Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Ισχυρή καταδίκη Πανηπειρωτικής ΗΠΑ για τον θάνατο του ομογενή


Τρίτη, 30 Οκτωβρίου, 2018



Φωτογραφία από το Στρατιωτικό Κοιμητήριο στου Βουλιαράτες Αλβανίας. (EUROKINISSI/ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ)
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. «Οι ελληνικές ζωές έχουν σημασία», αναφέρει η Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Αμερικής, σε ανακοίνωσή της, με την οποία εκφράζει την «ισχυρή καταδίκη» της για τον «χωρίς νόημα» -όπως επισημαίνει- θάνατο του Ελληνα από την αλβανική αστυνομία στη Βόρεια Ηπειρο.
Ακόμη, το ανακοινωθέν, καλεί σε έρευνα, υπό τη διεθνή επίβλεψη, για να καθοριστεί ο τρόπος θανάτου.
Ειδικότερα, η Πανηπειρωτική, υπογραμμίζει:
Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, 35 ετών, ύψωσε μία ελληνική σημαία σε ένα νεκροταφείο Ελλήνων στρατιωτών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου κοντά στους Βουλιαράτες, καθώς οι Ελληνες γιόρταζαν την ηρωική αντίσταση της Ελλάδας κατά της εισβολής των δυνάμεων του φασισμού, στις 28 Οκτωβρίου 1940.
Οταν η Αστυνομία της Αλβανίας κινήθηκε να την κατεβάσει, οι αλβανικές Αρχές λένε πως αυτός πυροβόλησε σε αστυνομικό όχημα με καλάσνικοφ και το έσκασε στους γειτονικούς λόφους.
Οι αλβανικές Αρχές εξαπέλυσαν μαζικό ανθρωποκυνηγητό με ελικόπτερο να πετά από πάνω, ενώ η Αστυνομία και ειδικές δυνάμεις «χτένιζαν» τους λόφους για τον Κατσίφα.
Ισχυρίζονται ότι τον στρίμωξαν και του ζήτησαν να παραδοθεί, εκείνος τους πυροβόλησε και τον σκότωσαν.
«Γνωρίζοντας την εχθρότητα με την οποία οι αλβανικές Αρχές έχουν διώξει τους Ελληνες στο παρελθόν, είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς τον επίσημο ισχυρισμό της Αλβανίας και καλούμε για μία πλήρη, ανοιχτή, διεθνή έρευνα για τον δίχως νόημα θάνατο», δήλωσε ο κ. Νικόλας Γκατζογιάννης (Nicholas Gage), πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας, η οποία εκπροσωπεί Ελληνοαμερικανούς από την περιοχή της Ηπείρου, που η μισή βρίσκεται στην Ελλάδα και η άλλη μισή στα νότια σύνορα της Αλβανίας.
«Είναι προφανές ότι ο Κατσίφας, παρά την στιγμή οργής που τον κατέβαλε όταν η Αστυνομία κατέβασε την ελληνική σημαία δεν είχε πρόθεση να τραυματίσει κανέναν καθώς πυροβόλησε σε ένα άδειο αστυνομικό όχημα και όχι σε αστυνομικούς», επεσήμανε ο κ. Γκατζογιάννης.
«Και είναι πολύ απίθανο ότι θα είχε επιλέξει να πυροβολήσει με μαζικές δυνάμεις να τον καταδιώκουν αντί να παραδοθεί», πρόσθεσε.
Σημειώνουμε ότι Ελληνες έχουν φυλακιστεί με ψευδή στοιχεία, χτυπηθεί και παρενοχληθεί από τις αλβανικές Αρχές και έχουν καλέσει την ελληνική κυβέρνηση, την ΕΕ και τις ΗΠΑ να πιέσουν την Αλβανία να παράσχει στην Εθνική Ελληνική Μειονότητα τα βασικά δικαιώματα και προστασία που προκύπτουν από τις διεθνείς συμφωνίες που έχει υπογράψει η Αλβανία, αλλά δεν έχει εφαρμόσει ποτέ.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου