Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου, 2018


·                     Αυτοκίνητο και φορτηγό έπεσαν σε αυλή σπιτιού στη Λαμία. «Τρελό» ατύχημα σημειώθηκε την Πέμπτη στην οδό Πάφου, στη Λαμία, με ένα αυτοκίνητο και ένα φορτηγό να καταλήγουν στην... αυλή ενός σπιτιού! .
·                     Τζόκερ: Τρεις υπερτυχεροί κέρδισαν από 1.16 εκατ. ευρώ. Τρεις υπερτυχερούς, οι οποίοι μοιράζονται ποσό περίπου 3,5 εκατ. ευρώ (κερδίζοντας έκαστος 1,16 εκατ. ευρώ), ανέδειξε η αποψινή κλήρωση του Τζόκερ. .
·                     Δύο υπηρεσιακά όπλα εξαφανίστηκαν στο ΑΤ Εξαρχείων. Έρευνα διεξάγει η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων. .
·                     Αποκαταστάθηκε η μηχανική βλάβη στο πλοίο Νήσος Σάμος. Οι 238 επιβάτες του πλοίου, αλλά και τα 69 φορτηγά τα 30 ΙΧ οχήματα και τα 13 δίκυκλα που βρίσκονταν σε αυτό, προωθήθηκαν στους προορισμούς τους .
·                     Θεσσαλονίκη: Κλειστή η πανεπιστημιούπολη του Αριστοτελείου λόγω Τσίπρα . Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε το Αριστοτέλειο .
Κόσμος
·                     ΗΠΑ: Ξέχασαν σε πτήση ανθρώπινη καρδιά που προοριζόταν για μεταμόσχευση. Μεταβολή αναγκάστηκε να κάνει αεροσκάφος της εταιρείας Southwest που εκτελούσε πτήση από το Σιάτλ στο Ντάλας, επειδή είχε ξεχαστεί μέσα στον χώρο μεταφοράς φορτίου μια ανθρώπινη καρδιά που προοριζόταν για μεταμόσχευση, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ. .
·                     Μακρόν: Η δέσμευσή μας εναντίον της τρομοκρατίας είναι απόλυτη. Ο Μακρόν ευχαρίστησε τους αστυνομικούς, τους χωροφύλακες και τα στελέχη των ένοπλων δυνάμεων. .
·                     ΗΠΑ Γερουσία: Ο πρίγκιπας Σαλμάν είναι υπεύθυνος για τη δολοφονία Κασόγκι. Η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα με το οποίο χαρακτηρίζεται ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, «υπεύθυνος για τη δολοφονία» του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι. .
·                     Brexit: To backstop θα εφαρμοστεί αν χρειαστεί για όσο είναι απαραίτητο. Η δικλείδα ασφαλείας «backstop» για την αποφυγή των σκληρών συνόρων μεταξύ της Ιρλανδίας και της Βόρειας Ιρλανδίας θα εφαρμοστεί «προσωρινά» και «μόνο για όσο διάστημα είναι απαραίτητο» αναφέρουν τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής για το Brexit, που δημοσιοποιήθηκαν μετά το πέρας της συνεδρίασης. .
·                     Το ISIS πίσω από την επίθεση στο Στρασβούργο. Το ISIS ανακοίνωσε ότι ο δράστης της επίθεσης στο Στρασβούργο ήταν ένας από τους στρατιώτες του, γράφει ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Amaq, χωρίς ωστόσο να τεκμηριώνει το γεγονός. .
Πολιτική
·                     Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρώην υπουργό Β. Κοντογιαννόπουλο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε και προσκάλεσε τον κ. Κοντογιαννόπουλο στο Συνέδριο της Ν.Δ. .
·                     Τέλος ο Τέρενς Κουίκ από τους ΑΝΕΛ. Εκτός ΑΝΕΛ βρίσκεται πλέον ο Τέρενς Κουίκ, σύμφωνα τον εκπρόσωπο του κόμματος Θεόδωρο Τοσουνίδη. .
·                     Σε δύο «όχθες» το Ποτάμι για το Σκοπιανό - Στάση αναμονής από τη μία. Υπέρ της λύσης «με πυξίδα την πατριωτική κι όχι την κομματική γραμμή» Θεοδωράκης και πλειοψηφία, αλλά εν αναμονή των τελικών τροπολογιών πΓΔΜ. Σταθερά στο «ΟΧΙ» Αμυράς - Ψαριανός. «Αστερίσκος» και η ρητορική Ζάεφ για την τελική ψήφο. .
·                     Σύντμηση αναδιπλώσεων επιχειρεί ο Καμμένος ενώ πιέζει τον Τσίπρα. Συνεχίζεται η ενδοκυβερνητική τρικυμία καθώς πλησιάζει η τελευταία ψηφοφορία στην ΠΓΔΜ για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών. .
·                     Οργή Παπακώστα: Καμιά συναλλαγή Σκοπιανού με υπουργείo. Προειδοποιεί με μηνύσεις όσους την παρουσιάζουν να συμμετείχε στην κυβέρνηση με αντάλλαγμα το «ΝΑΙ» της στη Συμφωνία των Πρεσπών. Αυστηρό μήνυμα και προς την Αλβανία για σεβασμό της ελληνικής μειονότητας στη Χειμάρρα. .
Οικονομία
·                     Μοσκοβισί: Η υποχώρηση της Ιταλίας για το έλλειμμα ίσως δεν αρκεί. «Δεν έχουμε φτάσει ακόμα, υπάρχουν βήματα που πρέπει να γίνουν, ίσως και από τις δύο πλευρές», δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών, μία ημέρα αφότου η Ρώμη δέχτηκε να «κόψει» το έλλειμμα του 2019 κατά σχεδόν 0,4 μονάδες. .
·                     Βεντέτα: Η Qualcomm ζητά απαγόρευση και των νέων Apple iPhone στην Κίνα!. Τα προσωρινά μέτρα του κινεζικού δικαστηρίου αφορούν την πώληση των iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus και iPhone X. .
·                     Πετρόπουλος: Έρχεται νέα ρύθμιση εξόφλησης χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Προσδιόρισε την κατάθεση της το επόμενο τετράμηνο - Άγνωστο προς ώρας το ακριβές περιεχόμενο της ρύθμισης. .
·                     Χρεωμένος έως τον λαιμό ο ιδιωτικός τομέας στην Ελλάδα. Οι οφειλές ιδιωτών άγγιζαν το 137% της οικονομικής δραστηριότητας το 2016. Τα στοιχεία του ΔΝΤ φανερώνουν πως τα χρέη του ιδιωτικού τομέα σχεδόν διπλασιάστηκαν από το 2000 έως την έναρξη της κρίσης. .
·                     Πρώτη εισαγωγή αμερικανού LNG στην Ελλάδα. Σάρκα και οστά παίρνει η προσπάθεια των ΗΠΑ να μπουν στην αγορά LNG την νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η ΔΕΣΦΑ ανακοίνωσε πως παρήγγειλε 150.000 κυβικά μέτρα αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου και αναμένεται να παραλάβει το φορτίο λίγο πριν τέλος του έτους, στην Ρεβυθούσα .
Αθλητισμός


·                     Πικραμένος ο Σαλβίνι για την ήττα της Μίλαν. Πικραμένος με την ήττα-αποκλεισμό της Μίλαν από τον Ολυμπιακό ήταν ο Ματέο Σαλβίνι. .
·                     Στη 13η θέση της UEFA η Ελλάδα . Ο Ολυμπιακός νικώντας τη Μίλαν με 3-1 χάρισε 0.400 βαθμούς που ανέβασαν την Ελλάδα στη 13η θέση της κατάταξης, και διατήρησε και μία εκπρόσωπο της χώρας στην Ευρώπη, με τη δυνατότητα να προσφέρει κι άλλους βαθμούς. .
·                     Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού στους «32» του Europa League. Μεγάλη πρόκριση πέτυχε ο Ολυμπιακός κόντρα στη Μίλαν, την ώρα μάλιστα που ήθελε νίκη με δύο γκολ διαφορά. .
·                     Europa League: Ιστορική πρόκριση ο Ολυμπιακός.Έστειλε «σπίτι» τη Μίλαν. Ο Ολυμπιακός έστειλε... σπίτι της τη Μίλαν, επικρατώντας με σκορ 3-1 των «ροσονέρι», και πέρασε στους «32» του Europa League γράφοντας μία από τις σπουδαιότερες σελίδες στην ιστορία του. .
·                     ΜΠΑΤΕ σκύλοι... Κάζο και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ δέχτηκε τρία γκολ στο πρώτο μέρος και ηττήθηκε με 3-1 από την ΜΠΑΤΕ που προκρίθηκε στην επόμενη φάση. Μείωσε ο Πρίγιοβιτς στο 59’, αποβλήθηκε ο Σίκνεβιτς, αλλά οι Θεσσαλονικείς δεν μπορούσαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου