Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

Ανιχνεύτηκε ζιζανιοκτόνο σε 28 είδη δημητριακών



Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου, 2018
Δύο μήνες μετά τη δημοσίευση μιας ανησυχητικής έκθεσης σχετικά με ζιζανιοκτόνα μέσα στα δημητριακά και σε άλλα τρόφιμα που απευθύνονται σε παιδιά, μια περιβαλλοντική οργάνωση επιστρέφει με πρόσθετα ευρήματα.
Αυτή τη φορά, ανιχνεύτηκαν ίχνη γλυφοσάτης -η βασική χημική ουσία του ζιζανιοκτόνου Roundup της εταιρίας  Monsanto–  στα 28 από τα 30 δείγματα δημητριακών που ερευνήθηκαν, όπως γράφει το CBS.
Σε όλα τα δείγματα βρέθηκαν ποσότητες εντός αποδεκτών ορίων σύμφωνα με την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των Η.Π.Α. και την αμερικάνικη Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων, όμως υπάρχει διαφωνία σχετικά με το ποια είναι η αποδεκτή ποσότητα μιας χημικής ουσίας που χαρακτηρίζεται ως «πιθανώς καρκινογόνο» από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Μεταξύ των προϊόντων που ερευνήθηκαν είναι δείγματα από συσκευασίες δημητριακών Cheerios της General Mills και 18 συσκευασίες προϊόντων μάρκας Quaker. Τα υψηλότερα επίπεδα γλυφοσάτης που προέκυψαν μετά τον εργαστηριακό έλεγχο βρέθηκαν στα δημητριακά πρωινού Quaker Oatmeal Squares, σύμφωνα με το Environmental Working Group.
Είχε προηγηθεί η προ διμήνου έρευνα του EWG, όπου είχε βρεθεί γλυφοσάτη στα 43 από τα 45 δείγματα τροφίμων που παράγονται με συμβατικά καλλιεργημένη βρώμη και στα 5 από τα 16 προϊόντα που παράγονται με οργανική βρώμη.
Το EWG τάσσεται υπέρ της απαλλαγής των τροφίμων από τη γλυφοσάτη και οι επιστήμονες προτείνουν να περιορίζεται η ημερήσια κατανάλωση του χημικού προϊόντος σε 0,01 μιλιγκράμ.
«Η έκθεση της EWG χρησιμοποιεί επίπεδα για τη γλυφοσάτη, τα οποία είναι διαφορετικά από αυτά που έχουν θεσπιστεί από τα αρμόδια ρυθμιστικά όργανα, σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν πρωτοσέλιδα”, απάντησε η Quaker προσθέτοντας πως όλα τα προϊόντα Quaker είναι ασφαλή.
Πηγή: CBS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου