Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Η μεγάλη έκπληξη ζεύγους ομογενών στη Βοστώνη για την 50η επέτειο του γάμου τους

Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου, 2018


Το αγαπημένο και ευτυχισμένο ζεύγος Δημήτρη και Δέσποινας Ματθαίου, που γιόρτασε την 50η επέτειο του γάμου του. Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος
ΒΟΣΤΩΝΗ.- Το ζεύγος των ομογενών Δημητρίου και Δέσποινας Ματθαίου από την πόλη Λόουελ της Μασαχουσέτης, βίωσε την μεγαλύτερη έκπληξη της ζωής του το μεσημέρι της Κυριακής 28 Οκτωβρίου, γιορτάζοντας την 50η επέτειο του γάμου του. Τα τρία τους παιδιά, ο ορθοπεδικός χειρούργος ιατρός Δρ. Στάθης Ματθαίος, ο επιχειρηματίας Γιάννης Ματθαίος και η κόρη τους Μαίρη-Ελεν Μονιά ανώτερο διοικητικό στέλεχος μεγάλης αμερικανικής εταιρίας, συνεννοήθηκαν μεταξύ τους και διοργάνωσαν με απόλυτη μυστικότητα μία όμορφη εκδήλωση με γεύμα στο Ελληνικό εστιατόριο «Δεσφίνα» στο Κέμπριτζ της Μασαχουσέτης, το οποίο άνοιξε την Κυριακή αποκλειστικά για την εκδήλωση αυτή αφού τις Κυριακές παραμένει κλειστό.
Τα τρία παιδιά είχαν ενημερώσει συγγενείς, γνωστούς και στενούς φίλους των γονιών τους με την παράκληση να μην διαρρεύσει τίποτε προς αυτούς γιατί ήθελαν να είναι έκπληξη. Εν τω μεταξύ έκαναν όλη τη διοργάνωση χωρίς οι γονείς τους να υποψιασθούν το παραμικρό. Κι έτσι την Κυριακή μετά τον καθιερωμένο εκκλησιασμό τους στο ιστορικό ναό της κοινότητας της Αγίας Τριάδος του Λόουελ, στην οποία ανήκουν, υπηρετούν και υποστηρίζουν από την πρώτη ημέρα που μετανάστευσαν στην Αμερική, ο γιος τους ο Δρ. Στάθης τους πρότεινε να πάνε οικογενειακώς στο ξενοδοχείο Four Seasons της Βοστώνης για γεύμα. Ενώ βρισκόταν πάνω στον αυτοκινητόδρομο 128 με τον γιο τους Γιάννη και την οικογένεια του με πορεία προς τη Βοστώνη τηλεφώνησε η κόρη τους η Μαίρη-Ελεν και τους είπε ότι το εστιατόριο «Δεσφίνα» έχει ανοίξει εκτάκτως την Κυριακή λόγω της γιορτής της 28ης Οκτωβρίου, γνωρίζοντας πως οι γονείς της θα το προτιμούσαν. Ετσι και έγινε. Αντί του ξενοδοχείου Four Seasons βρέθηκαν στο  εστιατόριο «Δεσφίνα» όπου τους περίμενε η μεγάλη έκπληξη όταν βρέθηκαν μπροστά σε εβδομήντα και πλέον συγγενείς, γνωστούς και φίλους οι οποίοι άρχισαν να τους επευφημούν.

Ο Δημήτρης και η Δέσποινα Ματθαίου που γιόρτασαν την 50η επέτειο του γάμου τους με τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Διακρίνονται: Γιάννης Ματθαίος, Αρης Μονιάς, Γαβριέλα Ματθαίου, Δημήτρης Μονιάς, Μαίρη-Ελεν Μονιά, Νάνσυ Ματθαίου, Δρ. Στάθης Ματθαίος και Ρεγγίνα Ματθαίου.
Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος

Ο Δρ. Στάθης Ματθαίος μιλώντας και εκ μέρους των άλλων δύο αδελφών του, του Γιάννη και της Μαίρη-Ελεν, είπε πως «είμαστε τόσο τυχεροί να έχομε γονείς σαν και σας και να ανατραφούμε σ’ ένα σπίτι με τόση αγάπη, πίστη, αφοσίωση, πειθαρχία και φιλότιμο, μία άλλη λέξη η οποία δεν μπορεί να μεταφρασθεί». Είπε ακόμα πως «οι γονείς μας ενδιαφέρονται τόσο πολύ για τον καθένα που βρίσκεται εδώ σήμερα. Ενδιαφέρονται για την κοινότητα. Συμμετέχουν ακούραστα και ατέλειωτα στην εκκλησία, στο Ελληνικό σχολείο, στα φεστιβάλ. Υποδέχονται με καλοσύνη και προθυμία όλους τους φίλους μας στο σπίτι τους».
Σε μία προσωπική του αναφορά υπό μορφή ποιήματος ο Δρ. Στάθης Ματθαίος, απευθυνθείς στους γονείς του ανάμεσα στα άλλα είπε: «Όταν νομίζατε ότι δεν σας έβλεπα, σας είδα να τοποθετείτε την πρώτη μου ζωγραφιά πάνω στο ψυγείο και αμέσως ήθελα να ζωγραφίσω μια καινούργια. Όταν νομίζατε ότι δεν σας κοίταζα , σας είδα να μαγειρεύετε φαγητό για να το πάρετε σε κάποιον φίλο που ήταν άρρωστος και έμαθε πως όλοι μας πρέπει να βοηθούμε και να φροντίζουμε ο ένας τον άλλον. Όταν νομίζατε ότι δεν σας κοίταζα σας άκουγα να λέτε μία προσευχή  και ήξερα πως υπάρχει Θεός στον Οποίον μπορούσα πάντοτε να μιλήσω και έμαθα να έχω εμπιστοσύνη στο Θεό».
Ο κ. Δημήτρης Ματθαίος εμφανώς συγκινημένος είπε «ευχαριστούμε το Θεό που μας χάρισε καλά παιδιά, καλούς φίλους και σας ευχαριστούμε που με την παρουσία σας τιμήσατε σήμερα αυτή τη γιορτή των πενήντα χρόνων του γάμου μας».
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου