Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

NEA - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου, 2018

  • Ο Γερμανικός Tύπος για την προφυλάκιση Παπαντωνίου. Στη σύλληψη του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου, αναφέρεται η αυστριακή εφημερίδα Der Standard. .
  • Τζακ ποτ στο ΛΟΤΤΟ. Τζακ-ποτ σημειώθηκε στην αποψινή κλήρωση του Λόττο. .
  • Απειλές κατά Ελλάδας και Κύπρου και από υπουργό του ψευδοκράτους. Ο λεγόμενος υπουργός ενέργειας του παράνομου τουρκοκυπριακού καθεστώτος, Οζντίλ Ναμί, πήρε την σκυτάλη από τον Τούρκο υπουργό 'Αμυνας, Χουλουσί Ακάρ, και εκτόξευσε απειλές εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ελλάδας. .
  • ΓΕΕΘΑ για Μητρετώδη - Κούκλατζη: Η διοικητική έρευνα συνεχίζεται. Υπενθυμίζεται ότι οι Δημήτρης Κούκλατζης και Άγγελος Μητρετώδης συνελήφθησαν επί τουρκικού εδάφους στις αρχές του περασμένου Μαρτίου και κρατήθηκαν για 167 ημέρες. .
  • Προφυλακιστέος ο αστυνομικός που βρέθηκε δεμένος στη Νίκαια. Από το πρωί στα δικαστήρια υπήρχαν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ενώ μετά από πολύωρες καταθέσεις όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση, ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν την προσωρινή κράτηση του 34χρονου αστυνομικού που υπηρετεί στην ασφάλεια Αττικής. 

Κόσμος

  • ΗΠΑ: Οι αρχές ψάχνουν ύποπτο πακέτο που εστάλη στον Τζο Μπάιντεν. Οι ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ προσπαθούν να εντοπίσουν ένα ύποπτο πακέτο που πιστεύουν ότι εστάλη στον πρώην αντιπρόεδρο της χώρας Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με αξιωματούχο. .
  • Εκκενώθηκε αεροσκάφος της American Airlines με πτήση Μαϊάμι προς Μεξικό. Η εταιρεία ανακοίνωσε πως πρόκειται για μια «μη αξιόπιστη απειλή» και διαβεβαίωσε ότι η κατάσταση αναμένεται να ξεκαθαρίσει «εντός ολίγου» και η πτήση να πραγματοποιηθεί κανονικά. .
  • Υεμένη: Τουλάχιστον 16 νεκροί σε βομβαρδισμό εργοστασίου τροφίμων. Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες όταν αεροσκάφη βομβάρδισαν εργοστάσιο συσκευασίας λαχανικών στην επαρχία Χοντάιντα της Υεμένης, δήλωσαν μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και κάτοικοι. .
  • Μαδούρο: Τρελός και εξτρεμιστής ο Μάικ Πενς. Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο αποκάλεσε την Τετάρτη «τρελό» και «εξτρεμιστή» τον Μάικ Πενς, διότι ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ κατηγόρησε το Καράκας ότι χρηματοδοτεί και βρίσκεται πίσω από ένα καραβάνι χιλιάδων μεταναστών από χώρες της κεντρικής Αμερικής που βρίσκεται στο Μεξικό και προσπαθεί να φθάσει στην αμερικανική επικράτεια. .
  • Προειδοποίηση Πούτιν εναντίον μιας νέας «κούρσας εξοπλισμών» με τις ΗΠΑ. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε πως η Ρωσία θα είναι αναγκασμένη να βάλει στο στόχαστρό της όποια ευρωπαϊκή χώρα δεχθεί να φιλοξενήσει στο έδαφός της πυρηνικούς πυραύλους των ΗΠΑ. .

Πολιτική

  • Η πρώτη νύχτα του ζεύγους Παπαντωνίου στον Κορυδαλλό . Λίγο μετά τις 14.00 της Τετάρτης ο Γιάννος Παπαντωνίου με τη σύζυγο του Σταυρούλα Κουράκου πέρασαν την πύλη των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού. .
  • Ο Χρήστος Μέτιος υποψήφιος με τη ΝΔ για Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας - Θράκης. Επίσημα ο Χρήστος Μέτιος θα έχει τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας - Θράκης στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. .
  • Φάκελος Κύπρου-Κίσινγκερ για Μακάριο: Ταλέντο πολύ μεγάλο για το νησί του. «Το 1974 χάρη στη βλακεία της ελληνικής Χούντας, στους Τούρκους έπεσε ο πρώτος αριθμός του λαχείου», ανέφερε σε σύσκεψη ο τότε υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χένρι Κίσινγκερ. .
  • Παπαντωνίου: Από «τσάρος» της οικονομίας σε κελί του Κορυδαλλού(VIDEO+ΦΩΤΟ). Με κοσμοπολίτικο αέρα και σπουδές στην Σορβόνη ο Γιάννος Παπαντωνίου κατάφερε να γίνει ο «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας για οκτώ ολόκληρα χρόνια, να υπογράψει την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ και να καταλήξει στο νευραλγικό πόστο του υπουργού Εθνικής Άμυνας. .
  • Την κατάθεση της επιστολής παραίτησης Κοτζιά στη Βουλή ζητά η ΝΔ. Δεκατέσσερις βουλευτές κατέθεσαν ερώτηση στον πρωθυπουργό, τονίζοντας ότι «οι παλινωδίες της κυβέρνησης επιβεβαιώνουν την προχειρότητα και τον ασυγχώρητο ερασιτεχνισμό της και σε μείζονα ζητήματα εξωτερικής μας πολιτικής. .

Οικονομία

  • ΙΟΒΕ: Μικρή επιτάχυνση ανάπτυξης το 2019. Το ζητούμενο θα έπρεπε να είναι η δημιουργία προϋποθέσεων, ώστε στο επόμενο διάστημα να γίνει δυνατή η σταδιακή αύξηση όλων των συντάξεων ανάλογα με την αύξηση των μισθών και τη μεγέθυνση της οικονομίας. Αυτό ανέφερε ο γενικός διευθυντής του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), καθηγητής Νίκος Βέττας. .
  • Πλεόνασμα προϋπολογισμού χωρίς επιστροφές φόρων. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτος, τα έσοδα διασώθηκαν από την συγκυριακή αύξηση του ΦΠΑ, δεδομένου καταβλήθηκαν τα σχετικά ποσά που αφορούν στους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ αντίθετα στάσιμες παραμείνουν οι εισπράξεις από τους Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης. .
  • Ενστάσεις αντισυνταγματικότητας για το νέο νόμο του Πόθεν Έσχες. Η δήλωση μετρητών και κινητών περιουσιακών στοιχείων μεγάλης αξίας εκτός τραπεζικού συστήματος και η υποχρέωση δήλωσης και του εν διαστάσει συζύγου, στο μικροσκόπιο της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής και τεσσάρων δικαστικών ενώσεων, που αμφισβητούν τη συνταγματικότητα των διατάξεων. .
  • «Αυγατίζουν» συνεχώς τα ληξιπρόθεσμα φορέων γενικής κυβέρνησης προς τρίτους. Αύξηση των συνολικών χρεών κατά 1,26 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε 8 μήνες. Η Περιφέρεια Αττικής «πρωταθλήτρια» στα χρέη. 226 απευθείας αναθέσεις από το ΥΠΕΘΑ, αναφέρει η έκθεση. .
  • Τσακαλώτος: Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να βγούμε στην αγορά για 2,5 χρόνια. Θα περιμένουμε, είπε, να καταλαγιάσει η αναστάτωση στην αγορά που έχει προκληθεί από την Ιταλία και την Τουρκία. .

Αθλητισμός

  • Ch. League: Στο ρελαντί η «Μπάρτσα» και χωρίς Μέσι νίκησε την Ίντερ. Το 3/3 στον δεύτερο όμιλο του Champions League έκανε η Μπαρτσελόνα νικώντας εύκολα 2-0 την Ίντερ στο «Καμπ Νου». .
  • Ch. League: Αποθεώθηκε ο CR7 στο «Ολντ Τράφορντ» - νίκησε η Γιουβέντους. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποθεώθηκε στην επιστροφή του στο γήπεδο που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά. .
  • Champions League: Έπεσε γενναία η ΑΕΚ…. Η ήττα δεν αποφεύχθηκε, αλλά η ΑΕΚ κέρδισε το χειροκρότημα του κόσμου της. Παλεύοντας στα ίσια, υπέκυψε σε μια έκλαμψη της τεράστιας ποιότητας της Μπάγερν που της χάρισε σε δυο λεπτά το διπλό (0-2). .
  • Χρόνια πολλά στην πρωτότοκη κόρη του ποδοσφαίρου, Sheffield FC (Vid). Η ‘ατσάλινη’πόλη του Σέφιλντ, φημισμένη για την παραγωγή χάλυβα κατά τη διάρκεια της βιομηχανικής επανάστασης, έθεσε τις βάσεις προκειμένου να κάνει τη στρογγυλή θεά Ήλιο που θα φωτίσει και τα πιο μικρά και απόμακρα αστέρια του ποδοσφαιρικού ουρανού. .
  • Κάναντι: Η Ελλάδα έχει προπονητή και είναι πολύ καλός. Η φημολογία των τελευταίων ημερών θέλει τη διοίκηση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας να ενδιαφέρεται για την περίπτωση του τεχνικού του Ατρομήτου, Νταμίρ Κάναντι, ως υποψήφιου αντικαταστάτη του Μίχαελ Σκίμπε στην Εθνική ομάδα, εφόσον η ΕΠΟ και ο νυν ομοσπονδιακός εκλέκτορας χωρίσουν το δρόμο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου