Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου, 2018


  • Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καταδικάζει τη βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΪ. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρει πως οι ΗΠΑ καταδικάζουν «κάθε προσπάθεια βίας και εκφοβισμού της ελευθερίας του Τύπου», σχολιάζοντας τη βομβιστική επίθεση εναντίον των γραφείων του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και της εφημερίδας Καθημερινή. 
  • Κρήτη: 40χρονος νεκρός από πτώση αυτοκινήτου σε γκρεμό. Τραγικό τέλος για έναν 40χρονο στην Κρήτη, το αυτοκίνητο του οποίου έπεσε σε γκρεμό, με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο. .
  • ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού. Θυελλώδεις άνεμοι και χιόνια. Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ, με το οποίο προβλέπεται νέα πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού, από τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας, και από τα βορειοδυτικά με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις. .
  • Το χρονικό της επίθεσης στον ΣΚΑΪ και οι κάμερες. Οι δράστες φαίνεται πως ήξεραν την θέση των καμερών και έβαλαν την βόμβα σε τυφλό σημείο. .
  • Αλαφούζος για επίθεση στον ΣΚΑΪ: Ηθικός αυτουργός η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είναι ο βασικός ηθικός αυτουργός για την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Ομίλου, Ιωάννης Αλαφούζος. .
  • «Σγουρομάλλης» και «Ξανθός» στους βασικούς υπόπτους για την βόμβα στον ΣΚΑΪ. Πέντε έως επτά άτομα εκτιμάται πως έλαβαν μέρος στην βομβιστική επίθεση, χρησιμοποιώντας δύο αυτοκίνητα. .
Κόσμος
  • «Πυρά» του πρώην επικεφαλής του FBI κατά Τραμπ. Ο πρώην διευθυντής του FBI, Τζέιμς Κόμι, τον οποίο καθαίρεσε το 2017 ο Ντόναλντ Τραμπ, κατήγγειλε χθες τα «ψέματα» του Αμερικανού προέδρου, προτρέποντας τους Ρεπουμπλικάνους κοινοβουλευτικούς να του προβάλλουν αντίσταση. .
  • Δολοφονημένες εντοπίστηκαν δύο Σκανδιναβές τουρίστριες στο Μαρόκο. Νεκρές εντοπίστηκαν δυο Σκανδιναβές τουρίστριες στο νότιο Μαρόκο, με τραύματα από μαχαίρια στον λαιμό, ανακοίνωσαν χθες οι αρχές του βασιλείου. .
  • Σομαλία: 62 μέλη της Σεμπάμπ νεκρά σε βομβαρδισμούς των ΗΠΑ. Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε χθες ότι έξι αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στη Σομαλία είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν 62 μέλη της οργάνωσης Σεμπάμπ. .
  • Υεμένη: Συνεχίζονται οι μάχες στη Χοντάιντα παρά την εκεχειρία. Μάχες ξέσπασαν τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη στο λιμάνι Χοντάιντα, δυτικά της Υεμένης, παρά το γεγονός ότι θεωρητικά τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους αντάρτες Χούθι, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή. .
  • Λ. Οίκος: Ο Τραμπ δεν δεσμεύτηκε να εκδώσει τον Γκιουλέν στη Τουρκία. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν δεσμεύτηκε ότι θα εκδώσει τον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν στην Τουρκία, κατά τη συνάντηση που είχε πριν από δύο εβδομάδες με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη σύνοδο κορυφής των G20 στην Αργεντινή, σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου. .
Πολιτική
  • Αχτσιόγλου: Τέτοιες πράξεις δεν πρέπει να σχετίζονται με πολιτικές αντιπαραθέσεις . Η υπουργός Εργασίας, μιλώντας στη κρατική τηλεόραση, αναφέρθηκε στη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ, καταδικάζοντας το τρομοκρατικό χτύπημα. .
  • Ο Κοτζιάς ψηφίζει τον προϋπολογισμό του 2019 . Ο κ. Κοτζιάς καταδίκασε τη βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΪ, ξεκαθαρίζοντας ότι κάθε επίθεση ενάντια στην ενημέρωση αποτελεί επίθεση ενάντια στη Δημοκρατία. .
  • Σφοδρή επίθεση ΣΥΡΙΖΑ κατά Αλαφούζου λίγες ώρες μετά την βόμβα στον ΣΚΑΪ. Σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου του ΣΚΑΪ, Ιωάννη Αλαφούζου, εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ λίγες μόλις ώρες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα που προκάλεσε μεγάλες υλικές ζημιές στο κτήριο του σταθμού. .
  • Τσίπρας για Καμμένο - Σκοπιανό: «Όχι ρε παιδιά που να πάει». «Όχι ρε παιδιά που να πάει... Μην ανησυχείτε». Με αυτή τη φράση και γελώντας, επιχείρησε ο πρωθυπουργός να υποβαθμίσει τον κίνδυνο απώλειας της δεδηλωμένης για την κυβέρνηση εάν ο κυβερνητικός του εταίρος, Πάνος Καμμένος, υλοποιήσει τελικά την απειλή για αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση .
  • Άρση του εμπάργκο στον ΣΚΑΪ ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. «Καταδικάζουμε απερίφραστα την τοποθέτηση βόμβας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ» ανέφερε νωρίτερα σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. .
Οικονομία
  • ΣΕΒ: Αργοί οι ρυθμοί της ανάπτυξης, δεν έχουμε φτάσει σε ισχυρή φάση. Η αυξανόμενη αβεβαιότητα στο παγκόσμιο εμπόριο μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις και στην «αναιμική ανάκαμψη» της Ελλάδας, προειδοποιεί ο ΣΕΒ. .
  • Δραγασάκης: Θέμα ημερών η τροπολογία για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Έως το τέλος του χρόνου θα έχει κατατεθεί στη Βουλή η ρύθμιση για την παράταση του μέτρου και η διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής του, υποστήριξε. Σύντομα όπως είπε θα αποσαφηνιστεί και το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας με επέκταση και σε εκείνη των επαγγελματιών. Κόντρα με Χατζηδάκη για οικονομία και εκλογές. .
  • Η ΕΚΤ παραμένει ένας μεγάλος αγοραστής ομολόγων. Το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων μπορεί να λήγει, αλλά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα δαπανήσει 210 δισεκατομμύρια ευρώ το επόμενο έτος για να αγοράσει κρατικά και εταιρικά ομόλογα, γράφει η γερμανική FAZ. .
  • Αύξηση του ακατάσχετου λογαριασμού για συνεπείς οφειλέτες ετοιμάζει η ΑΑΔΕ. Η αύξηση θα γίνεται κλιμακωτά και το ποσό που θα μπορεί να κινεί στον λογαριασμό του ο οφειλέτης θα ισοδυναμεί με το τριπλάσιο έως τετραπλάσιο της εκάστοτε δόσης. .
  • Εγκρίθηκε στην Σύνοδο Κορυφής η μεταρρύθμιση της ευρωζώνης. Αναβάθμιση του ρόλου του ESM, ένα βήμα προς την τραπεζική ενοποίηση και κοινό προϋπολογισμό της ευρωζώνης προβλέπει η συμφωνία. .
Αθλητισμός
  • Με Ντιναμό Κιέβου ο Ολυμπιακός. Στις 14 Φεβρουαρίου ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί την Ντιναμό στο Καραϊσκάκη και στις 21 του ίδιου μήνα θα ταξιδέψει στο Κίεβο για τη ρεβάνς. .
  • Ματσάρα Λίβερπουλ - Μπάγερν στους «16» του Champions League. Φεβρουάριο οι πρώτοι αγώνες. .
  • Show Μέσι στη «5άρα» της Μπαρτσελόνα επί της Λεβάντε. Ο Λιονέλ Μέσι χάρισε ακόμα ένα σόου στο ματς της Μπαρτσελόνα στην έδρα της Λεβάντε, με τους Καταλανούς να επικρατούν με σκορ 5-0 εκτός έδρας. Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται πλέον στην 1η θέση και στο +3 από Σεβίλλη και Ατλέτικο Μαδρίτης που ακολουθούν. .
  • «Σκότωσε» τη Γιουνάιτεντ ο Σακίρι και η Λίβερπουλ παραμένει κορυφή. Με τον Σακίρι να έρχεται από τον πάγκο στο 70’ και να σκοράρει δύο φορές η Λίβερπουλ επικράτησε 3-1 της Γιουνάιτεντ στο Άνφιλντ και παραμένει αήττητη και πρωτοπόρος στην Premier League. .
  • Νίκη με τριάρα για τον Ολυμπιακό με φόρα από την Μίλαν. Έχοντας «αέρα» από την νίκη επί της Μίλαν ο Ολυμπιακός έδειξε και κόντρα στη Λαμία ότι είναι σε καλό φεγγάρι, επικρατώντας 3-0. Παρθενικό γκολ του Γιάννη Φετφατζίδη μετά την επιστροφή του, ξανά 2οι οι ερυθρόλευκοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου