Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

Ανάλυση: Σοβαρά και επικίνδυνα

Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου, 2018

 

Ο πατριάρχης της Ρωσίας, Κύριλλος, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος (Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP, FILE)
Η επίθεση των Ρώσων εναντίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου για το θέμα χορήγησης της Αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία της Ουκρανίας, η οποία ξεκίνησε από το τέλος του Αυγούστου όταν επισκέφθηκε το Φανάρι ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος για να αποτρέψει την έκδοση Τόμου χωρίς βέβαια να επιτύχει τίποτε, ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου με τις δηλώσεις Πούτιν για «χρηματισμό» του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.
Βασικά αυτό που είπε ο Πούτιν είναι ότι ο Βαρθολομαίος πήρε χρήμα για να δώσει τον Τόμο της Αυτοκεφαλίας στην Ουκρανία, πράγμα το οποίο συνιστά μία εξαιρετικά βαριά κατηγορία του ηγέτη της Ρωσίας κατά του Οικουμενικού Πατριάρχη, του Πρώτου της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Επειδή ακριβώς εκστομίστηκε από τον Πούτιν γι’ αυτό έβαλα ως τίτλο στο παρόν σχόλιο «σοβαρά και επικίνδυνα», διότι οφείλει να τεκμηριώσει τη «βόμβα» που έριξε, η οποία εν προκειμένω πρόκειται για μία αλλιώτικη βόμβα.
Αν βέβαια το εκστόμισε επειδή η Αυτοκεφαλία αποδεικνύει ότι η Ουκρανία αποκτά την πλήρη ελευθερία της πια και στον εκκλησιαστικό τομέα από την αιχμαλωσία της Ρωσίας επί ημερών του και σίγουρα είναι μία ήττα του μεγάλη, απλώς πρόκειται για μία συκοφαντία του είδους που κοινοί συκοφάντες με άνεση μπορούν να εκστομίσουν. Φυσικά είναι γνωστό το άηθες του Πούτιν γενικώς.Από την άλλη μεριά, ο Βαρθολομαίος, ο οποίος δεν έχει αντιδράσει μέχρι στιγμής, δεν μπορεί να παραμείνει σιωπηρός διότι σε μία τέτοια περίπτωση ο Πούτιν θα του κολλήσει την «ρετσινιά». Και κάτι άλλο ακόμα, η Αμερική θα πρέπει να βγει δημόσια και να στηρίξει τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο αν και θα ρωτήσει κάποιος τι μπορεί να περιμένει κανείς όπως είναι σήμερα τα πράγματα εδώ διαπλεκόμενα με Τραμπ και Πούτιν;
Ούτε είναι βέβαια έκπληξη που ο Τσίπρας της Ελλάδος δεν έχει βγάλει τσιμουδιά. Αυτός εκπέμπει στη συχνότητα του Ιερώνυμου ο οποίος δεν δέχθηκε τον Βαρθολομαίο να του πει μια καλημέρα. Ντροπής πράγματα.
Δίδαγμα: Δεν μπορεί και δεν πρέπει να αφεθεί ο Βαρθολομαίος μόνος του σ’ αυτή την χρονική συγκυρία. Αν είχε κάνει αυτό που έπρεπε να είχε κάνει πριν μήνες και υπήρχε σήμερα ένας δυνατός Αρχιεπίσκοπος στην Αμερική αντί να δίνει συνεχώς παρατάσεις στον Δημήτριο και να γίνουν ανέκδοτο πια, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά και γι’ αυτό το θέμα του απύλωτου Πούτιν και των συν αυτώ. Τώρα έχει κάθε δίκιο η Ομογένεια να διερωτάται μα τι συμβαίνει επί τέλους;
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου