Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 28η Οκτωβρίου, 2018

  • Σύλληψη άνδρα με πιστόλι κοντά στο αστυνομικό τμήμα Ομονοίας. Ο άνδρας κινούνταν ύποπτα στην περιοχή και κέντρισε την προσοχή των ανδρών της ομάδας Ζήτα οι οποίοι τον ακολούθησαν και στη συνέχεια τον ακινητοποίησαν. .
  • Επιστολή του Οικουμενικού Πατριάρχη προς τον Μητροπολίτη και τη Ζάκυνθο. Στην επιστολή του ο Οικουμενικός Πατριάρχης εκφράζει τη συμπαράσταση και τη συμπάθεια της Μητρός Εκκλησίας προς το λαό της Ζακύνθου, ο οποίος δοκιμάζεται από τις συνέπειες του ισχυρού σεισμού που έπληξε τη νήσο. .
  • Αστυνομικοί έβαζαν πλάτη σε σπείρα προαγωγής γυναικών . Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, προέκυψε υπαιτιότητα δυο αστυνομικών, οι οποίοι σε συγκεκριμένες περιπτώσεις παρείχαν σε εμπλεκόμενο στην υπόθεση πληροφόρηση και οδηγίες σχετικά με υπηρεσιακές ενέργειες και διαδικασίες. .
  • Νέα ένταση στο Αιγαίο: H Τουρκία με νέα NAVTEX αποκλείει το Καστελόριζο . Την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου για τέσσερις ώρες, η Τουρκία δεσμεύει ολόκληρη την περιοχή γύρω από την αιγιαλίτιδα ζώνη του Καστελόριζου, προκειμένου να πραγματοποιήσει ασκήσεις Έρευνας και Διάσωσης .
  • Η υπερήφανη παρέλαση των τριών μαθητών της Γαύδου (video). Με μια μεγάλη ελληνική σημαία, οι τρεις μαθητές του Δημοτικού Σχολείου του νησιού, οι οποίοι στην αρχή της σχολικής χρονιά έμειναν χωρίς εκπαιδευτικό, έκαναν παρέλαση μαζί με τη νέας τους δασκάλα, αποσπώντας το χειροκρότημα των κατοίκων. 

Κόσμος

  • Συνετρίβη το ελικόπτερο του ιδιοκτήτη της Λέστερ έξω από το γήπεδο!. Εικόνες σοκ έξω από το «King Power Stadium», καθώς συνετρίβη το ελικόπτερο του ιδιοκτήτη της Λέστερ και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ήταν και εκείνος μέσα, καθώς μόλις είχε επιβιβαστεί! .
  • Κατασχέθηκαν 500 τόνοι παράνομα φάρμακα που πωλούνταν στο διαδίκτυο. Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν συνολικά 859 άτομα, ελέγχθηκαν περίπου 1.000.000 αποστολές δεμάτων και κατασχέθηκαν περίπου 500 τόνοι με περισσότερα από 10 εκατομμύρια παράνομα σκευάσματα, εκτιμώμενης αξίας 14 εκατομμυρίων δολαρίων Η.Π.Α. περίπου. .
  • Στοίχημα για τη Μέρκελ οι εκλογές στην Έσση. Οι εκλογές της Κυριακής στην Έσση δεν επηρεάζουν μόνο το συγκεκριμένο κρατίδιο. Η καγκελάριος Μέρκελ ελπίζει σε ένα αποτέλεσμα που θα δώσει ανάσα στην ίδια, στο κόμμα της αλλά και στον κυβερνητικό συνασπισμό. .
  • Τραμπ: Να καταστεί αυστηρότερη η νομοθεσία για την θανατική ποινή. Ο Τραμπ επισήμανε ότι «είναι ένα φοβερό, φοβερό πράγμα το τι συμβαίνει με το μίσος στη χώρας μας, «κάτι πρέπει να γίνει». .
  • HΠΑ: Ένοπλος άνοιξε πυρ σε συναγωγή στο Πίτσμπουργκ - Έντεκα νεκροί. Τα τοπικά μέσα κάνουν λόγο για οκτώ νεκρούς, αριθμός που ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως. .

Πολιτική

  • Παπανδρέου: Μαζί Ελλάδα-Ευρώπη-Τουρκία στο προσφυγικό για τη σταθερότητα. Ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, τόνισε ότι μεγάλα παγκόσμια προβλήματα όπως είναι η κλιματική αλλαγή, οι μετακινήσεις πληθυσμών, η ανισότητα, οι πανδημίες, η τέταρτη τεχνολογική επανάσταση μπορούν να λυθούν μόνο με παγκόσμια και περιφερειακή συνεργασία. .
  • Παπακώστα: Όχι στην ανομία, μηδενική ανοχή στην εγκληματικότητα. Η κ. Παπακώστα δήλωσε ότι «λέμε "όχι" στην ανομία και δείχνουμε μηδενική ανοχή στην εγκληματικότητα, είτε είναι μικρή, είτε μεσαία, είτε μεγάλη, και αυτό είναι ένα μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις που ξεδιπλώνεται με την αυτοτέλεια του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη». .
  • Κατρούγκαλος:Η επέκταση της αιγιαλίτιδας νόμιμο και αναφαίρετο δικαίωμά μας. Ο κ Κατρούγκαλος επισημαίνει ότι «το δικαίωμα αυτό ισχύει απαρεγκλίτως και δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση ή υπό διαπραγμάτευση με τρίτους». .
  • Καμμένος: Η δύναμη ανήκει σε εκείνους που υπερασπίζονται όσια και ιερά. «Ο αγώνας του 1940 έγινε αιτία να ειπωθεί το περίφημο, Οι Έλληνες δεν πολεμούν σαν ήρωες, αλλά οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες», τόνισε μεταξύ άλλων ο Πάνος Καμμένος στην ημερήσια διαταγή του για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. .
  • Θεοδωρικάκος: Η κυβέρνηση δεν θα κερδίσει καμία Περιφέρεια. Ο Τάκης Θεοδωρικάκος σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Τα Νέα» ασκεί κριτική στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας πως η δίψα της νομής της εξουσίας και το προσωπικό συμφέρον μπήκαν πάνω από το συμφέρον των πολιτών και της πατρίδας αφού η στρατηγική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ διαψεύστηκε εδώ και καιρό. .

Οικονομία

  • Τζοβάνι Τρία: Περιορισμένο το έλλειμμά μας. Οι τράπεζες είναι εύρωστες. Yπενθύμισε ότι «η προηγούμενη κυβέρνηση προέβλεπε, για το 2019, οικονομική ανάπτυξη του 1,4%, ενώ η τωρινή, ανέβασε το ποσοστό στο 1,5%». .
  • Λουκέτο της ΑΑΔΕ για 48 ώρες σε γνωστό νυχτερινό κέντρο της παραλιακής. Σε έλεγχο της ΑΑΔΕ διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν εκδοθεί 12 αποδείξεις για οινοπνευματώδη ποτά, καθώς και 45 αποδείξεις για πώληση λουλουδιών. .
  • Φιάσκο με τις επιδοτήσεις των αγροτών ελέω δασικών χαρτών. Αναβρασμός και απόγνωση επικρατεί στον αγροτικό κόσμο της χώρας την επομένη της καταβολής του 70% της βασικής ενίσχυσης. .
  • Προς «κούρεμα» των θεσμών στα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός. Όπως αναφέρει η Καθημερινή, οι θεσμοί θεωρούν ότι δεν υπάρχει επαρκής δημοσιονομικός χώρος για να μείνουν αλώβητες οι συντάξεις και ταυτόχρονα να εφαρμοστούν όλες οι παροχές. .
  • Ο οίκος Fitch δεν "βλέπει" ομαλό Brexit. "Κατά την άποψη του Fitch, η ενίσχυση των πολιτικών διαιρέσεων μέσα στο Ηνωμένο Βασίλειο ... έχει αυξήσει την πιθανότητα ενός αποδιοργανωτικού Brexit χωρίς συμφωνία" .

Αθλητισμός

  • Stop στη Ντόρτμουντ η Χέρτα, μείωσε στους δύο η Μπάγερν. Με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στις καθυστερήσεις η Χέρτα απέσπασε ισοπαλία 2-2 μέσα στο Ντόρτμουντ. Νίκη και για την Μπάγερν που πέρασε 2η 2-1 εκτός της Μάιντς. .
  • Δεν... μασάει ο ΟΦΗ!. Όρθιος ο ΟΦΗ στη Λάρισα! Σε αναμέτρηση που αναμενόμενα κυριάρχησαν οι σκληρές μονομαχίες και οι εντάσεις, οι Κρητικοί πήραν τον βαθμό από την ΑΕΛ (0-0) και έδωσαν συνέχεια στη νίκη επί του Ολυμπιακού. 
  • Κορυφή με οπλισμένους Μανέ και Σαλάχ η Λίβερπουλ. Με δύο γκολ του Σενεγαλέζου και ένα του Αιγύπτιου, αλλά κι ένα ακόμα από τον φορμαρισμένο Σακίρι, η Λίβερπουλ 4-1 την Κάρντιφ. Συνέχισαν με νίκες, η Μπόρνμουθ και η Γουότφορντ. 
  • Εντυπωσιακός Χολαργός, «πάτησε» τον ΠΑΟΚ. Σπουδαία εμφάνιση από τον Χολαργό, που επικράτησε 74-68 εντός έδρας του ΠΑΟΚ και πανηγύρισε το 2ο ροζ φύλλο αγώνα στη φετινή Basket League. 
  • Κοζάνη: Με προσκλήσεις ο αγώνας Χάντμπολ Ελλάδας - ΠΓΔΜ. Τα μέτρα επιτήρησης στον προαύλιο χώρο του σταδίου θα είναι έντονα, ενώ οι μετακινήσεις της φιλοξενούμενης ομάδας γίνεται συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου