Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

Αντιδράσεις για τις δηλώσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν εναντίον του Οικουμενικού Πατριάρχη


Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου, 2018



O κ. Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη συνέντευξη Τύπου (AP Photo/Alexander Zemlianichenko)

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν προτίθεται να εκδώσει κάποιο ανακοινωθέν, για τώρα τουλάχιστον, όπως πληροφορήθηκε ο «Εθνικός Κήρυκας», για τις βαριές κατηγορίες που εκστόμισε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν εναντίον του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
Συγκεκριμένα, ο κ. Πούτιν σε συνέντευξη Τύπου ανέφερε, όπως έγραψε ο «Ε.Κ.» στην έκδοσή του της Παρασκευής 21 Δεκεμβρίου, ότι ο Βαρθολομαίος «επιδιώκει να προσεταιριστεί την Ουκρανική Εκκλησία και στη συνέχεια να αποκομίσει οικονομικά οφέλη εκμεταλλευόμενός την, αλλά και προκειμένου να λάβει βοήθεια από την Ουάσιγκτον».
Είπε ακόμα, πως «η τρέχουσα κατάσταση που επικρατεί στην Ορθοδοξία είναι απίστευτη. Συνιστά άμεση παρέμβαση του Κράτους στην Εκκλησία και στη θρησκευτική ζωή. Αυτό έχει να συμβεί από την εποχή της Σοβιετικής Ενωσης. Δυστυχώς αυτό συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία».
Με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία υπερασπίστηκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο λέγοντας πως «ο ρόλος και το έργο του Οικουμενικού Πατριαρχείου και προσωπικά του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου αναγνωρίζεται και εκτιμάται διαχρονικά και παγκοσμίως» και πρόσθεσε πως «απόπειρες αμφισβήτησης του κύρους του δεν έχουν καμία τύχη και στρέφονται τελικά εναντίον εκείνων που τις επιχειρούν».
Επίσης, στήριξη στον Οικουμενικό Πατριάρχη σε σχέση με τις αναφορές του Πούτιν παρέχει, με ανακοίνωσή της, η Ενωση Κεντρώων, στην οποία αναφέρονται τα εξής: «Πρώτον: Δεν πρέπει να πολιτικοποιούνται οι αποφάσεις κανονικού δικαίου. Εξάλλου, το Οικουμενικό Πατριαρχείο είχε δικαίωμα να χορηγήσει αυτοκεφαλία στην Ουκρανική Εκκλησία, πράγμα που έπραξε μετά από πολυετή και ενδελεχή εξέταση του ζητήματος.
Δεύτερον: Οι αποφάσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου, όπως έχει αποδείξει η μακραίωνη ιστορία του, λαμβάνονται με πνευματικά και εκκλησιαστικά κριτήρια και όχι με πολιτικά και οικονομικά.
Τρίτον: Ολόκληρος ο χριστιανικός κόσμος και ιδίως οι Ορθόδοξες Εκκλησίες οφείλουν να στηρίζουν το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην πνευματική αποστολή και έργο του που αποτυπώνονται στην πολυαιώνια προσφορά του προς την ανθρωπότητα».
Τονίζεται ότι μέχρι την ώρα που ολοκληρώθηκε η έντυπη έκδοση του «Ε.Κ.» δεν υπήρχε κάποια αντίδραση ή δήλωση της ελληνικής κυβέρνησης.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου