Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2018

Προτάσεις Τσίπρα για απλή αναλογική, εκλογή Προέδρου, θητείες στους βουλευτές

Προτάσεις Τσίπρα για απλή αναλογική, εκλογή Προέδρου, θητείες στους βουλευτές | tanea.grΤετάρτη, 31 Οκρωβρίου, 2018
Tην καθιέρωση παγίως, αναλογικού εκλογικού συστήματος στο Σύνταγμα, αλλά και την ταυτόχρονη καθιέρωση της εποικοδομητικής ψήφου δυσπιστίας, πρότεινε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στα μέλη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της αναθεώρησης του Συντάγματος.
Όπως είπε η εποικοδομητική ψήφος δυσπιστίας αποτελεί το θεσμό σύμφωνα με τον οποίο πρόταση δυσπιστίας δεν μπορεί να γίνει δεκτή από το Κοινοβούλιο, παρά μόνο υπό την προϋπόθεση ότι υπερψηφίζεται ταυτόχρονα και άλλος Πρωθυπουργός.
Πρότεινε ο Πρωθυπουργός να είναι απαραιτήτως αιρετός από τον ελληνικό λαό, δηλαδή βουλευτής ώστε, όπως είπε, να μην επαναληφθούν έκτακτες πολιτικές καταστάσεις με διορισμούς Πρωθυπουργών που δεν έχουν περάσει από τη βάσανο της λαϊκής ψήφου. «Οι πρωθυπουργοί πρέπει να εκλέγονται από το λαό και να λογοδοτούν στο λαό και μόνον σε αυτόν», είπε χαρακτηριστικά.
Ενα από τα βασικά σημεία της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν και η αποσύνδεση της προεδρικής εκλογής από τις πολιτικές εξελίξεις. Όπως είπε έχουν κατατεθεί προβληματισμοί για τον τρόπο εκλογής εφόσον δεν επιτευχθούν οι αυξημένες πλειοψηφίες των 200 και των 180 βουλευτών.
Μια λύση – είπε – είναι η διενέργεια μιας τελευταίας ψηφοφορίας που θα απαιτεί απλώς 151 βουλευτές, ενώ μια άλλη η απευθείας εκλογή από τον λαό με αναμέτρηση μεταξύ των δύο πρώτων υποψηφίων στην τελευταία άγονη ψηφοφορία της Βουλής.
Αναφέρθηκε στην κατοχύρωση του δικαιώματος για διενέργεια δημοψηφίσματος με λαϊκή πρωτοβουλία είτε για κρίσιμο εθνικό θέμα είτε για ψηφισμένο νομοσχέδιο.
«Και για αυτό θεσμοθετούμε για πρώτη φορά την λαϊκή νομοθετική πρωτοβουλία», είπε.
Πρότεινε να προβλεφθεί όριο θητειών για τους βουλευτές ώστε να μην δημιουργούνται όροι συναλλαγής με το εκλογικό σώμα.
Αναφορικά με τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας ο Πρωθυπουργός πρότεινε να κατοχυρωθεί ρητά στο Σύνταγμα η θρησκευτική ουδετερότητα του ελληνικού κράτους. Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα  ότι η ρητή κατοχύρωση θα βρει σύμφωνη την Εκκλησία που και εκείνη θέλει ένα σαφές περίγραμμα των σχέσεων της με το Κράτος.
«Αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Kαλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων», είπε ο χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

Για την οικονομία

Υποστήριξε ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε τροχιά δυναμικής ανάκαμψης, τονίζοντας ότι «οι δημοσιονομικές επιδόσεις είναι τέτοιες που όχι μόνο καθιστούν το μέτρο της περικοπής των συντάξεων αχρείαστο, αλλά δίνουν τη δυνατότητα για μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης και κοινωνικής στήριξης.
Επεσήμανε ότι το προσχέδιο του προϋπολογισμού έχει κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και περιλαμβάνει το σύνολο των μέτρων της ΔΕΘ, τα οποία όπως είπε θα ξεκινήσουν να νομοθετούνται εντός του Νοεμβρίου και εκεί όπως είπε «όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα αναγκαστούν να πάρουν θέση».
«Θα αναγκαστούν να ομολογήσουν και δημόσια, στο Κοινοβούλιο, αυτό που μέχρι σήμερα αρνούνται πεισματικά. Ότι ο κύκλος των μνημονίων και της δημοσιονομικής προσαρμογής έχει κλείσει. Και πλέον περνάμε σε μια νέα φάση, λελογισμένης δημοσιονομικής επέκτασης», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου