Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου, 2019


  • Guardian: Προτείνει ανακωχή για τα μάρμαρα του Παρθενώνα-Μοιραστείτε τα. «Η Βρετανία και η Ελλάδα θα πρέπει να σταματήσουν να διαφωνούν για τα Ελγίνεια μάρμαρα και να τα μοιραστούν. Δεν θα είναι η πρώτη φορά που ένας πολιτιστικός πόλεμος τελειώνει με ανακωχή», αναφέρει ο αρθρογράφος της βρετανικής εφημερίδας Guardian, Φλοριάν Σμιντ Γκαμπέιν. .
  • Αστυνομικός σκύλος εντόπισε 4 κιλά ηρωίνης και 11 κιλά κάνναβης. Τη σύλληψη δύο μελών συμμορίας που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών στη Θεσσαλονίκη, “πέτυχαν” στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας. .
  • «Έξυπνα» Τρίκαλα και στην εξοικονόμηση ενέργειας. «Εξυπνη» είναι η πόλη που προσφέρει εξοικονόμηση πόρων από την κατανάλωση ενέργειας. Και για να γίνει αυτό, θα πρέπει να προηγηθεί η καταγραφή ακριβώς αυτής της ενέργειας. Κάτι που από την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019 κάνει ο Δήμος Τρικκαίων, με την υπογραφή δύο ανάλογων συμβάσεων. .
  • Κρήτη: Κολυμπούν με τους καρχαρίες στο ενυδρείο (VIDEO). Αν παραπονιέστε ότι η δουλειά σας είναι δύσκολη ή ακόμα και επικίνδυνη τότε τι έχετε να πείτε για τους δύτες του ενυδρείου της Κρήτης που η ρουτίνα της εργασίας τους είναι να κολυμπάνε ανάμεσα σε τεράστιους καρχαρίες. .
  • Θεσσαλονίκη:Αιματηρό επεισόδιο μεταξύ οπαδών-Σοβαρά τραυματίας στο κεφάλι . Αιματηρό επεισόδιο με οπαδούς του ΠΑΟΚ και του Άρη σημειώθηκε χθες το βράδυ στο Μελισσοχώρι Θεσσαλονίκης. Ένας οπαδός τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι και μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Η Αστυνομία προχώρησε σε περίπου είκοσι προσαγωγές υπόπτων για συμμετοχή στο επεισόδιο. .
Κόσμος
  • Ισπανία: 200.000 διαδηλωτές κατά της δίκης των αυτονομιστών ηγετών. Διακόσιες χιλιάδες άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία, κατέκλυσαν σήμερα τους δρόμους της Βαρκελώνης για να διαμαρτυρηθούν για τη δίκη 12 αυτονομιστών ηγετών, για την απόπειρα απόσχισης της Καταλονίας τον Οκτώβριο του 2017. .
  • Γαλλία: Επεισόδια και δακρυγόνα στις διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων» VID. Η γαλλική αστυνομία προχώρησε σε ρίψεις δακρυγόνων για να διαλύσει το πλήθος των διαδηλωτών, που πέταγαν εναντίον των μελών των υπηρεσιών ασφαλείας αντικείμενα. .
  • Ιβάνκα Τραμπ: Έμαθα τόσο πολλά από την Μέρκελ. Την ώρα που ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απουσιάζει από τη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, η κόρη του Ιβάνκα Τραμπ, που έχει αναλάβει χρέη συμβούλου στον Λευκό Οίκο, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με γυναίκες, ηγετικές προσωπικότητες στους τομείς τους. .
  • ΗΠΑ: Απολυμένος ο ένοπλος που σκότωσε 5 συναδέλφους του. Ο ένοπλος που σκότωσε πέντε συναδέλφους του σε ένα εργοστάσιο στο Ιλινόι χθες είχε μόλις απολυθεί κι ο διευθυντής της μονάδας με έναν υπάλληλο του τμήματος προσωπικού βρίσκονται μεταξύ των θυμάτων του, έγινε σήμερα γνωστό από τις αρχές. .
  • Δεύτερη βεβήλωση του τάφου του Καρλ Μαρξ. Οι άγνωστοι έγραψαν με κόκκινη μπογιά τις λέξεις «δόγμα του μίσους» και «αρχιτέκτονας της γενοκτονίας». .
Πολιτική
  • Απονεμήθηκε το βραβείο Ewald von Kleist στους Τσίπρα και Ζάεφ (VIDEO). Απονεμήθηκε το βραβείο Ewald Von Kleist σε Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ για την προσφορά τους στην ειρήνη με τη Συμφωνία των Πρεσπών. .
  • Ζάεφ: «Είμαι Μακεδόνας, από τη Βόρεια Μακεδονία». Συνέντευξη στην Deutsche Welle παραχώρησε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ. Μεταξύ άλλων δηλώνει ότι "είναι Μακεδόνας" και λέει ότι η φιλία με τον Αλέξη Τσίπρα θα κρατήσει "ως το τέλος της ζωής του". .
  • Μπροστά με 31,2% η ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα νέας δημοσκόπησης για την Αθήνα, που αφορά τις βουλευτικές και αυτοδιοικητικές εκλογές. .
  • Συζήτηση Τσίπρα-Μπάιντεν με επίκεντρο Τουρκία-ενεργειακά. Μακρά συζήτηση, πάνω από μια ώρα, είχε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον πρώην Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στο περιθώριο της Διάσκεψης για την Ασφάλεια. .
  • Συγχαρητήρια από Λονδίνο σε Αθήνα και Σκόπια . Τα συγχαρητήριά της προς τις κυβερνήσεις Αθηνών και Σκοπίων για την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών εκφράζει η βρετανική κυβέρνηση με δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ. .
Οικονομία
  • Περίπου 180.000 δανειολήπτες δικαιούνται τη νέα ρύθμιση για την α’ κατοικία. Το ύψος των δανείων που μπορούν να ρυθμιστούν υπολογίζεται στα 10 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με την «Καθημερινή». .
  • Βαρουφάκης: Δεν υπάρχει καμία λογική σε αυτά που έχει ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ . "Θέλετε ερημοποίηση εντός του ευρώ ή το Grexit;" διερωτήθηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών .
  • Πτώση στα έσοδα από τον πρώτο μήνα του 2019. Μειωμένα κατά 158 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον στόχο εμφανίστηκαν τα έσοδα του Δημοσίου, σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού. Παράλληλα το πρωτογενές πλεόνασμα διαμορφώνεται στα 603 εκατ. ευρώ εξαιτίας της συγκράτησης των δαπανών. .
  • Συνάντηση Τσακαλώτου με τραπεζίτες για κόκκινα δάνεια και capital controls. Συνάντηση με τους διευθύνοντες συμβούλους των τεσσάρων συστημικών τραπεζών και τη γενική γραμματέα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ), είχε στο υπουργείο Οικονομικών ο υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος+ .
  • Ρεκόρ εισπράξεων από κατασχέσεις και ρυθμίσεις για την ΑΑΔΕ. Οι φορολογούμενοι που υφίστανται σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης αυξήθηκαν κατά 118.000 σε σχέση με το 2017. .
Αθλητισμός
  • Έτοιμος να παίξει με την εθνική στο μουντιάλ μπάσκετ ο Αντετοκούνμπο. «Ναι, θα είμαι εκεί», είπε πριν το All-Star Game του NBA o Γιάννης, και χτύπησε ξύλο να είναι υγιής. .
  • Αφαίρεση 6 βαθμών στον Ολυμπιακό!. Ήχησαν... καμπάνες στον Ολυμπιακό, όπως αναμενόταν, μετά την αποχώρησή του από τον αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ για το Κύπελλο Ελλάδας. .
  • Σοκ στον Ολυμπιακό, τρεις εβδομάδες εκτός ο Σπανούλης!. Πλήγμα στον Ολυμπιακό με τον Βασίλη Σπανούλη, καθώς υπέστη θλάση και θα μείνει εκτός αγωνιστικής για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες. .
  • Live από το SKAI.GR ο αγώνας Γιουνάιντεντ -Τσέλσι για το κύπελο Αγγλίας. Το ντέρμπι της Τσέλσι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, (18/2, 21:30) για την φάση των «16» στο κύπελο Αγγλίας, θα ματαδοθεί live, από το skai.gr. .
  • Europa League: Περίπατο στη Ζυρίχη η Νάπολι. Επιτέλους νίκη για Τσέλσι. Συνειδητοποιώντας ότι το Europa League είναι ο βασικός τους στόχος πλέον στη σεζόν, οι «μπλε» έφυγαν με το 2-1 από το Μάλμε και έβαλαν θεμέλια πρόκρισης στους «16».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου