Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

Ρόμπερτ ντε Νίρο: Στο στόχαστρό του ο Τραμπ

Σάββατο, 27 Οκτωβρίου, 2018

Ο αμερικανός ηθοποιός δεν έχει χαριστεί στον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών

Ρόμπερτ ντε Νίρο: Στο στόχαστρό του ο Τραμπ | tovima.gr
Αποδέκτης τρομοδέματος έγινε, μεταξύ άλλων, και ο διάσημος ηθοποιός Ρόμπερτ ντε Νίρο.
Το ύποπτο πακέτο έφτασε στη διεύθυνση του εστιατορίου του στην Τραϊμπέκα του Μανχάταν, μια γειτονιά που έγινε γνωστή από το φεστιβάλ κινηματογράφου Tribeca Film Festival που εμπνεύστηκε ο ίδιος το 2002.
Ο πασίγνωστος ηθοποιός είναι ένας από τους πολλούς που έλαβαν τέτοιο πακέτο. Είχαν προηγηθεί οι Κλίντον, οι Ομπάμα, ο τέως αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο Τζορτ Σόρος, το ειδησεογραφικό CNN, καθώς και εξέχουσες προσωπικότητες του Δημοκρατικού κόμματος.
Όλοι οι αποδέκτες έχουν ένα κοινό: Είναι επικριτές του προέδρου Τραμπ. Μάλιστα η χρονική συγκυρία είναι εξίσου ιδιαίτερη, μιας και απέχουμε λιγότερο από δύο εβδομάδες από τις ενδιάμεσες εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.
Στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος δεν το άφησαν ασχολίαστο, λέγοντας ότι δεν πρόκειται για σύμπτωση, υπογραμμίζοντας ότι ο εμπρηστικός και διχαστικός λόγος του προέδρου των ΗΠΑ, άναψε το φυτίλι των «θερμόαιμων» που απάντησαν με αυτό τον τρόπο.
Ο Ντόναλντ Τραμπ, όχι μόνο δεν απάντησε σε αυτές τις κατηγορίες, αλλά πέταξε το μπαλάκι στα ΜΜΕ λέοντας ότι εκείνα ευθύνονται για την κατάσταση. «Ναι, υπάρχει οργή στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά υπεύθυνα είναι τα ΜΜΕ με τα fake news», είπε χαρακτηριστικά.

«Να πάει να γ@@@@ ο Τραμπ»

Πάντως, όσον αφορά τον Ρόμπερτ ντε Νίρο έχει χρησιμοποιήσει πολύ σκληρούς χαρακτηρισμούς για τον πρόεδρο. Όπου βρει μικρόφωνο, στέκεται μπροστά και «στολίζει» κανονικά τον Τραμπ.
Το πλέον πρόσφατο περιστατικό ήταν τον Ιούνιο του 2018 στην απονομή των βραβείων Tony (βραβεία για τις θεατρικές παραγωγές του Μπρόντγουεϊ).
Ο Ντε Νίρο στάθηκε μπροστά στο μικρόφωνο και είπε: «Θα σας πω ένα πράγμα: Να πάει να γ@@@@ ο πρόεδρος Τραμπ».
Φυσικά ο ηθοποιός καταχειροκροτήθηκε από το κοινό που είχε σηκωθεί όρθιο.
Φυσικά, ο πρόεδρος δεν του χαρίστηκε.
Έπιασε το Twitter και απάντησε, αμφισβητώντας το IQ του βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού, «ίσως λόγω των γρονθοκοπημάτων που έχει φάει στο κεφάλι από αληθινούς μποξέρ στις ταινίες του».
Τον Μάιο του 2017 ο Ντε Νίρο τιμήθηκε από το Brown University του Ρόουντ Άιλαντ.
Τότε ο Τραμπ μετρούσε λίγους μήνες στην προεδρία. Ο Ντε Νίρο καυτηρίασε το πολιτικό κλίμα στη χώρα, λέγοντας στο φοιτητικό ακροατήριο που τον άκουγε ότι μπήκαν στο Πανεπιστήμιο σε μια εποχή που προκαλούσε έμπνευση (προφανώς αναφερόταν στα χρόνια του Ομπάμα) και «τώρα βγαίνετε από τη Σχολή σε ένα κλίμα ιλαροτραγωδίας».
Κάλεσε μάλιστα τους νέους φοιτητές να δουλέψουν, ώστε σε μερικά χρόνια που θα αποφοιτήσουν ο κόσμος να είναι καλύτερος.
Σε συνομιλία που είχε με φοιτητές εκείνες τις μέρες ο ηθοποιός δήλωνε ανήσυχος με τον νέο πρόεδρο.
Αλλά και τον Φεβρουάριο του 2017 είχε επαναλάβει την επιθυμία του να «ρίξει μια μπουνιά στον Τραμπ». Τότε δεν είχε πάρει απάντηση.

«Υπάρχει κάτι ισχυρότερο από τις βόμβες: η ψήφος σας»

Μια μέρα αφού έγινε παραλήπτης ύποπτου πακέτου, ο ντε Νίρο κάλεσε τους πολίτες των ΗΠΑ να δώσουν τη δική τους απάντηση με την ψήφο τους σε αυτό το κύμα μαζικού εκφοβισμού.
«Ευχαριστώ τον Θεό που δεν τραυματίστηκε κανείς και για τις θαρραλέες και αποτελεσματικές δυνάμεις επιβολής του νόμου που μας προστατεύουν» δήλωσε ο διάσημος πρωταγωνιστής πολλών ετών, σε ένα δελτίο τύπου που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο.
«Υπάρχει κάτι ισχυρότερο από τις βόμβες: είναι η ψήφος σας. Οι πολίτες ΠΡΕΠΕΙ να ψηφίσουν» συμπλήρωσε ο ντε Νίρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου