Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

Δημοσκόπηση Marc: Αυτοδυναμία ΝΔ με 160 βουλευτές -Προηγείται με 11,2%


Κυριακή, 28η Οκτωβρίου, 2018

Αυτοδυναμία της ΝΔ δείχνει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Μarc.
Στη δημοσκόπηση της Marc για το «Πρώτο Θέμα», η ΝΔ έχει 31,2% έναντι 20% του ΣΥΡΙΖΑ με τη διαφορά να είναι σταθερά πλέον αρκετά μεγάλη, ενώ η διαφορά στην παράσταση νίκης αγγίζει το 57,4%.
Επίσης, το 72,2% των πολιτών λέει να προκηρυχθούν εκλογές όταν ο Πάνος Καμμένος αποχωρήσει από την κυβέρνηση, ενώ μόλις 17,1% τάσσεται υπέρ του σχηματισμού μια κυβέρνησης με βουλευτές άλλων κομμάτων και ανεξάρτητους. Σε ποσοστό της τάξης του 59,7% οι πολίτες μάλιστα θεωρούν ότι η παρουσία του Πάνου Καμμένου βλάπτει την εικόνα της κυβέρνησης.
Τρίτο κόμμα στη δημοσκόπηση αναδεικνύεται το ΚΙΝΑΛ ενώ η επόμενη Βουλή σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης θα είναι πεντακομματική.
Το γεγονός αυτό επιτρέπει εκτιμήσεις σύμφωνα με τις οποίες η ΝΔ στις επόμενες εκλογές δύναται να λάβει αυτοδυναμία με 160 βουλευτές. Aντίστοιχα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 71, το ΚΙΝΑΛ 25, και το ΚΚΕ με την Χρυσή Αυγή 22.
Πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων:
  • ΝΔ 31, 2%
  • ΣΥΡΙΖΑ 20%
  • ΚΙΝΑΛ 7,1%
  • Χρυσή Αυγή 6,5%
  • ΚΚΕ 6,2%
  • Ένωση Κεντρώων 2,4%
  • Ποτάμι 2%
  • Ελληνική Λύση 1,9%
  • ΑΝΕΛ 1,3%
  • ΛΑΕ 1,3%
Από τα ποιοτικά στοιχεία της μέτρησης προκύπτει ότι η παράσταση νίκης, που συνήθως δείχνει τον νικητή και σπρώχνει και μεγάλο μέρος των αναποφάσιστων προς αυτόν, παραμένει σε πολύ υψηλά ποσοστά υπέρ της ΝΔ. Η δε διαφορά ξεπερνά το 57,4% έναντι 55,5% τον Οκτώβριο.
Επίσης τα ίδια στοιχεία δείχνουν ότι μόνο το 24,5% των πολιτών πιστεύει πως δεν θα μειωθούν οι συντάξεις έναντι 47,9% που εκτιμά ότι η σημερινή κυβέρνηση θα συμφωνήσει να μειωθούν αργότερα και 22% που εκτιμά ότι θα μειωθούν ούτως ή άλλως. Ουσιαστικά τα ποσοστά αυτά αναδεικνύουν την έλλειψη εμπιστοσύνης που έχει διαμορφωθεί έναντι της κυβέρνησης.
Σε ότι αφορά την πορεία της οικονομίας το 79,1% εκτιμά ότι τα πράγματα του επόμενους μήνες θα είναι τα ίδια με σήμερα (36,2% έναντι 40,1% τον Σεπτέμβριο) ή χειρότερα (42,9% έναντι 33,2% τον προηγούμενο μήνα).
Τέλος υψηλό παραμένει το ποσοστό των πολιτών που λέει «όχι» στη συμφωνία των Πρεσπών. Το 64,5% δηλώνει πως η συμφωνία δεν πρέπει να επικυρωθεί από τη Βουλή.
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου