Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Εκρηκτικοί μηχανισμοί σε Κλίντον, Οπάμπα και CNN στη Νέα Υόρκη – Καταδίκη από Ουάσιγκτον (βίντεο)




Στο Time Warner Center στο Columbus Circle (AP Photo/Kevin Hagen)
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Συναγερμός σήμανε την Τετάρτη στις αρμόδιες ομοσπονδιακές Αρχές των ΗΠΑ από δέματα-βόμβες που είχαν ως παραλήπτες τον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, την πρώην υπουργό των Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, το Time Warner Center της Νέας Υόρκης όπου στεγάζονται και τα γραφεία του CNN, καθώς και άλλα πολιτικά πρόσωπα και αξιωματούχους.
Η Μυστική Υπηρεσία, που είναι υπεύθυνη για την προστασία των πρώην και νυν υψηλόβαθμων αξιωματούχων, ανέφερε ότι τα δέματα εντοπίστηκαν στα κέντρα διαλογής της αλληλογραφίας, πριν φτάσουν στα σπίτια των Κλίντον και Ομπάμα.
Την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στη Νέα Υόρκη ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης Μπιλ ντε Μπλάσιο. Κατήγγειλε ότι υπήρξε «πρόθεση» κάποιων να «τρομοκρατήσουν» την πόλη και υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν άλλες απειλές για την πόλη. Σύμφωνα με την αστυνομία, μαζί με τον εκρηκτικό μηχανισμό βρέθηκε και ένας φάκελος που περιείχε λευκή σκόνη.
Οι Αρχές ξεκίνησαν έρευνες προκειμένου να διαπιστώσουν ποιος ή ποιοι είναι αυτοί που κρύβονται πίσω από τις αποστολές αυτών των δεμάτων.
Οι αξιωματούχοι εκτιμούν ότι ο αποστολέας είναι πιθανό να είναι κοινός όχι μόνο λόγω της χρονικής σύμπτωσης της αποστολής των δεμάτων αυτών αλλά και λόγω του γεγονότος ότι οι τρεις μηχανισμοί είναι παρόμοιοι μεταξύ τους, και παρόμοιοι με αυτόν που βρέθηκε τη Δευτέρα στο σπίτι του δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απηύθυνε έκκληση για ενότητα, ενώ υπογράμμισε ότι η «πολιτική βία» δεν θα γίνει ανεκτή στις ΗΠΑ. «Σε στιγμές όπως αυτή εδώ, πρέπει να ενωθούμε» επισήμανε ο μεγιστάνας από τον Λευκό Οίκο. «Οι ενέργειες και οι απειλές πολιτικής βίας δεν έχουν θέση στις ΗΠΑ» τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.
«Είμαστε πάρα πολύ θυμωμένοι, ταραγμένοι και δυσαρεστημένοι με όσα είδαμε σήμερα το πρωί και θα διαλευκάνουμε την υπόθεση» υποσχέθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εκρηκτικοί μηχανισμοί βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρχών και οι «υπεύθυνοι αυτών των ποταπών ενεργειών θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη». «Η ασφάλεια των Αμερικανών πολιτών είναι η βασικότερη και απόλυτη προτεραιότητά μου».
Από την πλευρά της η Μελάνια Τραμπ κατήγγειλε τις «άνανδρες επιθέσεις», μετά την αποστολή των ύποπτων δεμάτων. «Δεν μπορούμε να ανεχθούμε αυτές τις άνανδρες επιθέσεις και καταδικάζω απερίφραστα όλους όσοι επιλέγουν τη βία» υπογράμμισε η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, σε δηλώσεις που έκανε σε μια εκδήλωση για την κρίση των οπιοειδών.
Το δέμα που είχε ως παραλήπτρια τη Χίλαρι Κλίντον βρέθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης, ενώ εκείνο που είχε σταλεί στον Ομπάμα εντοπίστηκε νωρίς το πρωί, κατά τον συνήθη έλεγχο ρουτίνας της αλληλογραφίας τους. Κανένας από τους δύο δεν διέτρεξε κίνδυνο.
Το FBI σε ανακοίνωσή του στο Twitter ανέφερε ότι ενημερώθηκε για την ύπαρξη ύποπτου πακέτου κοντά στο σπίτι του πρώην προεδρικού ζεύγους και ότι οι ομοσπονδιακές αρχές ερευνούν την υπόθεση, τονίζοντας ότι ενόσω η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη δεν μπορούν να κάνουν περαιτέρω σχόλια.
Ο Λευκός Οίκος, με ανακοίνωση που εξέδωσε, καταδίκασε τις απόπειρες επίθεσης εναντίον του Ομπάμα και της Κλίντον. «Αυτές οι εκφοβιστικές ενέργειες είναι κατάπτυστες και σε όποιον ευθύνεται για αυτές θα αποδοθούν ευθύνες με βάση τον νόμο» είπε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς.
Λίγο νωρίτερα, υπήρξε μια πληροφορία ότι ένα παρόμοιο δέμα είχε σταλεί και στον Λευκό Οίκο, όμως μια πηγή της προεδρίας το διέψευσε.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αντέδρασε αναρτώντας στον λογαριασμό του στο τουίτερ ένα τουίτ του αντιπροέδρου Μάικ Πενς, ο οποίος χαρακτήριζε «ποταπές» τις ενέργειες αυτές, που «δεν έχουν θέση στις ΗΠΑ», σχολιάζοντας ότι συμφωνεί απόλυτα με το περιεχόμενο.
Το δέμα που απευθυνόταν στην Κλίντον, με διεύθυνση παραλήπτη το σπίτι της στην Τσαπάκουα της Νέας Υόρκης, περιείχε έναν εκρηκτικό μηχανισμό, σύμφωνα με την εφημερίδα «New York Times».
Μια παρόμοια βόμβα είχε τοποθετηθεί πριν από δύο ημέρες σε γραμματοκιβώτιο στο σπίτι του δισεκατομμυριούχου φιλάνθρωπου Τζορτζ Σόρος, στο προάστιο Κάτονα της Νέας Υόρκης, που απέχει μόλις λίγα μίλια μακριά από το σπίτι των Κλίντον.
«Τίποτα δεν έφτασε στο σπίτι τους» ανέφερε σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ο εκπρόσωπος του πρώην προέδρου Μπιλ Κλίντον. Μια εκπρόσωπος της συζύγου του παρέπεμψε για περισσότερες διευκρινίσεις στη Μυστική Υπηρεσία. Η εκπρόσωπος των Ομπάμα απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο. Η Αστυνομία της Τσαπάκουα ανέφερε ότι οι τοπικές αρχές βοηθούν το FBI και τη Μυστική Υπηρεσία στις έρευνές τους.
Η κ. Κλίντον, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ διανύουν μια «περίοδο αναταράξεων».
«Είναι μια περίοδος αναταράξεων, μια περίοδος βαθιών διχασμών και εμείς πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να καταφέρουμε να παραμείνουμε ενωμένοι» δήλωσε από τη Φλόριντα, όπου αναμένετο να παραστεί σε μια προεκλογική εκδήλωση ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών της 6ης Νοεμβρίου. Η Κλίντον διαβεβαίωσε επίσης ότι η οικογένειά της είναι καλά.
Οπως εξάλλου προαναφέρθηκε, συναγερμός σήμανε και στο Time Warner Center όπου στεγάζονται και τα γραφεία του CNN. Η αίθουσα σύνταξης μάλιστα εκκενώθηκε προληπτικά.
Σύμφωνα με την Αστυνομία της Νέας Υόρκης ένα ύποπτο δέμα βρέθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 10 το πρωί. Η Αστυνομία επιβεβαίωσε μόνο ότι κλήθηκε στον χώρο μετά από πληροφορίες που έκαναν λόγο για ένα «ύποπτο δέμα».
Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN μετέδωσε ότι το ύποπτο δέμα που στάλθηκε στα γραφεία του στη Νέα Υόρκη απευθυνόταν στον πρώην διευθυντή της CIA Τζον Μπρέναν.
Εν τω μεταξύ, το γραφείο της βουλευτού του Δημοκρατικού Κόμματος Ντέμπι Γουάσερμαν-Σουλτς στη Φλόριδα εκκενώθηκε αφού εντοπίστηκε ένα ύποπτο δέμα, όπως μετέδωσαν τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, μετά τον συναγερμό για την αποστολή ύποπτων πακέτο σε Ομπάμα, Κλίντον και CNN.
Η Γουάσερμαν-Σουλτς είναι η πρώην πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος.
Πυροτεχνουργοί που έσπευσαν στο σημείο προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη της συσκευής για προληπτικούς λόγους.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου