Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2018

Ισχυρή ανάπτυξη σε ΗΠΑ κατά 3,5% του ΑΕΠ ετησίως το γ’ τρίμηνο του 2018


Σάββατο, 27 Οκτωβρίου, 2018(AP Photo/Marcio Jose Sanchez, File)
OYAΣΙΓΚΤΟΝ. Ανάπτυξη της τάξεως του 3,5% για την αμερικανική οικονομία κατά το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους έδειξαν τα σχετικά στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ομοσπονδιακό υπουργείο Εργασίας.
Τα στοιχεία εξέπληξαν θετικά τους ειδικούς οικονομικούς αναλυτές που ανέμεναν σημαντικό περιορισμό του ρυθμού ανάπτυξης της Οικονομίας μετά το υψηλό 4,2% που είχε καταγραφεί κατά το προηγούμενο τρίμηνο, το δεύτερο του 2018.
Με το 3,5% που καταγράφεται για το διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου 2018 η αμερικανική οικονομία είναι πολύ πιθανό να σημειώσει συνολική ανάπτυξη για όλο το έτος πάνω από 3%. Θα είναι η πρώτη φορά που θα έχει συμβεί κάτι τέτοιο μετά το 2005.
Από τα στοιχεία, εξάλλου, που δόθηκαν στη δημοσιότητα προκύπτει ότι οι καταναλωτικές δαπάνες, οι οποίες αντιστοιχούν σε περισσότερο από τα δύο τρίτα της συνολικής οικονομικής ανάπτυξης, αυξήθηκαν 4% σε ετήσια βάση στο τρίτο τρίμηνο, που αποτελεί το ισχυρότερο ποσοστό ανάπτυξης σε τέσσερα χρόνια.
Η χαμηλή ανεργία, οι σταθερές θέσεις εργασίας και η αύξηση των μισθών, φαίνεται ότι ενθάρρυναν τους Αμερικανούς καταναλωτές να προχωρήσουν σε δαπάνες.
Οι εξαγωγές υποχώρησαν στο γ’ τρίμηνο κατά 3,5%, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν 9,1% καθώς οι Αμερικανοί αύξησαν τις αγορές ξένων αγαθών.
Οι επενδύσεις των επιχειρήσεων ήταν οι χαμηλότερες από το τέταρτο τρίμηνο του 2016. Οι δαπάνες σε δομές μειώθηκαν κατά 7,9% στο τέταρτο τρίμηνο.
Η επίδραση του υψηλότερου κόστους δανεισμού φαίνεται να έχει επίδραση σε δύο τομείς τους οποίους οι καταναλωτές συνήθως πρέπει να χρηματοδοτούν: την αγορά κατοικιών και αυτοκινήτων.
Ο δείκτης μέτρησης για τον πληθωρισμό υποχώρησε επίσης σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο. Συγκεκριμένα, ο δείκτης τιμών για τις προσωπικές δαπάνες αυξήθηκε 1,6% στο τρίτο τρίμηνο, ενώ και οι δομικές τιμές αυξήθηκαν 1,6% επίσης.
Οι κυβερνητικές δαπάνες αυξήθηκαν 3,3% σε ετήσια βάση στο τρίτο τρίμηνο, με τις αμυντικές δαπάνες να αυξάνονται κατά 4,6%. Η παραγωγή αυξήθηκε 3% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγουμένου έτους.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ, Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου