Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου, 2019


  • To φυσικό αέριο «ευχή και κατάρα» για την Κύπρο. Εκτενές ρεπορτάζ της γερμανικής ραδιοφωνίας αναφορικά με τις έρευνες για φυσικό αέριο την Κύπρο, τους ενεργειακούς και γεωπολιτικούς συσχετισμούς στην περιοχή και το πώς επηρεάζουν την επίλυση του Κυπριακού. .
  • ΗΠΑ: Η Ελίζαμπεθ Γουόρεν θα είναι υποψήφια για την προεδρία το 2020 . Η 69χρονη Γουόρεν, που εκλέγεται στη Μασαχουσέτη και προέρχεται από την "προοδευτική" πτέρυγα των Δημοκρατικών, έκανε την ανακοίνωσή αυτή από μια ιστορική τοποθεσία, το Λόρενς στα βορειοδυτικά της Βοστόνης, λίκνο του οργανωμένου εργατικού κινήματος στις ΗΠΑ .
  • Βρετανία: Ο 97χρονος Φίλιππος παρέδωσε εθελοντικά το δίπλωμα οδήγησης. To δίπλωμα οδήγησής του παρέδωσε εθελοντικά το Σάββατο ο 97χρονος Δούκας του Εδιμβούργου, πρίγκιπας Φίλιππος .
  • Τουρκία: Οικογένεια ξεκληρίστηκε από την κατάρρευση πολυκατοικίας- 9 νεκροί. Λίγο νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτσά έκανε γνωστό ότι 13 άνθρωποι νοσηλεύονται με δύο από αυτούς να είναι σε σοβαρή κατάσταση. .
  • Κίτρινα γιλέκα: Διαδηλωτής ακρωτηριάστηκε στις κινητοποιήσεις του Παρισιού. Αρκετές ώρες μετά την έναρξη των σημερινών διαδηλώσεων στις 10.30 το πρωί (τοπική ώρα) οι πρώτες συγκρούσεις μεταξύ των αστυνομικών και των διαδηλωτών έγιναν κοντά στο κτίριο της Εθνοσυνέλευσης. ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ .
Πολιτική
  • Μητσοτάκης: Εξαγοράστηκαν πολιτικά για να ψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών. Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έκανε ό,τι μπορούσε για να αποτρέψει τη συμφωνία .
  • Πυροβολεί ο Καμμένος: Ο Τσίπρας απαλλοτρίωσε βουλευτές μου - Κατέχω μυστικά. «Όχι μόνο το γνώριζε, αλλά ουσιαστικά ο ίδιος είχε φροντίσει να απαλλοτριώσει έναν-έναν τους βουλευτές των ΑΝΕΛ με προσφορά ανταλλαγμάτων σε κυβερνητικές θέσεις. Μπήκε δηλαδή σε ξένο σπίτι, να πάρει τα παιδιά» δηλώνει σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα. .
  • TAZ: ΣΥΡΙΖΑ, μεταρρυθμιστική δύναμη ή κόμμα προδοτών;. Η μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ από το 2015 μέχρι σήμερα και ο συμβιβασμός για το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» στον γερμανικό Τύπο. .
  • Γεννηματά: Έχουμε πόλεμο - Χορηγός και της Χρυσής Αυγής ο Τσίπρας. Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ προχώρησε σε ευθεία επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Υποστήριξε ότι με μια κίνηση έκανε τρεις μεγάλες ζημιές .
  • Προς ανεξέλεγκτη σύγκρουση Τσίπρας - Καμμένος; Η στάση της αντιπολίτευσης. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Θόδωρος Τοσουνίδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχίσει ο Πάνος Καμένος τις καταγγελίες και τις αποκαλύψεις για τον Αλέξη Τσίπα. .
Οικονομία
  • ΔΕΗ: Επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για τις λιγνιτικές μονάδες έως τον Μάιο. «Πρόκειται για μία οικονομική, επιχειρηματική, συναλλαγή και δεν χρειάζεται δραματοποίηση. Ο στόχος μας να πωληθούν οι λιγνιτικές μονάδες, παραμένει» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΗ .
  • Handelsblatt για Fitch: Σταθερή αξιολόγηση της Ελλάδας, αλλά όχι αναβάθμιση. Η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt σημειώνει ότι ο διεθνής οίκος αναμένει επιτάχυνση της οικονομικής ανάπτυξης στην Ελλάδα, ωστόσο δεν προχωρά σε αναβάθμισή της. .
  • Τι οδήγησε τη Βενεζουέλα στην οικονομική κρίση;. Η πολιτική διαμάχη μεταξύ του Προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο και του αρχηγού της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό κλιμακώνεται.Τι οδήγησε όμως σε αυτή τη βαθιά κρίση; .
  • CNBC: Νέος κίνδυνος για την Ελλάδα λόγω της καθυστέρησης των μεταρρυθμίσεων. Η Ελλάδα δεν βρίσκεται πλέον σε επίσημο πρόγραμμα διάσωσης, σημειώνει το δημοσίευμα, αλλά τον Ιούνιο συμφώνησε να συνεχίσει να εφαρμόζει συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις με αντάλλαγμα κάποια ελάφρυνση χρέους. .
  • «Oχι» λένε οι τράπεζες στην πλήρη άρση των Capital Controls. Οι τραπεζίτες προτιμούν να συνεχιστεί η σταδιακή άρση των Capital Controls προκειμένου να υπάρχει δίχτυ προστασίας σε περίπτωση κάποιου σοκ. .
Αθλητισμός
  • Πιτίνο: Εκτός για 3-4 εβδομάδες ο Λοτζέσκι. Μάλλον θα παίξω εγώ. Με… χιούμορ αντιμετώπισε ο Ρικ Πιτίνο τη νέα ατυχία στον Παναθηναϊκό με τον Ματ Λοτζέσκι. .
  • Ο ΠΑΣ πλήγωσε κι άλλο τον «λαβωμένο» Παναθηναϊκό. Με κεφαλιά του Αθανασιάδη στο 73’, ο ψυχωμένος ΠΑΣ κέρδισε 1-0 τον ακίνδυνο Παναθηναϊκό, που είχε και δύο αναγκαστικές αλλαγές πριν το 20’, παίρνοντας βαθμολογική «ανάσα» και αφήνοντάς στην 6η θέση! .
  • Υπόθεση Τζήλου: Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο 28χρονος. Ο 28χρονος, ο οποίος παραδόθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και βρέθηκε χθες ενώπιον της ανακρίτριας στη Λάρισα, θα παραμείνει κρατούμενος μέχρι τη Δευτέρα, όποτε και αναμένεται να απολογηθεί. .
  • Εφιάλτης στην Πόλη για τον Παναθηναϊκό. Έρμαιο στις άγριες διαθέσεις της Φενέρμπαχτσε έγινε ο Παναθηναϊκός, που ηττήθηκε με… κάτω τα χέρια (85-66) από την ομάδα του Ομπράντοβιτς παλεύοντας μόνο για 13-14 λεπτά. .
  • Στον ανακριτή ο κατηγορούμενος για τον ξυλοδαρμό του διαιτητή Θ. Τζήλου. Ο 28χρονος σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για την πολύκροτη υπόθεση του ξυλοδαρμού του διαιτητή παραδόθηκε χθες, λίγο μετά τα μεσάνυχτα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου