Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου, 2018

  • Σεισμός 3,4R κοντά στην Αμαλιάδα. Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη 01:21 τα ξημερώματα της Τετάρτης κοντά στην Αμαλιάδα. .
  • Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο Α.Τ. Ομονοίας. Από την επίθεση τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί. .
  • Απάντηση Δριτσέλη στις καταγγελίες για υποστελέχωση δημοτικού στην Κοζάνη. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στις καταγγελίες ότι πήρε με απόσπαση εκπαιδευτικό στο πολιτικό γραφείο της και άφησε χωρίς δασκάλα τους μαθητές του δημοτικού σχολείου Τρανόβαλτου Κοζάνης .
  • Πυροβολισμοί σε καταυλισμό Ρομά στα Διαβατά Θεσσαλονίκης. Ένταση επικράτησε νωρίτερα στον οικισμό Ρομά «Αγία Σοφία» στα Διαβατά, δυτικά της Θεσσαλονίκης, όπου για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, έπεσαν πυροβολισμοί. .
  • Μπαράζ παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά. Σε μπαράζ παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου επιδόθηκαν τουρκικά αεροσκάφη, σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο αμέσως μετά την επαναφορά της απειλής του casus belli από την Τουρκία, με αφορμή την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια. 

Κόσμος

  • Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Δεν έχει αλλάξει η πολιτική μας για την αιγιαλίτιδα ζώνη . Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τόνισε ότι η στήριξη της κυριαρχίας της Ελλάδας και της Τουρκίας αποτελεί «θέση αρχής» για τις ΗΠΑ, απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα της επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στη θαλάσσια περιοχή του Αιγαίου. .
  • Γκουτέρες για ημέρα ΟΗΕ: Παρά τα εμπόδια, δεν τα παρατάμε ποτέ. O γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, με αφορμή την Ημέρα των Ηνωμένων Εθνών, έστειλε πολλαπλά μηνύματα για την αντιμετώπιση της φτώχειας, τη μείωση των ανισοτήτων, τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την προστασία του περιβάλλοντος από την κλιματική αλλαγή και την προάσπιση της ειρήνης. .
  • Ισραήλ: Ξαναρχίζουν οι παραδόσεις καυσίμων στη Λωρίδα της Γάζας. Το Ισραήλ θα επιτρέψει σήμερα να επαναληφθούν οι παραδόσεις καυσίμων στη Λωρίδα της Γάζας που διακόπηκαν τη 12η Οκτωβρίου, έπειτα από φονικά βίαια επεισόδια στα σύνορα με τον παλαιστινιακό θύλακα, σύμφωνα με το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας. .
  • Πενς: Η Βενεζουέλα πίσω από το καραβάνι μεταναστών από την Ονδούρα. Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς υποστήριξε χθες ότι «οργανώσεις της αριστεράς της Ονδούρας, που χρηματοδοτούνται «από τη Βενεζουέλα, βρίσκονται πίσω από το καραβάνι περίπου 7.000 μεταναστών από κράτη της κεντρικής Αμερικής το οποίο κινείται προς τις ΗΠΑ». .
  • Τραμπ: Απόλυτο φιάσκο οι χειρισμοί της Σ.Αραβίας για τον φόνο του Κασόγκι. Ο Αμερικανός πρόεδρος έκρινε την Τρίτη ότι ο φόνος του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι και η προσπάθεια που έκανε κατόπιν η Σαουδική Αραβία να τον συγκαλύψει ήταν το «απόλυτο φιάσκο». .

Πολιτική

  • Προφυλακιστέος ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου. Προφυλακιστέοι κρίθηκαν ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου. .
  • Τσίπρας: Θέλουμε δημοκρατική, προοδευτική αναθεώρηση . Ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι στόχος με την συνταγματική αναθεώρηση είναι να ενισχυθεί η λαϊκή κυριαρχία ως θεμέλιο του πολιτεύματος και να ενδυναμωθούν οι θεσμοί του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος απέναντι σε εξωθεσμικά και παραθεσμικά κέντρα εξουσίας. .
  • Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για το γήπεδο του ΠΑΟΚ. Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η υπουργική τροπολογία με την οποία παραχωρείται δωρεάν για 99 χρόνια, έκταση 29.284 τ.μ. ιδιοκτησίας του Ταμείου Εθνικής Άμυνας και του Ελληνικού Δημοσίου, στο ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο του ΠΑΟΚ για την κατασκευή νέων αθλητικών εγκαταστάσεων. .
  • Μπλόκο Τσίπρα στην επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης με Προεδρικό Διάταγμα. Ποιοι συμμετείχαν και τι ειπώθηκε στη σημερινή σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα στο υπουργείο Εξωτερικών. .
  • Γκλέτσο και Τατούλη στηρίζει η Παπακώστα στις περιφερειακές εκλογές. Την απόφαση έλαβε ομόφωνα η Διοικούσα Επιτροπή της Ν.Ε.Ο. που συνεδρίασε υπό την προεδρία της επικεφαλής Κατερίνας Παπακώστα .

Οικονομία

  • Ντάισελμπλουμ στον ΣΚΑΪ: Το 2014 η Ελλάδα ανέκαμπτε. Μετά ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ. Το μέτρο της περικοπής των συντάξεων μπορεί να επανεκτιμηθεί δήλωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στον Παύλο Τσίμα ο πρώην επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προειδοποιώντας ωστόσο ότι οποιαδήποτε προσπάθεια επανεκκίνησης της συζήτησης για τους δημοσιονομικούς στόχους θα δημιουργήσει προβλήματα. .
  • Κόντε: Ειλικρινή και ψύχραιμο διάλογο με την Κομισιόν. Απρόθυμος να αναθεωρήσει τον προϋπολογισμό εμφανίζεται ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε. .
  • Τσακαλώτος: Η ανάκαμψη της οικονομίας έχει ευρύτερη βάση. Ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι η μείωση του ποσοστού των μη εξυπηρετούμενων τραπεζικών δανείων αποτελεί μεγάλη πρόκληση για την επόμενη διετία. .
  • Νέα μεγάλη πτώση του Dow Jones. Γιατί καταρρέει ο βιομηχανικός δείκτης. Πτώση 500 περίπου μονάδων σημείωσε το πρωί της Τρίτης ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones, στην έναρξη λειτουργίας της Wall Street, με μεγάλες αμερικανικές εταιρείες να καταγγέλλουν ζοφερά αποτελέσματα και προσπάθεια χειραγώγησης. .
  • «Όχι» της Κομισιόν στον ιταλικό προϋπολογισμό. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λέει στην Ρώμη να επανακαταρτίσει και να καταθέσει νέο προϋπολογισμό. Δεν υπάρχει «Σχέδιο Β» λέει ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε. .

Αθλητισμός

  • Ch. League: Αποθεώθηκε ο CR7 στο «Ολντ Τράφορντ» - νίκησε η Γιουβέντους. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποθεώθηκε στην επιστροφή του στο γήπεδο που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά. .
  • Champions League: Έπεσε γενναία η ΑΕΚ…. Η ήττα δεν αποφεύχθηκε, αλλά η ΑΕΚ κέρδισε το χειροκρότημα του κόσμου της. Παλεύοντας στα ίσια, υπέκυψε σε μια έκλαμψη της τεράστιας ποιότητας της Μπάγερν που της χάρισε σε δυο λεπτά το διπλό (0-2). .
  • Κάναντι: Η Ελλάδα έχει προπονητή και είναι πολύ καλός. Η φημολογία των τελευταίων ημερών θέλει τη διοίκηση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας να ενδιαφέρεται για την περίπτωση του τεχνικού του Ατρομήτου, Νταμίρ Κάναντι, ως υποψήφιου αντικαταστάτη του Μίχαελ Σκίμπε στην Εθνική ομάδα, εφόσον η ΕΠΟ και ο νυν ομοσπονδιακός εκλέκτορας χωρίσουν το δρόμο τους. .
  • Το 10/10 η Άρσεναλ με ηγέτες Οζίλ και Ομπαμεγιάνγκ . Με έναν Μεσούτ Οζίλ να «μαγεύει» και τον Ομπαμεγιάνγκ να βρίσκει ξανά δίχτυα, η Άρσεναλ επικράτησε 3-1 της Λέστερ και έφτασε τις 10 συνεχόμενες νίκες. .
  • «Εκτέλεσε» τη Μίλαν ο Ικάρντι. Ο Μάουροι Ικάρντι έβαλε τη σφραγίδα του στο μεγάλο ντέρμπι του Μιλάνου και της Serie A, ανάμεσα στην Ίντερ και στη Μίλαν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου