Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2018

Αντιδράσεις για τις δηλώσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν εναντίον του Οικουμενικού Πατριάρχη


Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου, 2018O κ. Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη συνέντευξη Τύπου (AP Photo/Alexander Zemlianichenko)

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν προτίθεται να εκδώσει κάποιο ανακοινωθέν, για τώρα τουλάχιστον, όπως πληροφορήθηκε ο «Εθνικός Κήρυκας», για τις βαριές κατηγορίες που εκστόμισε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν εναντίον του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
Συγκεκριμένα, ο κ. Πούτιν σε συνέντευξη Τύπου ανέφερε, όπως έγραψε ο «Ε.Κ.» στην έκδοσή του της Παρασκευής 21 Δεκεμβρίου, ότι ο Βαρθολομαίος «επιδιώκει να προσεταιριστεί την Ουκρανική Εκκλησία και στη συνέχεια να αποκομίσει οικονομικά οφέλη εκμεταλλευόμενός την, αλλά και προκειμένου να λάβει βοήθεια από την Ουάσιγκτον».
Είπε ακόμα, πως «η τρέχουσα κατάσταση που επικρατεί στην Ορθοδοξία είναι απίστευτη. Συνιστά άμεση παρέμβαση του Κράτους στην Εκκλησία και στη θρησκευτική ζωή. Αυτό έχει να συμβεί από την εποχή της Σοβιετικής Ενωσης. Δυστυχώς αυτό συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία».
Με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία υπερασπίστηκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο λέγοντας πως «ο ρόλος και το έργο του Οικουμενικού Πατριαρχείου και προσωπικά του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου αναγνωρίζεται και εκτιμάται διαχρονικά και παγκοσμίως» και πρόσθεσε πως «απόπειρες αμφισβήτησης του κύρους του δεν έχουν καμία τύχη και στρέφονται τελικά εναντίον εκείνων που τις επιχειρούν».
Επίσης, στήριξη στον Οικουμενικό Πατριάρχη σε σχέση με τις αναφορές του Πούτιν παρέχει, με ανακοίνωσή της, η Ενωση Κεντρώων, στην οποία αναφέρονται τα εξής: «Πρώτον: Δεν πρέπει να πολιτικοποιούνται οι αποφάσεις κανονικού δικαίου. Εξάλλου, το Οικουμενικό Πατριαρχείο είχε δικαίωμα να χορηγήσει αυτοκεφαλία στην Ουκρανική Εκκλησία, πράγμα που έπραξε μετά από πολυετή και ενδελεχή εξέταση του ζητήματος.
Δεύτερον: Οι αποφάσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου, όπως έχει αποδείξει η μακραίωνη ιστορία του, λαμβάνονται με πνευματικά και εκκλησιαστικά κριτήρια και όχι με πολιτικά και οικονομικά.
Τρίτον: Ολόκληρος ο χριστιανικός κόσμος και ιδίως οι Ορθόδοξες Εκκλησίες οφείλουν να στηρίζουν το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην πνευματική αποστολή και έργο του που αποτυπώνονται στην πολυαιώνια προσφορά του προς την ανθρωπότητα».
Τονίζεται ότι μέχρι την ώρα που ολοκληρώθηκε η έντυπη έκδοση του «Ε.Κ.» δεν υπήρχε κάποια αντίδραση ή δήλωση της ελληνικής κυβέρνησης.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου