Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

πΓΔΜ: Οι όροι που έθεσαν οι 8 για να στηρίξουν τον Ζάεφ

Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου, 2018

Τους αποκάλυψε ο ίδιος ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας. 

Τους όρους που έθεσαν οι οκτώ βουλευτές της αντιπολίτευσης οι οποίοι ψήφισαν υπέρ της έναρξης συνταγματικών αλλαγών, στηρίζοντας την προσπάθεια του Ζόραν Ζάεφ για την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, αποκάλυψε ο σκοπιανός πρωθυπουργός.

Παράλληλα, ο ίδιος εμφανίστηκε πρόθυμος να συνεργαστεί με την αντιπολίτευση, και ιδίως με τους οκτώ βουλευτές, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που έκαναν λόγο νωρίτερα για εγγυήσεις διασφάλισης της «μακεδονικής» ταυτότητας.
Όπως δήλωσε ο σκοπιανός πρωθυπουργός, το πρώτο πράγμα που ζητούν οι «8» είναι «η επιβεβαίωση της «μακεδονικής» ταυτότητας και το δεύτερο είναι η εκτέλεση (σ.σ. της Συμφωνίας), κάτι που αναφέρεται σαφώς στην ίδια τη Συμφωνία». Παράλληλα, σύμφωνα με το σκοπιανό πρακτορείο ΜΙΑ, ο Ζάεφ αναφέρθηκε στην ανάγκη τους «να συνδέεται ξεκάθαρα η αλλαγή του ονόματος με την διαδικασία ένταξης στην ΕΕ».
Σύμφωνα με τον ίδιο, το επόμενο ζητούμενό τους είναι να εξασφαλιστούν προστατευτικές δικλείδες σε περίπτωση που η ελληνική πλευρά δεν καταφέρει να επικυρώσει τη συμφωνία ή βάζει εμπόδια στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις. Σε τέτοια περίπτωση ζητούν η συνταγματική αναθεώρηση να θεωρηθεί άκυρη.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Ζάεφ εκτίμησε πως εντός 15 ημερών θα είναι έτοιμο το προσχέδιο της συνταγματικής αναθεώρησης, διαβεβαιώνοντας πως το κυβερνητικό σχέδιο, το οποίο θα πληροί τις προϋποθέσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών, θα πάει στη Βουλή και στη συνέχεια θα συζητηθεί με τη συμμετοχή της αντιπολίτευσης.
«Θεωρώ πως μπορούμε να το κάνουμε σε 15 ημέρες. Θεωρώ πως μπορούμε να συντονιστούμε και περιμένουμε πως η πλειοψηφία μας θα αυξηθεί στα ερχόμενα στάδια. Καθώς προχωρά η διαδικασία, θα δούμε πως δεν υπάρχει τίποτα επίπονο ή επιζήμιο σε αυτούς τους νόμους, θα λειτουργήσουν ενωτικά και θα εξασφαλίσουν το μέλλον της χώρας» είπε ο πρωθυπουργός της γείτονος, σύμφωνα με το MIA.
Ολοκληρώνοντας, ο Ζάεφ εξέφρασε την εκτίμησή του πως ο αριθμός των βουλευτών που θα τον στηρίξει θα αυξηθεί, κάλεσε για συμμετοχή όλων των πλευρών στις διαδικασίες της αναθεώρησης, ανεξαρτήτως πολιτικής ταυτότητας, και ζήτησε να ενωθούν όλες οι δυνάμεις ώστε να γραφτεί μία νέα σελίδα για την ΠΓΔΜ.
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου