Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 31 Οκρωβρίου, 2018

  • Χωρίς καμία προειδοποίηση η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο σπίτι νεφροπαθή . Όπως ο ίδιος καταγγέλλει κινδυνεύει η ζωή του γιατί έχει τεθεί εκτός λειτουργίας το ιατρικό μηχάνημα. .
  • Γυαλιά καρφιά στο Πάντειο μετά το συλλαλητήριο της Δευτέρας. Ένα ακόμη κρούσμα στην αλυσίδα ανομίας .
  • ΗΠΑ: «Επαίσχυντη αδικία» για τις οικογένειες των θυμάτων η άδεια Κουφοντίνα. Την «έντονη καταδίκη» τους για τη χορήγηση της τέταρτης άδειας εξόδου στον Δημήτρη Κουφοντίνα, εκφράζουν οι ΗΠΑ με μια νέα δήλωση αξιωματούχου. 
  • Νέες επιθέσεις σε λεωφορείο στη Συγγρού και σε συρμό του ΗΣΑΠ στα Πετράλωνα. Δύο ακόμη επιθέσεις σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης σε λεωφορείο, στη λεωφόρο Συγγρού και σε συρμό του ΗΣΑΠ, στα Πετράλωνα. 
  • Πειραιάς: Πυροβολισμοί στην Ακτή Κονδύλη. Ένας τραυματίας . Το θύμα έχει κατ’ επανάληψη απασχολήσει τις διωκτικές αρχές για υποθέσεις εκβιασμών και φέρεται να ηγείτο ισχυρής ομάδας «μπράβων», που δρούσε στην Αττική. 

Κόσμος

  • Ν.Ζηλανδία: Ο Χάρι και η Μέγκαν στην τελευταία στάση του ταξιδιού τους(vid). Λίγο πριν αποχαιρετήσουν τη Νέα Ζηλανδία, ο Χάρι και η Μέγκαν φόρεσαν παραδοσιακές Μαόρι στολές σε μία τελετή καλωσορίσματος στη Ροτόρουα. 
  • Κύπρος: Διεθνές συνέδριο για την τρομοκρατία και τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ. Αρχίζει, σήμερα, στη Λευκωσία το 14ο Διεθνές Συνέδριο, με θέμα «Τρομοκρατία και Ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης». 
  • Άγρια δολοφονημένος βρέθηκε ποδοσφαιριστής της Βραζιλίας. Σχεδόν αποκεφαλισμένος και με ακρωτηριασμένα τα γεννητικά του όργανα βρέθηκε ο 24χρονος ποδοσφαιριστής. 
  • Σε γιατροσόφια καταφεύγουν οι Σοσιαλδημοκράτες. Παρά τις διαδοχικές εκλογικές ήττες σε τοπικό επίπεδο το SPD παραμένει στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση συνασπισμού. Επίσπευση προγραμματικών αλλαγών και αιτήματα για νομοθετικά μέτρα και καλύτερη διακυβέρνηση. 
  • Αφγανιστάν: 7 νεκροί σε επίθεση βομβιστή-καμικάζι με στόχο λεωφορείο . Ο καμικάζι είχε φθάσει στο σημείο, κοντά στην πύλη της φυλακής αυτής, πεζή, ανέφερε ο Νατζίμπ Ντανίς, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών. 

Πολιτική

  • Η ΝΔ αρνείται να πάει σε εκδήλωση λόγω της Αλβανίδας πρέσβη. Στην εκδήλωση για τη συμμετοχή των Αλβανών επαγγελματιών στην οικονομία της πόλης θα συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των υπόλοιπων κομμάτων. 
  • Χατζηδάκης: Πίσω από το brain drain η τραγική αποτυχία της χώρας. Σε εκδήλωση στη Λάρισα που πραγματοποίησε η τοπική ΝΟΔΕ με θέμα «Βrain Drain: Η φυγή των νέων στο εξωτερικό, μια ανοιχτή πληγή για την Ελλάδα», μίλησε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ Κωστής Χατζηδάκης. 
  • Αποκάλυψη ΣΚΑΪ: Νέα ενδοκυβερνητική ένταση με Γεροβασίλη και Παπακώστα. Σύγκρουση των δύο «σιδηρών κυριών» του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις κρίσεις αξιωματικών της ΕΛΑΣ - Η Κατερίνα Παπακώστα απείλησε με παραίτηση - Διαψεύδουν κύκλοι της Όλγας Γεροβασίλη.
  • Τι αποφάσισε ο ΣΥΡΙΖΑ για Πρόεδρο της Δημοκρατίας - Σχέσεις με Εκκλησία . Ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης επέμεινε στην κατάργηση του άρθρου 3 ζητώντας πλήρη διαχωρισμό Εκκλησίας - Κράτους και να μην υπάρχει στο προοίμιο η αναφορά στην Αγία Τριάδα, ωστόσο δεν σήκωσε τους τόνους. - Από την ΚΟ απουσίαζε ο Νίκος Κοτζιάς.
  • Ποτάμι για συνταγματική αναθεώρηση: Δέσμιος των ιδεοληψιών του ο Τσίπρας. Επικριτικά αντιμετώπισε το Ποτάμι όσα είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για την αναθεώρηση του Συντάγματος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. 

Οικονομία

  • Εμπλοκή Παπαευαγγέλου της Jumbo σε παράτυπες πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους. Ενδεχόμενη εμπλοκή του αντιπροέδρου της Jumbo κ. Παπαευαγγέλου,ο οποίος κατηγορείται ότι συνεργαζόταν με Κινέζους επενδυτές που ενδιαφέρονταν να εξασφαλίσουν Golden Visa για την Ελλάδα, παραβίασαν τα Capital Controls της Κίνας και ενδέχεται να εμπλέκονται σε ξέπλυμα χρήματος, 
  • Tράπεζα Πειραιώς: Ημερίδα για Διαχείριση Αποθεματικών Ασφαλιστικών Ταμείων. Η Ημερίδα ανέδειξε τις εξελίξεις που καταγράφονται στον κλάδο των Ασφαλιστικών Ταμείων. 
  • Αχτσιόγλου: Συζητάμε ακύρωση του μέτρου μείωσης των συντάξεων όχι αναβολή. Ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση συζητά την ακύρωση του μέτρου όχι την αναβολή του .
  • Η έκθεση της Lansdowne που «γκρέμισε» τις ελληνικές τράπεζες. Με λάθος ερμηνεία δικαστικής απόφασης εμφάνισε τις ελληνικές τράπεζες και τη ΔΕΗ για... «κλείσιμο», η έκθεση του κερδοσκοπικού fund, Lansdowne, προκαλώντας το ξεπούλημα των μετοχών. Παράλληλα, έχει «σορτάρει» εκατομμύρια μετοχές τραπεζών αλλά και της ΔΕΗ. 
  • Ξενόφος: Περιουσία άνω των 8 δισ. ευρώ αξιοποίησε από το 2011 το ΤΑΙΠΕΔ. Ο κος Ξενόφος που μίλησε σε σεμινάριο, ενόψει της επίσκεψης επιχειρηματικής αποστολής της Ρωσικής Ένωσης Βιομηχάνων στην Αθήνα, αναφέρθηκε και στον επικείμενο διαγωνισμό για την πώληση 30% του μετοχικού κεφαλαίου του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. 

Αθλητισμός

  • Κούγιας: Σε 15 μέρες όποιος θέλει να κάνει πρόταση αγοράς της ΑΕΛ. Ο Αλέξης Κούγιας, πριν το ματς κόντρα στον Ηρόδοτο για το Κύπελλο Ελλάδας, απηύθυνε ανοιχτή πρόταση σε όποιον ενδιαφέρεται για το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΑΕΛ. 
  • Η Βασιλική Μιλλιούση κλείνει την καριέρα της με ένα συγκινητικό αντίο (vid). «Νιώθω ευλογημένη για το ότι φόρεσα το εθνόσημο και εκπροσώπησα την πατρίδα μου» είπε μεταξύ άλλων στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά της. 
  • Premier League: Ο Μαχρέζ «σκότωσε» την Τότεναμ. Οι πρωταθλητές έβαλαν «φρένο» στο σερί των τεσσάρων διαδοχικών νικών των «πετεινών» και με το γκολ του Μαχρέζ και έφυγαν αλώβητοι από το Λονδίνο (1-0). 
  • Εμετικό πανό για τον θάνατο του Κατσίφα σε ποδοσφαιρικό αγώνα στην Αλβανία. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα epiruspost.gr, ο διευθυντής της Παρτιζάν Τιράνων είναι ο Ολσι Ράμα, αδελφός του Αλβανού πρωθυπουργού, ο οποίος μετά το τέλος του αγώνα δεν προέβη σε κάποια δήλωση. .
  • Στην κορυφή της Σούπερ Λιγκ ο ΠΑΟΚ. Έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ζαμπά, που «σέρβιρε» δύο γκολ τα οποία αξιοποίησαν ο Πρίγιοβιτς στο 51 και ο Λημνιός στο 76’ -κι ενώ είχε μπει στο ματς πριν από 24 δευτερόλεπτα- ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Παναθηναϊκού με 2-0 στο ντέρμπι της όγδοης αγωνιστικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου