτη συνεχόμενη, με το ρεκόρ τους να πέφτει στο 12-10. .
  • Παραδόθηκε 28χρονος ποδοσφαιριστής, δράστης της επίθεσης στον Τζήλο. Ένας εκ των δύο φερόμενων δραστών της βίαιης επίθεσης στον διαιτητή Τζήλο παραδόθηκε στη ΓΑΔΑ! .
  • Ισόπαλες στο «Καμπ Νου» Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης. Ισόπαλο 1-1 το ντέρμπι ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Ρεάλ, που άφησαν ανοικτή την υπόθεση πρόκριση για τη ρεβάνς και θα λύθσουν τις διαφορές τους για πρόκριση στον τελικό στις 27 Φεβρουαρίου στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». .
  • Πρέμιερ Λιγκ: «Φωτιά» στη κορυφή έβαλε η Σίτι. «Φωτιά» στην Πρέμιερ Λιγκ βάζει η Μάντσεστερ Σίτι που έκανε το καθήκον της στο «Γκούντισον Παρκ», επικρατώντας με 2-0 της Έβερτον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου