Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου, 2018

  • Νέα στοιχεία για την πορεία του Ορέστη: Πού θα "χτυπήσει" η κακοκαιρία VID. Έντονα φαινόμενα ενδέχεται επίσης να επηρεάσουν τμήματα του νομού Αττικής. 
  • Σοκ από την δράση εγκληματικής οργάνωσης που στρατολόγησε μέχρι και 14χρονο. Η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε 6 άτομα, ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, από κάνναβη μέχρι κοκαΐνη και MDMA, τα οποία διακινούσαν σε Αθήνα και Κόρινθο… 
  • Θλίψη: Ασυνείδητοι έβαψαν με μπλε μπογιά σκυλίτσα στην Κρήτη. Το άτυχο ζώο χρειάζεται βοήθεια. 
  • Σάμος: Συνελήφθη αστυνομικός για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών. Πρόκειται για αρχιφύλακα που εκτελούσε υπηρεσία στο αεροδρόμιο του νησιού. 

Κόσμος

  • Μέρκελ για Κασόγκι: Σταματάμε για την ώρα τις εξαγωγές όπλων στο Ριάντ. Διεξάγοντας εκστρατεία για το κόμμα της για τις περιφερειακές εκλογές, η Μέρκελ επανέλαβε σε συνέντευξη Τύπου την καταδίκη της για τον φόνο του Κασόγκι. Βλέπετε πως σταματάει μία συναλλαγή όπλων!!!
  • Μπολσονάρου: Εάν εκλεγώ θα αναθέσω στον στρατό να πατάξει την εγκληματικότητα. Ο ακροδεξιός υποψήφιος για την προεδρία της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου, φαβορί στις δημοσκοπήσεις ενόψει του β’ γύρου των εκλογών την Κυριακή, δήλωσε χθες ότι εάν εκλεγεί, σκοπεύει να αναπτύξει τις ένοπλες δυνάμεις στο εσωτερικό και να τους αναθέσει να περιπολούν στους δρόμους και να πατάσσουν τη δράση των συμμοριών, υποστηρίζοντας πως η χώρα βρίσκεται «σε πόλεμο». 
  • Συλλυπητήρια από βασιλιά Σαλμάν και πρίγκιπα διάδοχο στον γιο του Κασόγκι. Σύμφωνα με το σαουδαραβικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA, ο Σάλαχ Κασόγκι εξέφρασε στον βασιλιά και τον πρίγκιπα διάδοχο τις «ειλικρινείς ευχαριστίες του». .
  • Ο τυφώνας Ουίλα κινείται απειλητικά προς τις μεξικανικές ακτές στον Ειρηνικό. Ο τυφώνας διανύει περίπου 9 χιλιόμετρα την ώρα.
  • Τουρκία: Υπό 24ωρη φρούρηση η μνηστή του δημοσιογράφου Κασόγκι. Οι τουρκικές αρχές έχουν θέσει τη μνηστή του φονευθέντα Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι υπό 24ωρη φύλαξη, σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. 
  • Ισπανία: Ένας νεκρός κατά την είσοδο παράτυπων μεταναστών στην Μελίγια. Ένας μετανάστης έχασε τη ζωή του και άλλοι 19 τραυματίστηκαν το πρωί της Κυριακής στον ισπανικό θύλακα Μελίγια περνώντας, μαζί με άλλους περίπου 200 ανθρώπους, τον μεταλλικό φράκτη ασφαλείας που χωρίζει αυτό το τμήμα της ισπανικής επικράτειας από το έδαφος του βασιλείου του Μαρόκου, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές. 

Πολιτική

  • Θεοδωράκης: Το Ποτάμι αυτόνομο στις επόμενες εκλογές. «Το Ποτάμι θα είναι παρών στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις ως αυτόνομη δύναμη» ανακοίνωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης από την Λάρισα στα πλαίσια εκδήλωσης που διοργανώθηκε από την τοπική οργάνωση του κόμματος. 
  • Γερμανικός Τύπος: Η μη περικοπή των συντάξεων είναι θέμα επιβίωσης για Τσίπρα . H γερμανική αριστερή εφημερίδα «Neues Deutschland», γράφει για τη πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να μην περικόψει τις συντάξεις, σχολιάζοντας πως «τουλάχιστον για μια φορά τα πράγματα δεν γίνονται χειρότερα». 
  • Μεγάλο χάσμα στους ΑΝΕΛ: Καμμένος κατά Υπουργών και Υφυπουργών που διόρισε. Ειδικότερα, παρά το γεγονός ότι ο κος Καμμένος δεν ονομάτισε συγκεκριμένα πρόσωπα, μίλησε για "Μακεδονοκλάστες" και τσάμπα μάγκες στην πλάτη των ΑΝΕΛ.που διορίστηκαν χωρίς να είναι καν βουλευτές ακόμη και σε υπουργικούς θώκους και τώρα κάνουν κριτική. 
  • Εξηγήσεις για την αποχώρηση Κοτζιά ζητά η ΝΔ μετά το νέο τιτίβισμα. Αφορμή η ανάρτηση Κοτζιά στο Twitter όπου καταγγέλλει ότι έχει γίνει στόχος «εκβιαστών» που «κτυπάνε την λειτουργία της δημοκρατίας». 
  • Καμμένος: Αποστάτες οι οκτώ βουλευτές που στήριξαν τον Ζάεφ. Κάποιοι από τους «αποστάτες» βουλευτές της αντιπολίτευσης βγήκαν από την φυλακή για να ψηφίσουν, υποστήριξε ο υπουργός Άμυνας. 

Οικονομία

  • DW: Πύλη της Κίνας προς την Ευρώπη ο Πειραιάς. Ο ανταποκριτής τη οικονομικής επιθεώρησης του Ντίσελντορφ περιγράφει πολύ αναλυτικά τα μεγαλόπνοα σχέδια του, Φου Τσενγκ Κούι, διευθύνοντος συμβούλου του ΟΛΠ, για τον Πειραιά, που ήδη θεωρείται ως το μεγαλύτερο επιβατικό λιμάνι της Ευρώπης με 16 εκ. επιβάτες ετησίως. 
  • Λάθος πρωτεία για την Ελλάδα στους προϋπολογισμούς των 19 της ευρωζώνης. Στα προσχέδια των 19 κρατών-μελών της ευρωζώνης που έχουν κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ελλάδα είναι πρώτη στους έμμεσους φόρους και πέμπτη στην συνολική φορολογία, αλλά έχει να επιδείξει ιδιαίτερα φτωχό κοινωνικό κράτος. 
  • Συνεχείς προσφυγές συνταξιούχων: Φόβοι για ασφαλιστικό-απέραντο δικαστήριο. Ολοένα και πληθαίνουν οι προσφυγές συνταξιούχων στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να διεκδικήσουν επιστροφή δώρων καθώς και ποσών που αναδρομικά δύναται να φτάνουν έως και τις 22.000-25.000 χιλιάδες ευρώ ανά άτομο. 
  • Κυβέρνηση Ιταλίας: Δεν θα βγούμε από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Δεν θα βγούμε ούτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ούτε από το ευρώ, αλλά θέλουμε να αλλάξουμε τους κανόνες», τόνισε ο Σαλβίνι. 
  • Σουηδία: Ελληνικές εξαγωγές ίσως υπερβούν για πρώτη φορά τα 200 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ, προκύπτει ότι η συνολική αξία των ελληνικών εξαγωγών ανήλθε στο ποσό των 21.961,3 εκατ. ευρώ, έναντι 18.674,7 εκατ. ευρώ κατά το ίδιο διάστημα του 2017, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 17,6%. 

Αθλητισμός

  • «Εκτέλεσε» τη Μίλαν ο Ικάρντι. Ο Μάουροι Ικάρντι έβαλε τη σφραγίδα του στο μεγάλο ντέρμπι του Μιλάνου και της Serie A, ανάμεσα στην Ίντερ και στη Μίλαν. 
  • ΟΦΗ με ψυχάρα «πάτησε» τον Ολυμπιακό!. Ο ΟΦΗ «φώναξε» για πρώτη φορά ότι επέστρεψε στη Super League! 
  • Δύο Αλέξανδροι για τη νίκη, «διπλό» με ανατροπή ο ΠΑΟΚ. Δύο Αλέξανδροι… υπέγραψαν τη νίκη του ΠΑΟΚ, με 2-1, στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης απέναντι στον Άρη. 
  • Σήκωσε το πρώτο ο Τσιτσιπάς και έγραψε ιστορία!. Ο 20χρονος πρωταθλητής χρειάστηκε περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά για να φτάσει σε αυτή την τεράστια νίκη. .
  • «Καθάρισε» με Μάνταλο, Λιβάγια η ΑΕΚ!. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη κάνοντας απλά τα βασικά και χωρίς να πατήσει το... γκάζι, επικράτησε του Απόλλωνα Σμύρνης με 2-0/.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου