Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου, 2019


  • Αττική: Τρεις συλλήψεις για 45,7 κιλά χασίς και κοκαΐνη. Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξάρθρωσε κύκλωμα που διακινούσε σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και της Καλλιθέας. .
  • Νέα εγκληματική οργάνωση με αρχηγούς σε φυλακές. Απετράπη συμβόλαιο θανάτου. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, από την μέχρι στιγμής έρευνα προκύπτει η εμπλοκή 10 ατόμων και συγκεκριμένα εννέα αλλοδαπών (οκτώ Αλβανοί και ένας Βούλγαρος) και ενός Έλληνα. .
  • ΓΑΔΑ: Δεν προκύπτει αστυνομική βία για τον θάνατο του 34χρονου αλλοδαπού. «Αναμένονται από την ιατροδικαστική υπηρεσία τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων, προκειμένου να προσδιοριστούν τα ακριβή αίτια του θανάτου», σύμφωνα με τη ΓΑΔΑ. .
  • Στήριξη σε Φανάρι με επιφυλάξεις από την Εκκλησία Κύπρου σε Ουκρανικό. Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου, συζήτησε σήμερα εκτενώς το θέμα του Αυτοκεφάλου της Εκκλησίας Ουκρανίας, που όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «άπτεται της ενότητος στους κόλπους της Ορθόδοξης Εκκλησίας» .
  • Εισαγγελική παραγγελία για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ. Ήδη η Οικονομική Εισαγγελία διερευνά τα οικονομικά των κομμάτων για τα οποία έχουν ήδη κληθεί σε εξηγήσεις - τις οποίες και έχουν παράσχει- πρώην υπεύθυνοι των κομματικών ταμείων ενώ αναμένονται τις προσεχείς ημέρες και ποινικές διώξεις επί του θέματος. .
Κόσμος
  • Κούβα: Έκκληση για αποτροπή ενδεχόμενης επέμβασης των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα. Ο Κουβανός ΥΠΕΞ, Μπρούνο Ροδρίγκες, κάλεσε χθες όλους τους επικεφαλής των διπλωματικών αποστολών που υπηρετούν στη νήσο για να τους απευθύνει την έκκληση να εναντιωθούν σε κάθε στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα. .
  • Προειδοποίηση της Ε.Ε. εναντίον της στρατιωτικής κλιμάκωσης στη Βενεζουέλα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση προειδοποίησε τη Δευτέρα εναντίον των κινδύνων που ενέχει η στρατιωτική κλιμάκωση στη Βενεζουέλα λέγοντας ότι θα συνεχίσει τη συμμετοχή της στις διεθνείς πρωτοβουλίες με σκοπό την ειρηνική διευθέτηση της κρίσης στη λατινοαμερικάνικη χώρα. .
  • Αϊτή: Συλλήψεις Αμερικανών εν μέσω αντικυβερνητικών διαδηλώσεων. Η αστυνομία της Αϊτής συνέλαβε μια ομάδα αλλοδαπών, στους οποίους περιλαμβάνονται και Αμερικανοί πολίτες, που ήταν οπλισμένοι με ημιαυτόματα όπλα, όπως ανέφεραν πολλές εφημερίδες της χώρας σήμερα. .
  • Αντιπρόεδρος Βενεζουέλας: Ζημιωθήκαμε κατά 38 δισ. δολάρια λόγω ΗΠΑ. Οι άμεσες ζημίες τις οποίες έχει υποστεί η οικονομία της Βενεζουέλας εξαιτίας των κυρώσεων των ΗΠΑ μέσα στα τελευταία τρία χρόνια ανέρχονται μέχρι στιγμής σε περίπου 38 δισεκατομμύρια δολάρια, τόνισε ο αντιπρόεδρος της λατινοαμερικάνικης χώρας, ο Ρικάρδο Μενέντες. .
  • Αίγυπτος: Νεκροί δύο αστυνομικοί από έκρηξη στο Κάιρο. Δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στο Κάιρο όταν άνδρας τον οποίο καταδίωκαν οι δυνάμεις ασφαλείας πυροδότησε εκρηκτικό μηχανισμό που έφερε πάνω του, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου. .
Πολιτική
  • Δεκτός από τον Ζόραν Ζάεφ έγινε ο Νίκος Παππάς. Συνάντηση είχαν τη Δευτέρα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς και ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ. .
  • ΝΔ για Πολάκη: Εξόφθαλμη κακουργηματική ενέργεια. Η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την ηχογράφηση από τον Παύλο Πολάκη της τηλεφωνικής συζήτησης που είχε με τον Γιάννη Στουρνάρα, εν αγνοία του διοικητή της ΤτΕ, κάνοντας λόγο για «πρωτοφανείς ενέργειες». .
  • Ο Πολάκης μαγνητοφώνησε τον Στουρνάρα και μοίρασε τον διάλογό τους!. Πηγές προσκείμενες στον κύριο Στουρνάρα τόνισαν στον ΣΚΑΪ ότι ο διοικητής της ΤτΕ σε συνομιλία με συνεργάτες του φέρεται να είπε: «Αυτή η πράξη δείχνει την έλλειψη σεβασμού στην ανεξαρτησία ενός θεσμού». .
  • Μητσοτάκης προς τραπεζίτες: Να επιβραβευθούν οι συνεπείς δανειολήπτες. «H επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών απουσιάζει από τις δημόσιες συζητήσεις που έχουν γίνει γύρω από το θέμα των κόκκινων δανείων και αυτό είναι εξαιρετικά άδικο» τόνισε o επικεφαλής της ΝΔ. .
  • Τράπεζα της Ελλάδος: Νομότυπη η δανειοδότηση Πολάκη με αστερίσκους. Νομότυπη απεφάνθη ότι είναι η διαδικασία χορήγησης του καταναλωτικού δανείου στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, η Επιτροπή εποπτικού Ελέγχου της Τράπεζας της Ελλάδος. .
Οικονομία
  • Άρση της ομοφωνίας για τις αποφάσεις της ΕΕ προτείνει ο Σόιμπλε . Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προτείνει περισσότερη εξουσία επί του καθορισμού της οικονομικής πολιτικής από την Ε.Ε. και κατάργηση της ανάγκης για ομοφωνία στη λήψη αποφάσεων, την ώρα που εντείνεται η συζήτηση για τη μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης. .
  • ΑΑΔΕ: Φοροδιαφυγή και λαθρεμπόριο σε ένα στα τρία πρατήρια υγρών καυσίμων. Ειδικότερα όπως ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ ελέγχθηκαν σε πανελλαδικό επίπεδο με βάση το σύστημα εισροών-εκροών 546 πρατήρια υγρών καυσίμων. Από τις υποθέσεις που είχαν ολοκληρωθεί μέχρι και την 31-12-2018 έχουν βρεθεί παραβάσεις σε 181 (ποσοστό παραβατικότητας 33,2%) .
  • H «αμαρτωλή» προϊστορία της Αttica Bank με δανειοδοτήσεις. Το λεγόμενο Attica gate ξέσπασε τον Σεπτέμβριο του 2016, όταν το πόρισμα της ΤτΕ κατέδειξε ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της...ισχυρότερης μη συστημικής τράπεζας. .
  • Attica Bank: Άδικη η στοχοποίηση. Με αυστηρά κριτήρια τα δάνεια προς Πολάκη. Η Attica bank σημειώνει ότι η χορήγηση έγινε με βάση αυστηρά πιστοδοτικά όρια και με τυποποιημένα χαρακτηριστικά των ως άνω προϊόντων (επιτόκιο, διάρκεια, προβλεπόμενες ανά προϊόν εξασφαλίσεις), όπως τα προϊόντα αυτά διατίθενται στο ευρύ κοινό και είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Τράπεζας. .
  • Η ΤτΕ ζητεί διευκρινίσεις για το καταναλωτικό δάνειο του Πολάκη. Η Attica Bank είναι σήμερα η πέμπτη μεγαλύτερη ελληνική τράπεζα σε μέγεθος. .
Αθλητισμός
  • FA Cup: «Κόκκινοι διάβολοι» άλωσαν το Λονδίνο. Με δύο γκολ από κεφαλιές, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πέρασε από την έδρα της Τσέλσι (0-2) και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου για 5η διαδοχική σεζόν. .
  • Λεμπρόν σε Γιάννη: Αγαπώ τα πάντα σε σένα φίλε. Είσαι ξεχωριστός (video). Παρά την εκπληκτική εμφάνιση του, ο Γιάννης δεν κατάφερε να νικήσει στο 68ο NBA All Star Game 2019. .
  • All Star Game 2019: Πρώτος σκόρερ ο Γιάννης. Νίκη για Team Lebron (video). Τρομερός στο All Star Game της Σάρλοτ και με ρεκόρ προσωπικών πόντων στην διοργάνωση, ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο (πρώτος σκόρερ στο ματς με 38 πόντους, 11 ριμπάουντ και 5 ασίστ), αλλά δεν κατάφερε να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη στη γιορτή των κορυφαίων καθώς η Τeam LeBron έκανε ολική επαναφορά και νίκησε την Team Giannis με 178-164. .
  • ΝΒΑ-All Star Game 2019: «20άρα» ο Γιάννης στο ημίχρονο (video). Ο Greek Freak σταμάτησε στους 20 πόντους, στο πρώτο ημίχρονο, δείχνοντας αποφασισμένος για τη νίκη και το βραβείο του MVP. .
  • Η ΑΕΚ κατέκτησε το Διηπειρωτικό Κύπελλο. H AΕΚ επικράτησε στον μεγάλο τελικό του Ρίο της Φλαμένγκο με 86-70 και κατέκτησε το Διηπειρωτικό, που είναι το τρίτο της τρόπαιο σε ένα ημερολογιακό έτος. Κορυφαίος ο σούπερ Θίοντορ με 22 πόντους και 5 ασίστ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου