Κατά των απόρρητων δαπανών, πλην αυτών του υπουργείου Εξωτερικών, τάχθηκε ο Νίκος Κοτζιάς, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ψήφισης του κρατικού προϋπολογισμού στην Ολομέλεια της Βουλής.
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, παρότι ψήφισε «ναι» στον σύνολο του προϋπολογισμού, καταψήφισε τις απόρρητες δαπάνες όσων υπουργείων δεν ελέγχονται από τη Βουλή.
«Όπως έχω δηλώσει ψηφίζω σε όλα «ναι» στον προϋπολογισμό, εκτός από τις απόρρητες δαπάνες που δεν περνάνε από τη Βουλή. Έχω ζητήσει από την κυβέρνηση να υιοθετήσει τη θέση, όπως οι απόρρητες δαπάνες του υπουργείου Εξωτερικών, περνάνε από τη Βουλή, να περνάνε όλες από τη Βουλή» δήλωσε κατά την ψηφοφορία του προϋπολογισμού ο πρώην υπουργός Εξωτερικών.
Την ίδια ώρα, εγκρίθηκε μετά από μαραθώνια συνεδρίαση ο κρατικός προϋπολογισμός του 2019 με 154 ψήφους.
Η συζήτηση που προηγήθηκε κινήθηκε σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους ανάμεσα στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Εντάσεις, υψηλοί τόνοι και διαπληκτισμοί συνέθεσαν για μία ακόμη φορά ένα εκρηκτικό σκηνικό, στο οποίο κυριάρχησαν τόσο τα εθνικά θέματα όσο και η κατάσταση στην οικονομία. Όπως ήταν αναμενόμενο, από τη συζήτηση δε θα μπορούσε να λείψει η βομβιστική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, με τους Αλ. Τσίπρα – Κ. Μητσοτάκη να ανταλλάσσουν βαρείς χαρακτηρισμούς.