Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου, 2019

  • Θεσπρωτία: Τρεις συλλήψεις για εισαγωγή και μεταφορά κάνναβης. Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 53 κιλών και 610 γραμμαρίων και δύο Ι.Χ αυτοκίνητα. .
  • Λαμία: Έκοψαν καλώδια ηλεκτροκίνησης και εγκλώβισαν 2 τρένα με 200 επιβάτες. Συνεργεία του ΟΣΕ βρίσκονται στην περιοχή του Δομοκού κοντά στον σταθμό Θαυμακού, προκειμένου να αποκατασταθεί η κυκλοφορία της σιδηροδρομικής γραμμής, ενώ ήδη γίνονται συνεννοήσεις με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ για τον τρόπο μεταφοράς των επιβατών που επέβαιναν στην αμαξοστοιχία. .
  • Εγκρίθηκαν τα τεύχη για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας. Στόχος του διαγωνισμού είναι η δημιουργία δικτύου πεζοδρομήσεων και η ανάδειξη νεοκλασικών κτηρίων, μεταξύ άλλων. .
  • Καρέ-καρέ η απόπειρα ληστείας σε τράπεζα στον Άγιο Παντελεήμονα (video). Μέχρι τώρα δεν έχουν εντοπιστεί οι δυο κακοποιοί. Τα σενάρια για την ταυτότητα των ληστών. .
  • Κλιμακώνουν οι αγρότες με αποκλεισμό της εθνική οδού στα Τέμπη. Για ένατη μέρα κλειστή παραμένει η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης στον κόμβο της Νίκαιας. .
Κόσμος
  • «Μπλόκο» από τις ΗΠΑ σε ψήφισμα του ΟΗΕ για Ισραήλ. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν επέτρεψε να εγκριθεί διά ψηφοφορίας μια ανακοίνωση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που θα εξέφραζε λύπη για την μονομερή απόφαση του Ισραήλ να διώξει μια διεθνή αποστολή παρατηρητών από τη Χεβρόνα, εστία έντασης στα Παλαιστινιακά Εδάφη, ανέφεραν διπλωμάτες. .
  • Οι ΗΠΑ θα αγοράσουν αντιπυραυλικά συστήματα άμυνας από το Ισραήλ. Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε χθες ότι θα αγοράσει δύο συστοιχίες του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας «Σιδηρούς Θόλος», που κατασκευάζεται στο Ισραήλ με τη βοήθεια των ΗΠΑ κι επιτρέπει την αναχαίτιση πυραύλων μικρού και μέσου βεληνεκούς. .
  • Μπουρκίνα Φάσο: 150 νεκροί σε στρατιωτική επιχείρηση εναντίον «τρομοκρατών» . Ο στρατός στη Μπουρκίνα Φάσο ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι οι άνδρες του σκότωσαν σχεδόν 150 «τρομοκράτες» έπειτα από μια επίθεση εναντίον αμάχων. .
  • Sky News: Ανασύρθηκε σορός από το αεροπλάνο που μετέφερε τον Εμιλιάνο Σάλα. Το βρετανικό Sky News μετέδωσε τα ξημερώματα της Πέμπτης ότι ένα πτώμα ανασύρθηκε με τη χρήση τηλεχειριζόμενου υποβρυχίου οχήματος από το κουφάρι του αεροπλάνου στο οποίο επέβαιναν ο γεννημένος στην Αργεντινή ποδοσφαιριστής Εμιλιάνο Σάλα και ο πιλότος Ντέιβιντ Ίμποτσον. .
  • Telegraph: Η Μέι θα αναβάλει τη δεύτερη ψηφοφορία για τη συμφωνία του Brexit . Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι ετοιμάζεται να αναβάλει τη δεύτερη ψηφοφορία για τη συμφωνία που έκλεισε για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση έως τα τέλη Φεβρουαρίου, γράφει η εφημερίδα «The Telegraph» στην ηλεκτρονική της έκδοση αργά το βράδυ της Τετάρτης. .
Πολιτική
  • Στη Βουλή το Πρωτόκολλο προσχώρησης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ. Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την κύρωσή του από την Ολομέλεια την Παρασκευή. .
  • Μητσοτάκης: Έχουμε κυβέρνηση που δεν μας αξίζει, τριπλές κάλπες τον Μάιο. Η κυβέρνηση είναι σε αποδρομή, δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. .
  • Η αποτίμηση της συνάντησης Τσίπρα και Ερντογάν. Μία πρώτη εικόνα για τα απτά αποτελέσματα της διήμερης επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Τουρκία θα δοθεί στα τέλη Φεβρουαρίου, όταν η Άγκυρα θα αρχίσει μεγάλη στρατιωτική άσκηση στην ανατολική Μεσόγειο. .
  • ΝΔ: 5 λόγοι για τους οποίους η επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία δεν πήγε καλά. Η ΝΔ επισημαίνει: «H επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία ήταν κακά προετοιμασμένη και τα αποτελέσματά της εγείρουν μια σειρά σοβαρών ανησυχιών και ερωτημάτων» .
  • Η Μ. Σπυράκη «Πρέσβειρα για ασφαλές διαδίκτυο» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η κ. Σπυράκη εξέφρασε «την προσήλωση της στην ανάγκη να δοθεί η απαιτούμενη σημασία στην ασφαλή χρήση των ψηφιακών μέσων, ευαισθητοποιώντας γι' αυτό το ζήτημα τους μαθητές και τις οικογένειες τους». .
Οικονομία
  • Μάχη για την α’ κατοικία, σε πλήρη διάσταση κυβέρνηση και τράπεζες. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής» το Μέγαρο Μαξίμου προσανατολίζεται να νομοθετήσει μονομερώς το καινούργιο πλαίσιο, όμως υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης με τους θεσμούς και απώλειας των επιστροφών χρημάτων από το ευρωσύστημα. .
  • Εντός του Φεβρουαρίου στη Βουλή ο νέος νόμος για την προστασία α’ κατοικίας. Την κατάθεση του νέου νόμου για την προστασία της πρώτης κατοικίας εντός του Φεβρουαρίου στη Βουλή, προανήγγειλε ο Γιάννης Δραγασάκης. .
  • Δραγασάκης: Δεν έθεσα ποτέ θέμα νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών . «Συμφωνώ με τον κ. Στουρνάρα ότι τα δύσκολα για τις τράπεζες ανήκουν στο παρελθόν αν και ίσως έπρεπε να έχει λεχθεί αυτό προ πολλού». Κατήγγειλε κινδυνολογία και έλλειψη σοβαρότητας της ΝΔ. Απέδωσε την καθυστέρηση στην προώθηση ρύθμισης για τα κόκκινα δάνεια στην προσπάθεια αποφυγής επιβάρυνσης των φορολογουμένων και του δημοσίου. .
  • Σήμερα η καταβολή του κοινωνικού μερίσματος. Η πίστωση στους λογαριασμούς των δικαιούχων του κοινωνικού μερίσματος θα γίνει σήμερα. .
  • Σήμερα οι τελικές πληρωμές του Κοινωνικού Μερίσματος. Σήμερα Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί η πίστωση των εγκεκριμένων αιτήσεων του κοινωνικού μερίσματος της τελευταίας φάσης (17-21 Ιανουαρίου). .
Αθλητισμός
  • Ισόπαλες στο «Καμπ Νου» Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης. Ισόπαλο 1-1 το ντέρμπι ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Ρεάλ, που άφησαν ανοικτή την υπόθεση πρόκριση για τη ρεβάνς και θα λύθσουν τις διαφορές τους για πρόκριση στον τελικό στις 27 Φεβρουαρίου στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». .
  • Πρέμιερ Λιγκ: «Φωτιά» στη κορυφή έβαλε η Σίτι. «Φωτιά» στην Πρέμιερ Λιγκ βάζει η Μάντσεστερ Σίτι που έκανε το καθήκον της στο «Γκούντισον Παρκ», επικρατώντας με 2-0 της Έβερτον. .
  • Ανατροπή δεδομένων για τον Πανιώνιο απέναντι στον «νέο» ΠΑΟΚ. Μετά τη γκέλα του Πασχαλάκη ο Σταυρόπουλος έκανε το 2-1 του Πανιώνιου επί του ΠΑΟΚ που είχε πολλές αλλαγές και προηγήθηκε με τον Σβιντέρσκι από δώρο του Κότνικ, αφήνοντας ανοιχτή την πρόκριση στους 4. .
  • Τούμπα-ρε τον Ολυμπιακό η Λαμία. Με το μυαλό ξεκάθαρα στον «τελικό» της Τούμπας, ο Ολυμπιακός έμεινε στο 3-3 με τη εξαιρετική Λαμία. Πολλές αλλαγές από τον Μαρτίνς. Έκαναν σεφτέ Σολδάνο και Ντίας για τους «ερυθρόλευκους». .
  • Στο δείπνο Ερντογάν-Τσίπρα οι Μήτρογλου, Τζαβέλλας και Σλούκας. Τρεις Έλληνες αθλητές που αγωνίζονται στην Τουρκία έδωσαν το «παρών» στο δείπνο που παρέθεσε ο Ταγίπ Ερντογάν στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου